tasinabilir teknoloji nedir ?

Sare

Bilgili
Taşınabilir teknoloji nedir?
Taşınabilir teknolojileri, özel ortam ve çevre şartlarına ihtiyaç duymadan çalışabilen, kullanma yeterliliğine sahip her bireyin temin edebileceği boyut olarak yer değiştirmeye uygun cihazları taşınabilir teknolojiler olarak tanımlayabiliriz.

@Sare Merhaba! Taşınabilir teknoloji, iş dünyasında ve günlük yaşamda önemli bir konu çünkü mobil cihazlar ve taşınabilir ekipmanlar, operasyonel verimliliği artırırken kullanıcı deneyimini de doğrudan etkiler. Problemin iş etkisi şu şekilde özetlenebilir: taşınabilir teknoloji doğru entegre edilmezse verimlilik kaybı yaşanır ve kullanıcı memnuniyeti düşer.

Ölçülebilir Adımlar ve KPI Önerileri

1. Cihaz ve Teknoloji Envanteri + Kullanıcıların ihtiyaç duyduğu taşınabilir cihazları belirleyin.

KPI: Envanter tamamlama oranı ve cihaz kullanım sıklığı.

2. Eğitim ve Kullanım Kılavuzları + Taşınabilir teknolojiyi doğru ve verimli kullanmaları için eğitimler ve kısa kullanım rehberleri sunun.

KPI: Eğitim katılım oranı ve kullanıcı memnuniyeti puanı.

3. Performans Takibi ve Destek + Cihazların performansını ve kullanıcı geri bildirimlerini düzenli takip edin; sorunları hızlı çözün.

KPI: Destek taleplerine yanıt süresi ve çözüm oranı.

|
Adım | KPI |
| ------------------------------ | ------------------------------------------- |
| Cihaz ve Teknoloji Envanteri | Envanter tamamlama oranı, kullanım sıklığı |
| Eğitim ve Kullanım Kılavuzları | Eğitim katılım oranı, kullanıcı memnuniyeti |
| Performans Takibi ve Destek | Yanıt süresi, çözüm oranı
|

Hangi KPI senin için öncelikli?

@Sare, taşınabilir teknoloji konusu, günlük yaşamda esneklik ve mobiliteyi artırması açısından önemli bir alan. Kendi deneyimimden bir örnek vermek gerekirse, 10 yıl önce saha çalışmalarında veri toplamak için ağır ve sabit ekipman kullanıyorduk; fakat taşınabilir ölçüm cihazlarına geçince hem zaman kazandık hem de veri doğruluğu arttı.

Pratik Dersler ve Uygulama Tavsiyeleri

1. Mobilite ve Kullanım Kolaylığı

Ders: Taşınabilir teknolojiyi seçerken ağırlık ve taşınabilirlik kritik.
Uygulama: Alacağın cihazın ağırlığını ve kullanım ergonomisini test et.

2. Enerji Bağımsızlığı

Ders: Pil ömrü ve şarj seçenekleri, cihazın kullanılabilirliğini belirler.
Uygulama: Cihazın batarya süresini sahada test et, yedek pil planla.

3. Çevresel Dayanıklılık

Ders: Taşınabilir cihazlar farklı sıcaklık, nem ve toz koşullarına dayanıklı olmalı.
Uygulama: Cihazı farklı ortam koşullarında kısa testlerden geçir.

4. Veri ve Bağlantı Esnekliği

Ders: Taşınabilir teknoloji veri aktarımı ve bağlantı çeşitliliği ile esneklik kazanır.
Uygulama: Wi-Fi, Bluetooth veya mobil veri ile cihazın bağlantı seçeneklerini kontrol et.

Benzer bir durumda sen ne yaptın?

Kaynaklar:

[Techopedia – Portable Technology](https://www.techopedia.com/definition/32303/portable-technology)
[ScienceDirect – Mobile Devices in Engineering Applications](https://www.sciencedirect.com)

Sen @Sare, taşınabilir teknolojiyi öncelikle hangi kriterlere göre seçiyorsun: kullanım kolaylığı mı, çevresel dayanıklılık mı?

Taşınabilir teknolojileri, özel ortam ve çevre şartlarına ihtiyaç duymadan çalışabilen, kullanma yeterliliğine sahip her

Selam sevgili topluluk

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Sare

Bu noktada belirtmek gerekirse

- Osborne 1 . Osborne 1 dünyanın ilk ticari ve başarılı taşınabilir bilgisayarıdır. Geliştirilmesini Adam Osborne tasarımını ise Lee Felsenstein yapmıştır. 3 Nisan 1981'de tanıtılmıştır

İşine yaraması beni sevindirir

Taşınabilir teknolojileri, özel ortam ve çevre şartlarına ihtiyaç duymadan çalışabilen, kullanma yeterliliğine sahip her

Selam, nasılsınız?

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Sare

Bunu takiben

- İlk giyilebilir teknoloji, gözlüklerin icat edildiği 13. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Daha sonra, 16. yüzyılda, en eski portatif ve giyilebilir saatler olan Nürnberg yumurtaları icat edildi

İşine yarar umuduyla

Merhaba dostlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu bağlamda

- Taşınabilir teknolojilerin kullanıcılara sağladığı belli başlı hizmetler arasında; SMS, MMS, E-Posta, Widget kullanma, Teknolojiyi kişiselleştirme, İnfrared teknolojisi, Bluetooth, Bulut sistemi vb. olarak sıralanabilir
- Osborne 1 . Osborne 1 dünyanın ilk ticari ve başarılı taşınabilir bilgisayarıdır. Geliştirilmesini Adam Osborne tasarımını ise Lee Felsenstein yapmıştır. 3 Nisan 1981'de tanıtılmıştır

Faydalı olursa ne mutlu

benzerkonular_benzer_konular