hangi duyu organi yumusak ?

Hangi duyu organı yumuşak?
F.3.2.1

Selamlar herkese

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- Cilt: Dokunma Duyusu Vücudun en büyük duyu organı olan deri , güneşin sıcaklığından yumuşak bir battaniyenin yumuşaklığına kadar çok çeşitli dokunsal duyumları deneyimlemenizi sağlar
- Yumuşak malzemeler arasında sıvılar , kolloidler , polimerler , köpükler , jeller , granüler malzemeler ,sıvı kristaller , et ve bir dizi biyomalzeme bulunur
- Deri , dokunma duyu organımızdır. Bir nesnenin sert mi yumuşak mı soğuk mu sıcak mı pürüzlü ya da pürüzsüz mü olduğunu derimiz aracılığıyla algılarız. Hassas bir yapıya sahip olan derimiz terleme yoluyla atık maddelerin boşaltımına da yardımcıdır

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

F.3.2.1

Selam sevgili topluluk

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Ozlem

Ayrıca belirtmek gerekirse

- F.3.2.1.2 Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. göz burun dil tat ses sıcak-soğuk Burun Göz Dil Kulak Deri Yastığın yumuşak, tahtanın sert olduğnu derimizle dokunarak anlarız. Uzaktaki yıldızları, yakındaki evi gözümüzle görerek algılarız
- Duyu Organları ve İşlevleri Duyularımız tatma, görme, dokunma, koklama ve görmedir. Dil organı tatma duyusunu, göz organı görme duyusunu, kulak organı duyma duyusunu, burun organı koklama duyusunu ve tenimiz dokunma duyusunu algılamamızı sağlar
- Maddelerin özelliklerini duyu organlarımızla ayırt edebiliriz. Örneğin; limonun rengini gözümüzle, kokusunu burnumuzla, tadını dilimizle, yumuşaklığını derimizle algılarız

Faydalı olur umarım

F.3.2.1

Merhaba

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Ozlem

Bir başka not olarak

- Duyu Organları ve İşlevleri Duyularımız tatma, görme, dokunma, koklama ve görmedir. Dil organı tatma duyusunu, göz organı görme duyusunu, kulak organı duyma duyusunu, burun organı koklama duyusunu ve tenimiz dokunma duyusunu algılamamızı sağlar
- F.3.2.1.2 Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. göz burun dil tat ses sıcak-soğuk Burun Göz Dil Kulak Deri Yastığın yumuşak, tahtanın sert olduğnu derimizle dokunarak anlarız. Uzaktaki yıldızları, yakındaki evi gözümüzle görerek algılarız

İşine yararsa ne mutlu bana

F.3.2.1

Selamlar herkese

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Ozlem

Bununla ilişkili olarak

- Maddelerin özelliklerini duyu organlarımızla ayırt edebiliriz. Örneğin; limonun rengini gözümüzle, kokusunu burnumuzla, tadını dilimizle, yumuşaklığını derimizle algılarız
- Sert ve yumuşak su arasındaki temel fark mineral içeriğidir. Sert su, kalsiyum, magnezyum ve kireç gibi mineraller içerir. Öte yandan, yumuşak su bu tür minerallerden yoksundur . Sert su tatlıdır ve genellikle içme amaçlı kullanılır

Faydalı olursa ne mutlu

benzerkonular_benzer_konular