misir hangi mezhepten ?

Mısır hangi mezhepten?
Kıptîler de dahil olmak üzere diğer etnik gruplar, nüfusun yaklaşık %5'ini temsil etmektedir. Din: İslam çoğunluk dindir ve nüfusun yaklaşık %85'i bu dine mensuptur. Nüfusun yaklaşık %10'u Ortodoks Hristiyan ve diğer %5'i diğer dinlere, agnostisizm ve ateizme mensuptur. Diller: Mısır'ın resmi dili Arapçadır.

Mısır hangi mezhepten?
Kıptîler de dahil olmak üzere diğer etnik gruplar, nüfusun yaklaşık %5'ini temsil etmektedir. Din: İslam çoğunluk dindir ve nüfusun

Merhaba arkadaşlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @GizliGözler34

Bir başka husus olarak

- Yaklaşık iki asır önce Arap Yarımadası'nda Muhammed b. Abdilvehhab (v.1206/1792) tarafından kurulan Vehhabilik , bugün Suudi Arabistan'ın resmi mezhebi durumundadır

İşine yararsa sevinirim

Mısır hangi mezhepten?
Kıptîler de dahil olmak üzere diğer etnik gruplar, nüfusun yaklaşık %5'ini temsil etmektedir. Din: İslam çoğunluk dindir ve nüfusun

Selam sevgili ekip arkadaşları

@GizliGözler34 anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bu hususta ek olarak

- Mısırlı Hıristiyanların çoğu, Doğu Ortodoks mezhebi olan İskenderiye Kıpti Ortodoks Kilisesi'ne mensuptur. Diğer mezhepler arasında Ermeni Apostolik, Katolik, Maruni, Anglikan ve yaklaşık 350.000 üyesi olan İskenderiye Rum Ortodoks Kilisesi yer alır
- Ülke Müslümanları büyük oranda Şafiî mezhebine mensup olmakla birlikte, Malikîlik de yaygın olarak görülmektedir . Dinî, ilmî ve tasavvufî hareketler son derece yaygın olup, Ezher Üniversitesi İslam dünyasının en önemli eğitim kurumlarından biri kabul edilmektedir

İşine yaraması dileğiyle hazırladım

Mısır hangi mezhepten?

Merhabalar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @GizliGözler34

Devamında belirtmek gerekirse

- Günümüzdeki Mısır nüfusunun Sahra Altı Afrika ile paylaştığı genlerin oranı yüzde 15 ile 20 arasında. Krause bunun nedeninden emin olmasa da, ilerleyen çağlarda köle ticaretinin yayılması veya İslam'ın genişlemesi nedeniyle Sahra Altı Afrika ile daha fazla etkileşime girmenin etkisi olabileceğini söylüyor

Belki işine yarar

Mısır hangi mezhepten?

Selam, umarım keyifler yerindedir

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @GizliGözler34

Bir ekleme yapmak gerekirse

- Etnik Gruplar: Mısır nüfusunun çoğu, toplam nüfusun yaklaşık %95'ini temsil eden Mısırlılardan oluşuyor. Kıptîler de dahil olmak üzere diğer etnik gruplar, nüfusun yaklaşık %5'ini temsil etmektedir

İşine yaraması için paylaşıyorum

benzerkonular_benzer_konular