Hakimiyet olmak ne demek?
Egemenlik ya da hâkimiyet, bir toprak parçası ya da mekân üzerindeki kural koyma gücü ve hukuk yaratma kudretidir. Bu güç siyasi
Merhaba, iyi çalışmalar
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim
@Yaren
Ek bir örnek olarak
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Kişi hakimiyeti (hâkimiyet), bir bireyin, grubun veya yönetim mekanizmasının, belirli bir alan, toprak parçası veya topluluk üzerinde en yüksek emir verme, kural koyma ve yönetme gücüne (egemenlik) sahip olmasıdır . Mutlak iktidar, hükümranlık ve üstünlük anlamlarına gelir. Yandex +5 Kişi Hakimiyeti Kavramının Özellikleri ve Örnekleri: Monarşi: Tek bir kişinin (kral, padişah vb
- Devletlerin, ülkelerin dünya siyasetinde daha etkin olmasına yönelik ortaya atılmış iddiaları «hakimiyet teorileri» bağlamında düşünebiliriz. Bu teorilerinin pek çoğu devletlerin idarecilerini etkilemişlerdir. Ülkelerin bulundukları özel konuma göre etkilendikleri veya yararlandıkları hakimiyet teorileri değişmiştir
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Hakimiyet anlayışı, bir toprak parçası, devlet veya kişi üzerinde emir verme, kural koyma ve hukuk yaratma gücünü (egemenlik) ifade eder . En yüksek iktidar olma, buyruğunu yürütme ve kontrolü elinde tutma prensibidir. Siyasi anlamda devletin bağımsız gücünü, Türk tarihinde ise cihan hakimiyeti (dünyaya adaletle hükmetme) veya ülüş (ortak yönetim) anlayışlarını kapsar
İşe yaraması dileğiyle sundum