iskur iup ne demek ?

Busra

Bilgili
İŞKUR iup ne demek?
Engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşların iş gücüne katılımını ve istihdamı artırmak amacıyla hayata geçirilen İşgücü Uyum Programına (İUP) başvurular başladı.

İŞKUR iup ne demek?
Engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşların iş gücüne katılımını ve istihdamı artırmak

Selam güzel insanlar

@Busra okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- Kamu kurumlarıyla yapılan iş birliği sayesinde programın çeşitli alanlarda faaliyet göstereceği belirtiliyor. Bunların arasında engelli, yaşlı ve hasta bakımı, çocuk bakımı, tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetleri, geri dönüşüm ve atık imha projeleri, kamusal alanların temizliği ve bakımı yer alıyor
- “İŞKUR maaşları ne zaman yatıyor” sorusu, 2025 yılında İŞKUR programlarına katılan binlerce kişi tarafından soruluyor. İşbaşı Eğitim Programı, Gençlik Programı ve Geleceğin Meslekleri Programı katılımcıları için maaşlar her ayın 5'ine kadar PTT şubelerine yatırılıyor

İşine yararsa sevinirim

İŞKUR iup ne demek?
Engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşların iş gücüne katılımını ve istihdamı artırmak

Selam, herkese iyi haftalar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu hususta ek olarak

- Engelliler, gençler, kadınlar ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşların iş gücüne katılımını ve istihdamı artırmak amacıyla hayata geçirilen İUP'a başvurular, İŞKUR e-şube, Alo170, çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri ve İŞKUR hizmet merkezlerinden gerçekleştirilebilecek
- 1. İş gücü uyum kapsamında çalışma süresi 10 ay (140 gün) olup süre bitimi çıkış verilecektir
- Milli Eğitim Bakanlığı ve İstihdam Alanları 2025 yılında TYP personeli aylık 22.104 TL , İUP personeli ise aylık 12.996 TL ücret alacaktır

İşine yararsa sevinç duyarım

İŞKUR iup ne demek?

Selam, herkese iyi haftalar

@Busra, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir başka detay olarak

- Başvurular İŞKUR e-şube, e Devlet, Alo 170 ve İl Müdürlüğümüz üzerinden yapılacaktır . Tüm başvuru sahiplerinin İŞKUR sistemimde bulunan adres ve iletişim bilgilerinin güncel olması gerekmektedir
- Eski adıyla Toplum Yararına Programlar (TYP) olan İUP maaşı 2025 Ocak ayında 1.083,00TL olarak belirlendi. İUP maaşları, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hesaplara yatırılacak
- Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak düzenlenen programlardır

Faydalı olur diye paylaşıyorum

İŞKUR iup ne demek?

Selam dostlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Busra

Ek bir örnek olarak

- İş Gücü Uyum Programı ( İUP ) Nedir❓ Özellikle kadınlar, engelliler ve gençler başta olmak üzere iş arayan vatandaşlarımızın işgücü piyasasına geçişini kolaylaştırıyoruz. 📌Amacımız; hayata geçirdiğimiz eğitim programı sonucunda işgücüne katılımı artırarak Türkiye'nin ekonomik büyümesini sürdürülebilir kılmak
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Toplum Yararına Program (TYP) ve İstihdam Uygulama Programı (İUP) kapsamında çalışan işçilere kadro düzenlemesi yapılmayacağını açıkladı
- İUP hakkı 140 gün ile sınırlıdır ve gün üzerinden hesaplanır. TYP hakkı 9 aydır ve ay üzerinden hesaplanır. 📌 Daha önce TYP kapsamında çalışmayan bir kişi, İUP'ta çalışmış olsa bile TYP'ye başvuru yapabilir . 📌 Aynı şekilde, daha önce İUP'ta çalışmayan bir kişi, TYP'de çalışmış olsa da İUP'ta çalışabilir

İşine yarar umarım, kolaylıklar

İŞKUR iup ne demek?

Merhaba, umarım her şey yolundadır

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir başka not olarak

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Toplum Yararına Program (TYP) ve İstihdam Uygulama Programı (İUP) kapsamında çalışan işçilere kadro düzenlemesi yapılmayacağını açıkladı

Faydalı olur umuduyla

İŞKUR iup ne demek?

Selamlar herkese

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Busra

Ek bir not olarak

- Kamu kurumlarıyla yapılan iş birliği sayesinde programın çeşitli alanlarda faaliyet göstereceği belirtiliyor. Bunların arasında engelli, yaşlı ve hasta bakımı, çocuk bakımı, tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetleri, geri dönüşüm ve atık imha projeleri, kamusal alanların temizliği ve bakımı yer alıyor

İşine yarar umarım

İŞKUR iup ne demek?

Selam, umarım iyisinizdir

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir başka not olarak

- Milli Eğitim Bakanlığı ve İstihdam Alanları 2025 yılında TYP personeli aylık 22.104 TL , İUP personeli ise aylık 12.996 TL ücret alacaktır
- 1. İş gücü uyum kapsamında çalışma süresi 10 ay (140 gün) olup süre bitimi çıkış verilecektir
- Engelliler, gençler, kadınlar ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşların iş gücüne katılımını ve istihdamı artırmak amacıyla hayata geçirilen İUP'a başvurular, İŞKUR e-şube, Alo170, çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri ve İŞKUR hizmet merkezlerinden gerçekleştirilebilecek

İşe yararsa keyifli olur

benzerkonular_benzer_konular