antagonist etkisi ne demek ?

Antagonist etkisi ne demek?
Antagonist, vücutta bir reseptöre bağlanarak o reseptörü doğal olarak uyaran bileşiğin yerine geçerek o reseptör uyarıldığında

Selam dostlarım

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @GizliGözler34

Bir başka not olarak

- Antagonist etkileşim, iki kimyasalın (veya ilacın) birbirini etkisiz hale getirmesi durumunda ortaya çıkar . Bu etkileşimde, bir kimyasal diğer kimyasalın etkisini azaltır
- Antagonist ilaçlar ise belirli reseptörlere erişimi engeller . Bu, bu ilaçların reseptörlere bağlandığı ancak agonist ilaçlar gibi onları aktive etmediği anlamına gelir. Hatta bir adım daha ileri giderek diğer maddelerin bu reseptörlere bağlanmasını da engellerler

İşine yaraması temennisiyle

Antagonist, vücutta bir reseptöre bağlanarak o reseptörü doğal olarak uyaran bileşiğin yerine geçerek o reseptör uyarıldığında

Selam sevgili dostlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu noktada

- Antagonist ilaçlar ise belirli reseptörlere erişimi engeller . Bu, bu ilaçların reseptörlere bağlandığı ancak agonist ilaçlar gibi onları aktive etmediği anlamına gelir. Hatta bir adım daha ileri giderek diğer maddelerin bu reseptörlere bağlanmasını da engellerler
- BİR KAS İSTENEN YÖNDE HAREKET ETTİĞİNDE (AGONİST KAS), BU KASIN KARŞITI (ANTAGONİST KAS) GERİLİR. ÖRNEĞİN, DİZ BÜKÜK MEKİK HAREKETİNDE ABDOMİNAL KASLAR KASILIRKEN, EREKTÖR SPİNA KASI GERİLİR

İşine yararsa mutlu olurum

Selamlar, keyifli günler dilerim

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir dipnot olarak

- Antagonist, bir reseptöre bağlanan ve biyolojik bir etki üretmeyen bir ilaçtır . İlaç antagonistleri, agonistlerin etkilerini bloke eder, engeller veya tersine çevirir. Saf bir antagonistin agonistik etki üretmediği ve sıfır içsel aktiviteye sahip olduğu varsayılır

İşine yaraması beni memnun eder

Selam millet

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ayrıca eklemek isterim ki

- BİR KAS İSTENEN YÖNDE HAREKET ETTİĞİNDE (AGONİST KAS), BU KASIN KARŞITI (ANTAGONİST KAS) GERİLİR. ÖRNEĞİN, DİZ BÜKÜK MEKİK HAREKETİNDE ABDOMİNAL KASLAR KASILIRKEN, EREKTÖR SPİNA KASI GERİLİR

İşe yaraması dileğiyle

Selam değerli ekip

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @GizliGözler34

Küçük bir not daha

- Antagonist , vücutta bir reseptöre bağlanarak o reseptörü doğal olarak uyaran bileşiğin yerine geçerek o reseptör uyarıldığında doğal olarak ortaya çıkan sonucu engelleyen bileşiklerdir
- Agonist ilaç tedavisi , bağımlılığın fizyolojik ve psikolojik yönlerini yönetmek amacıyla beyindeki reseptörleri kısmen aktive ederek yoksunluk belirtilerini ve istekleri azaltmak için sıklıkla kullanılır

Kullanışlı olur umarım

Hey

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @GizliGözler34

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- Antagonist, bir hücredeki reseptörün etkilerini bloke eden veya azaltan bir maddedir . Reseptöre bağlanarak onu aktive etmez ve böylece diğer maddeler tarafından aktive edilmesini engeller. Örneğin, Wellbutrin gibi NACH reseptör antagonistleri asetilkolin reseptörlerini bloke ederek dopamin üretimini azaltır

İşine yarar umarım

Selam, umarım keyifler yerindedir

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

İlaveten

- Antagonist , vücutta bir reseptöre bağlanarak o reseptörü doğal olarak uyaran bileşiğin yerine geçerek o reseptör uyarıldığında doğal olarak ortaya çıkan sonucu engelleyen bileşiklerdir

İşine yaramasını umuyorum

İyi sabahlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @GizliGözler34

Ayrıca eklemek isterim ki

Umarım beğenirsin

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Guzin Gündem 0 119
Melek Gündem 0 98
Melek Gündem 0 120
Guzin Gündem 0 122
Handan Gündem 0 120
Cigdem Gündem 0 136
Dilara Gündem 10 241
Ayla Gündem 12 216

benzerkonular_benzer_konular