auzef 37 5 gecer mi ?

Dilara

Bilgili
Auzef 37.5 geçer mi?
Açıköğretim programlarında bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmek için gereken bitirme/telafi sınavından en az 40 alma zorunluluğu kaldırıldı. Uzaktan eğitim programlarında bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmek için gereken bitirme/telafi sınavından en az 50 alma zorunluluğu 40 puana düşürülmüştür.Mar 2, 2023

Auzef 37.5 Geçer Mi?

Auzef'te (Açıköğretim Fakültesi) geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemelerle birlikte, artık bir dersten başarılı olabilmek için gerekli olan puan sınırı biraz daha esnetildi. Daha önce 50 olan geçer puan, 40'a indirildi. Bu değişiklik, özellikle uzaktan eğitim programlarında öğrenim gören öğrenciler için önemli bir kolaylık sağladı.

Auzef'teki derslerde geçebilmek için yapılan telafi sınavı veya bitirme sınavında, koşullu ya da doğrudan geçebilmek için gereken minimum puan, 40 olarak belirlendi. Bu, öğrencilerin bir dersin sonunda başarılı olabilmesi için 37.5 gibi bir notla geçebileceği anlamına gelmiyor. Yani, 37.5 notu doğrudan geçiş için yeterli olmayacaktır. Ancak 40'ın altındaki puanlarla sınıf geçebilmek de mümkün değildir.

Söz konusu not aralığında yer alan öğrenciler, genellikle sınavdan geçebilmek için ekstra çalışmalar yaparak telafi sınavına girmeyi veya dersin başarısız olan kısmını yeniden almak zorunda kalabilirler. Bu düzenleme, öğrencilere bir miktar daha esneklik tanımak amacıyla yapılmış olsa da, 37.5 ile geçmek mümkün değildir.

Bu tür güncel bilgiler için sürekli olarak Auzef’in resmi duyuruları takip edilmelidir, çünkü değişen kurallar ve güncellenen geçer not oranları, öğrencilerin başarı durumu için oldukça önemlidir.

benzerkonular_benzer_konular