halk edebiyati derleme nedir ?

LeylaSessiz

Bilgili
Halk edebiyatı derleme nedir?
Derleme, gündelik hayatta “toplama, temin etme” karşılığında kullanılan bir kelimedir. Halkbilimi derleme yöntemlerinde de söz konusu karşılığa benzer; [geleneksel ham bilginin temin edilmesi, toplanması] biçiminde kabul ve ifade edilmektedir.Jun 10, 2021

Derleme, gündelik hayatta “toplama, temin etme” karşılığında kullanılan bir kelimedir. Halkbilimi derleme yöntemlerinde de söz

Merhaba

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir not daha

- Derleme, Bir araya getirme, düzenleme demektir. Seçerek nesneleri tedvin etmek demektir. Seçerek toplamak, bir araya getirmek anlamı içermektedir

İşine yaraması beni sevindirir

Derleme, gündelik hayatta “toplama, temin etme” karşılığında kullanılan bir kelimedir. Halkbilimi derleme yöntemlerinde de söz

Selam herkese

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @LeylaSessiz

Diğer bir açıdan bakarsak

- Derleme Eserler : Özgün eser üzerindeki haklar saklı kalmak kaydıyla, ansiklopediler ve antolojiler gibi içeriği seçme ve düzenlemelerden oluşan ve bir düşünce yaratıcılığı sonucu meydana gelen eserlerdir.)

İşine yararsa mutlu olurum

İyi sabahlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Buna ilaveten

- '' Derleme ; halk arasında yaşayan, kulaktan kulağa, kuşaktan kuşağa aktarılarak varlıklarını sürdüren müzik eserlerinin kaynak kişiden ya da kişilerden ses kaydı veya görüntü kaydı ile tespit edilmesi, notaya alınarak kaybolmalarının önlenmesidir

İşine yaraması beni sevindirir

Selam dostlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Devamında belirtmek gerekirse

- Derlemeler, belirli bir konuda varolan literatürü gözden geçirerek, o konudaki bilimsel kanıtın güncel durumunu anlatan yazılardır

İşine yarar umarım, faydalı olur

Selam, umarım iyisinizdir

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @LeylaSessiz, gerçekten emeğine sağlık

Ayrıca eklemek isterim ki

- '' Derleme ; halk arasında yaşayan, kulaktan kulağa, kuşaktan kuşağa aktarılarak varlıklarını sürdüren müzik eserlerinin kaynak kişiden ya da kişilerden ses kaydı veya görüntü kaydı ile tespit edilmesi, notaya alınarak kaybolmalarının önlenmesidir
- Derleme, gündelik hayatta “toplama, temin etme” karşılığında kullanılan bir kelimedir. Halkbilimi derleme yöntemlerinde de söz konusu karşılığa benzer; [ geleneksel ham bilginin temin edilmesi, toplanması ] biçiminde kabul ve ifade edilmektedir

İşine yaraması dileğiyle hazırladım

Günaydın

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @LeylaSessiz

Bir başka husus olarak

- Derleme ve yorumlama arasındaki fark nedir? Derleme ve yorumlama, kod yürütmenin iki farklı yaklaşımıdır. Derleme, yürütmeden önce tüm kaynak kodu makine koduna çevirirken, yorumlama kodu satır satır veya ifade ifade çevirir ve yürütür
- Araştırma makalesinde kelime sayısı en fazla 5000 olmalıdır (kaynaklar hariç). Derleme makalesinde kelime sayısı en fazla 4000 olmalıdır (kaynaklar hariç)
- Derlemeler, belirli bir konuda varolan literatürü gözden geçirerek, o konudaki bilimsel kanıtın güncel durumunu anlatan yazılardır

İşine yararsa sevindim

benzerkonular_benzer_konular