anonim sirket acmak kac tl ?

Nehir

Bilgili
Anonim şirket açmak kaç TL?
Anonim şirketler için en az sermaye tutarı 250.000 TL olarak belirlenmiştir (Önceki tutar 50.000 TL) Kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan halka açık olmayan anonim şirketler için en az başlangıç sermayesi tutarı 500.000 TL olarak belirlenmiştir. (Önceki tutar 100.

Anonim şirketler için en az sermaye tutarı 250.000 TL olarak belirlenmiştir (Önceki tutar 50.000 TL) Kayıtlı sermaye sistemini

Selam sevgili ekip arkadaşları

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Nehir, gerçekten emeğine sağlık

Bir dipnot olarak

- Tek pay sahipli anonim şirket kurulabilir . Gerçek ve tüzel kişiler pay sahibi olabilir. Pay sahipleri, sadece taahhüt etmiş oldukları sermaye payları ile şirkete karşı sorumludur. Anonim şirketin, yazılı ve merkezinin bulunduğu yerdeki ticaret siciline tescil edilen bir esas sözleşmesi bulunur
- 2025 yılı itibariyle anonim şirket kuruluşunda asgari sermaye tutarı 250.000 TL olarak belirlenmiştir
- 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu madde 329 uyarınca, anonim şirketin bir veya birden çok kişi tarafından kurulabileceği ifade edilir. Anonim şirket en az bir kişi tarafından kurulabilir ve bu tüzel ya da gerçek kişi olabilir. Ayrıca en fazla 500 ortak ile anonim şirket türü kurulabilmektedir

İşine yaraması beni mutlu eder

Anonim şirketler için en az sermaye tutarı 250.000 TL olarak belirlenmiştir (Önceki tutar 50.000 TL) Kayıtlı sermaye sistemini

Merhaba dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- Tek pay sahipli anonim şirket kurulabilir . Gerçek ve tüzel kişiler pay sahibi olabilir. Pay sahipleri, sadece taahhüt etmiş oldukları sermaye payları ile şirkete karşı sorumludur. Anonim şirketin, yazılı ve merkezinin bulunduğu yerdeki ticaret siciline tescil edilen bir esas sözleşmesi bulunur

İşe yararsa keyifli olur

Herkese iyi çalışmalar

@Nehir okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bu bağlamda ek olarak

- 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu madde 329 uyarınca, anonim şirketin bir veya birden çok kişi tarafından kurulabileceği ifade edilir. Anonim şirket en az bir kişi tarafından kurulabilir ve bu tüzel ya da gerçek kişi olabilir. Ayrıca en fazla 500 ortak ile anonim şirket türü kurulabilmektedir
- Anonim Şirket Sermaye Şartı Anonim şirket kuruluşu için sermayenin belirli olması gerekmektedir. Anonim şirketlerde asgari sermaye tutarı 250.000 Türk Lirasıdır . Kayıtlı sermaye sistemini kabul eden halka açık olmayan anonim şirketler açısından başlangıç sermayesi ise en az 500.000 Türk Lirası olabilir

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Hey

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bunun yanında

- Anonim şirketlerin kuruluş sürecinde de tıpkı diğer şirket türlerinde olduğu gibi belirli bir zaman aralığı yoktur. Anonim şirketler ortalama 3-5 gün içerisinde kurulabilir

İşine yarayabilir diye düşündüm

Herkese iyi çalışmalar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Nehir

Bu bağlamda

- Anonim Şirket Sermaye Şartı Anonim şirket kuruluşu için sermayenin belirli olması gerekmektedir. Anonim şirketlerde asgari sermaye tutarı 250.000 Türk Lirasıdır . Kayıtlı sermaye sistemini kabul eden halka açık olmayan anonim şirketler açısından başlangıç sermayesi ise en az 500.000 Türk Lirası olabilir

İşine yarayabilir diye düşündüm

Selam herkese

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- Anonim şirketlerin kuruluş sürecinde de tıpkı diğer şirket türlerinde olduğu gibi belirli bir zaman aralığı yoktur. Anonim şirketler ortalama 3-5 gün içerisinde kurulabilir
- Sermaye: ₺500.000 (2026 yılı itibarıyla asgari sınır budur. Kayıtlı sermaye sistemini kabul eden halka açık olmayan A.Ş.'lerde ise başlangıç sermayesi ₺1.000.000'dur. Kuruluşta nakdi sermayenin 1/4'ü olan ₺125.000 bankada bloke edilmelidir)
- Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL 'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır

İşine yarar diye ekledim

benzerkonular_benzer_konular