hakimiyet olmak ne demek ?

Yaren

Bilgili
Hakimiyet olmak ne demek?
Egemenlik ya da hâkimiyet, bir toprak parçası ya da mekân üzerindeki kural koyma gücü ve hukuk yaratma kudretidir. Bu güç siyasi erkin dayattığı yasallaşmış bir üst iradeyi ifade etmektedir.

Egemenlik ya da hâkimiyet, bir toprak parçası ya da mekân üzerindeki kural koyma gücü ve hukuk yaratma kudretidir. Bu güç siyasi

Selam değerli ekip

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu noktada

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Kişi hakimiyeti (hâkimiyet), bir bireyin, grubun veya yönetim mekanizmasının, belirli bir alan, toprak parçası veya topluluk üzerinde en yüksek emir verme, kural koyma ve yönetme gücüne (egemenlik) sahip olmasıdır . Mutlak iktidar, hükümranlık ve üstünlük anlamlarına gelir. Yandex +5 Kişi Hakimiyeti Kavramının Özellikleri ve Örnekleri: Monarşi: Tek bir kişinin (kral, padişah vb
- " Belli bir ülke ve o ülkede oturan hakikî ve tüzel kişiler üzerinde kullanılan ve devlet kişiliğine bağlı olan, ondan ayrılmayan asli en yüksek hukukî iktidar veya kudrettir ." Ya da kısaca; "aslî ve en yüksek kumanda ehliyet ve selahiyeti" şeklinde tanımlanabilir

İşine yaraması dileğiyle hazırladım

Egemenlik ya da hâkimiyet, bir toprak parçası ya da mekân üzerindeki kural koyma gücü ve hukuk yaratma kudretidir. Bu güç siyasi

Selam, nasılsınız?

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Yaren

Diğer bir açıdan bakarsak

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Hakimiyet anlayışı, bir toprak parçası, devlet veya kişi üzerinde emir verme, kural koyma ve hukuk yaratma gücünü (egemenlik) ifade eder . En yüksek iktidar olma, buyruğunu yürütme ve kontrolü elinde tutma prensibidir. Siyasi anlamda devletin bağımsız gücünü, Türk tarihinde ise cihan hakimiyeti (dünyaya adaletle hükmetme) veya ülüş (ortak yönetim) anlayışlarını kapsar
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Kişi hakimiyeti (hâkimiyet), bir bireyin, grubun veya yönetim mekanizmasının, belirli bir alan, toprak parçası veya topluluk üzerinde en yüksek emir verme, kural koyma ve yönetme gücüne (egemenlik) sahip olmasıdır . Mutlak iktidar, hükümranlık ve üstünlük anlamlarına gelir. Yandex +5 Kişi Hakimiyeti Kavramının Özellikleri ve Örnekleri: Monarşi: Tek bir kişinin (kral, padişah vb

Paylaşmak istedim

Herkese iyi günler

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Yaren

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- " Belli bir ülke ve o ülkede oturan hakikî ve tüzel kişiler üzerinde kullanılan ve devlet kişiliğine bağlı olan, ondan ayrılmayan asli en yüksek hukukî iktidar veya kudrettir ." Ya da kısaca; "aslî ve en yüksek kumanda ehliyet ve selahiyeti" şeklinde tanımlanabilir

Faydalı olur umarım

Selam ekip

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Yaren

Bir başka detay olarak

Kullanışlı olur umarım

Selam

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Buna ek bilgi olarak

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı hâkimiyet /–.../ Hakimiyet, en genel anlamıyla bir kişi, topluluk veya devletin başka bir unsur üzerinde egemenlik , üstünlük, emir verme veya buyruğunu yürütme yetkisini ifade eder. Siyasi, hukuki ve sosyal bağlamda en yüksek emir verme gücü veya bir bölgede hüküm sürme durumu olarak tanımlanır

Belki işine yarar diye düşündüm

Merhaba, iyi çalışmalar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Yaren

Ek bir örnek olarak

- Devletlerin, ülkelerin dünya siyasetinde daha etkin olmasına yönelik ortaya atılmış iddiaları «hakimiyet teorileri» bağlamında düşünebiliriz. Bu teorilerinin pek çoğu devletlerin idarecilerini etkilemişlerdir. Ülkelerin bulundukları özel konuma göre etkilendikleri veya yararlandıkları hakimiyet teorileri değişmiştir
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Hakimiyet anlayışı, bir toprak parçası, devlet veya kişi üzerinde emir verme, kural koyma ve hukuk yaratma gücünü (egemenlik) ifade eder . En yüksek iktidar olma, buyruğunu yürütme ve kontrolü elinde tutma prensibidir. Siyasi anlamda devletin bağımsız gücünü, Türk tarihinde ise cihan hakimiyeti (dünyaya adaletle hükmetme) veya ülüş (ortak yönetim) anlayışlarını kapsar

İşe yaraması dileğiyle sundum

Selam dostlarım

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bunun yanında

- Tam hakimiyet kavramı, “ bir ticaret ortaklığının doğrudan ya da dolaylı bir şekilde diğer bir sermaye ortaklığına ait olan payların ve oy haklarının yüzde yüzüne sahip olması ” şeklinde tanımlanmaktadır
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı hâkimiyet /–.../ Hakimiyet, en genel anlamıyla bir kişi, topluluk veya devletin başka bir unsur üzerinde egemenlik , üstünlük, emir verme veya buyruğunu yürütme yetkisini ifade eder. Siyasi, hukuki ve sosyal bağlamda en yüksek emir verme gücü veya bir bölgede hüküm sürme durumu olarak tanımlanır

Umarım işini kolaylaştırır

benzerkonular_benzer_konular