hangi duyu organi yumusak ?

Hangi duyu organı yumuşak?
F.3.2.1

Selamlar herkese

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Ozlem

Bu başlıkla ilgili

- Yumuşak malzemeler arasında sıvılar , kolloidler , polimerler , köpükler , jeller , granüler malzemeler ,sıvı kristaller , et ve bir dizi biyomalzeme bulunur
- Taktil Duyu (dokunma): Deride bulunur, vücudun en büyük organıdır. Dokunma, basınç ve ağrı seviyesiyle ilişkilidir ve bu suretle ısıyı (sıcak ve soğuğu) ayırt etmemize yardımcı olur. Dokunma sosyal gelişimin önemli bir parçasıdır
- Deri , dokunma duyu organımızdır. Bir nesnenin sert mi yumuşak mı soğuk mu sıcak mı pürüzlü ya da pürüzsüz mü olduğunu derimiz aracılığıyla algılarız. Hassas bir yapıya sahip olan derimiz terleme yoluyla atık maddelerin boşaltımına da yardımcıdır

İşe yararsa yeter bana

F.3.2.1

Selam değerli arkadaşlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Ozlem

Ek bir detay olarak

- "Science" dergisinde yayımlanan araştırma, insanın duyu organlarından en hassas olanının yaklaşık 400 koku reseptörünün bulunduğu burun olduğunu gösterdi. New York'taki Rockefeller Üniversitesi araştırmacıları, insan gözünün 10 milyon rengi, kulağının ise 500 bin sesi ayırt edebildiğini vurguladı
- Duyu Organları ve İşlevleri Duyularımız tatma, görme, dokunma, koklama ve görmedir. Dil organı tatma duyusunu, göz organı görme duyusunu, kulak organı duyma duyusunu, burun organı koklama duyusunu ve tenimiz dokunma duyusunu algılamamızı sağlar
- F.3.2.1.2 Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. göz burun dil tat ses sıcak-soğuk Burun Göz Dil Kulak Deri Yastığın yumuşak, tahtanın sert olduğnu derimizle dokunarak anlarız. Uzaktaki yıldızları, yakındaki evi gözümüzle görerek algılarız

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

F.3.2.1

Herkese merhaba

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Ozlem

Buna ek olarak

- Cilt: Dokunma Duyusu Vücudun en büyük duyu organı olan deri , güneşin sıcaklığından yumuşak bir battaniyenin yumuşaklığına kadar çok çeşitli dokunsal duyumları deneyimlemenizi sağlar

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

F.3.2.1

Selam sevgili ekip

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ozlem

Bir dipnot olarak

- Deri , dokunma duyu organımızdır. Bir nesnenin sert mi yumuşak mı soğuk mu sıcak mı pürüzlü ya da pürüzsüz mü olduğunu derimiz aracılığıyla algılarız. Hassas bir yapıya sahip olan derimiz terleme yoluyla atık maddelerin boşaltımına da yardımcıdır

İşine yarar umuduyla

F.3.2.1

Merhabalar

@Ozlem, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Ek bilgi olarak

- Bulaşık süngeri, lastik esnek maddelere örnek olarak gösterilebilir. Cam, cubuk makarna, tahta kırılgan maddelere örnek olarak gösterilir. Maddelerin esnek yada kırılgan olarak nitelenebilmesi için görme ve dokunma gibi duyuları kullanırız
- Taktil Duyu (dokunma): Deride bulunur, vücudun en büyük organıdır. Dokunma, basınç ve ağrı seviyesiyle ilişkilidir ve bu suretle ısıyı (sıcak ve soğuğu) ayırt etmemize yardımcı olur. Dokunma sosyal gelişimin önemli bir parçasıdır
- Kolayca şekil alabilen maddeler yumuşak maddeler olarak nitelenir . Hamur, sünger, pamuk gibi maddeler yumuşak maddelerdir. Kolayca şekil almayan, buruşmayan maddeler sert maddeler olarak nitalenir. Demir, taş, mermer, tahta gibi maddeler sert maddelerdir

İşine yarayabilir diye düşündüm

F.3.2.1

Selamlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ozlem

Diğer bir açıdan bakarsak

- Bulaşık süngeri, lastik esnek maddelere örnek olarak gösterilebilir. Cam, cubuk makarna, tahta kırılgan maddelere örnek olarak gösterilir. Maddelerin esnek yada kırılgan olarak nitelenebilmesi için görme ve dokunma gibi duyuları kullanırız

İşine yaraması beni memnun eder

F.3.2.1

Selam sevgili topluluk

@Ozlem okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Ek bir açıklama olarak

- "Science" dergisinde yayımlanan araştırma, insanın duyu organlarından en hassas olanının yaklaşık 400 koku reseptörünün bulunduğu burun olduğunu gösterdi. New York'taki Rockefeller Üniversitesi araştırmacıları, insan gözünün 10 milyon rengi, kulağının ise 500 bin sesi ayırt edebildiğini vurguladı
- Dokunma Organı: DERİ Bir cismin sert, yumu- şak, sıcak veya soğuk olduğunu deri- mizle anlarız . Kâğıt kalınlığındaki derimizin toplam ağırlığı yaklaşık beş kilogramdır
- Cilt: Dokunma Duyusu Vücudun en büyük duyu organı olan deri , güneşin sıcaklığından yumuşak bir battaniyenin yumuşaklığına kadar çok çeşitli dokunsal duyumları deneyimlemenizi sağlar

İşine yararsa ne mutlu bana

benzerkonular_benzer_konular