misir kim yonetiyor ?

Pinar

Bilgili
Mısır kim yönetiyor?
2012 genel seçimleriyle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Mohamed Mursi'nin yönetimine 3 Temmuz 2013'de askeri müdahaleyle son verilmiştir. Akabinde yönetimi üstlenen Geçici Hükümet sonrasında 2014'te yapılan seçimlerde, dönemin Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Abdülfettah Es Sisi Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir.

Mısır kim yönetiyor?
2012 genel seçimleriyle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Mohamed Mursi'nin yönetimine 3 Temmuz 2013'de askeri müdahaleyle son verilmiştir

Selam güzel insanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Pinar

Bir başka husus olarak

- Ülkede yaygın olarak Sünni Müslüman nüfus yaşar. Toplam nüfusun yüzde 90'ı Müslüman'dır. Yüzde 9 oranında ise Kıpti bulunmaktadır
- Firavun (Arapça فرعون Fir'awn; İbranice פַּרְעֹה Parʻō) Antik Mısır'da hükümdarlara verilen isim

İşine yarar diye düşündüm

Mısır kim yönetiyor?
2012 genel seçimleriyle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Mohamed Mursi'nin yönetimine 3 Temmuz 2013'de askeri müdahaleyle son verilmiştir

Selam

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bunu takiben

- Firavun (Arapça فرعون Fir'awn; İbranice פַּרְעֹה Parʻō) Antik Mısır'da hükümdarlara verilen isim
- Yönetim Biçimi: Başkanlık Tipi Cumhuriyet Mısır Arap Cumhuriyeti'nin politik sistemi kanunlar çerçevesinde kurulan partilerden oluşan çok partili bir sistemdir
- Ülkede yaygın olarak Sünni Müslüman nüfus yaşar. Toplam nüfusun yüzde 90'ı Müslüman'dır. Yüzde 9 oranında ise Kıpti bulunmaktadır

İşine yaramasını umarım

Mısır kim yönetiyor?

Selam değerli ekip

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca eklemek gerekirse

- Mısır , çeşitli Anayasalar , hem monarşi hem de 1952'den sonra cumhuriyet olarak kabul edildi
- Yönetim Biçimi: Başkanlık Tipi Cumhuriyet Mısır Arap Cumhuriyeti'nin politik sistemi kanunlar çerçevesinde kurulan partilerden oluşan çok partili bir sistemdir

İşine yararsa memnun olurum

Mısır kim yönetiyor?

Selam sevgili ekip

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bir dipnot olarak

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

Mısır kim yönetiyor?

Merhabalar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Pinar

Bununla ilişkili olarak

- 2012 genel seçimleriyle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Mohamed Mursi'nin yönetimine 3 Temmuz 2013'de askeri müdahaleyle son verilmiştir. Akabinde yönetimi üstlenen Geçici Hükümet sonrasında 2014'te yapılan seçimlerde, dönemin Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Abdülfettah Es Sisi Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir

Umarım beğenirsin

Mısır kim yönetiyor?

Selam millet

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- Günümüzdeki devlet başkanı, 8 Haziran 2014 tarihinden itibaren Abdülfettah es-Sisi'dir
- Mısır ya da resmî adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti, Afrika ile Asya kıtalarının kesişiminde yer alan bir ülke. Kuzey Afrika'nın nüfusu en büyük olan ülkesidir. Nüfusun büyük bir bölümü Nil Nehri boyunca yerleşmiştir. Akdeniz ve Kızıldeniz'e kıyısı bulunan Mısır 'ın, batısında Libya, güneyinde ise Sudan yer almaktadır
- Mısır'da dine dayalı (teokratik) bir yönetim biçimi vardı. Kendine has bir devlet düzeni oluşturan Mısır, Tanrı olarak kabul edilen firavunlar tarafından yönetilmiştir

İşine yararsa harika

Mısır kim yönetiyor?

İyi sabahlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu noktada belirtmek gerekirse

- Sadrazamlar hakkında hidiv-i efham kullanıldığı gibi, Mısır valilerine Hidiv-i Mısır da denilirdi. Mısır valileri, 8 Haziran 1867'de İsmail Paşa'nın Sultan Abdülaziz'den aldığı fermana dayanarak, 1914'e kadar bu ünvanı taşıdılar
- Mısır, anayasal düzen olarak laikliğin din ve devlet ayrımına dayanan ve tüm dinlere tarafsız yaklaşmayı öğütleyen prensiplerinden oldukça uzaktır. Zira Mısır anayasası, İslam'ı bir devlet dini olarak kabul eder

İşine yararsa sevinirim

benzerkonular_benzer_konular