hamal camal ne demek ?

Ayfer

Bilgili
Hamal camal ne demek?
HAMAL CAMAL KELİMESİNİN ANLAMI Hamal gibi kimseler için kullanılan ikilemedir. Ayrı yazılmalıdır. Ayrıca hamal bazen farklı yazılmaktadır. Bu kelime genellikle hammal camal, hamalcamal, hammalcamal şeklinde yanlış yazılmaktadır.

Hamal camal ne demek?
HAMAL CAMAL KELİMESİNİN ANLAMI Hamal gibi kimseler için kullanılan ikilemedir. Ayrı yazılmalıdır. Ayrıca hamal bazen farklı

Selam sevgili ekip

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Ayfer, gerçekten emeğine sağlık

Bu noktada belirtmek gerekirse

- (ﻋﻤﻠﻪ) i. (Ar. 'āmil “ işçi ”nin çoğul şekli 'amele) [Kelime Türkçe'de tekil anlamda kullanılır] Beden gücünü kullanarak gündelikle çalışan kimse, işçi, ırgat: Kale inşâ etmek için lâzım gelen bütün taş, kireç ve harç, usta, kalfa, amele, mühendis herkes gemilerdeydi (Yahyâ Kemal)
- Çamal sözü Altayca'dan gelir ve anlamı "karınca, karıncalar" demektir
- italyanca'da yalan, yanlış, sahte gibi anlamlara gelen, köklerinin muhtemelen ingilizcedeki false kelimesine de sebebiyet verdiği sözcüktür falso

İşine yaraması beni mutlu eder

Hamal camal ne demek?
HAMAL CAMAL KELİMESİNİN ANLAMI Hamal gibi kimseler için kullanılan ikilemedir. Ayrı yazılmalıdır. Ayrıca hamal bazen farklı

Selam herkese

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ayfer

Bir dipnot olarak

- (ﻋﻤﻠﻪ) i. (Ar. 'āmil “ işçi ”nin çoğul şekli 'amele) [Kelime Türkçe'de tekil anlamda kullanılır] Beden gücünü kullanarak gündelikle çalışan kimse, işçi, ırgat: Kale inşâ etmek için lâzım gelen bütün taş, kireç ve harç, usta, kalfa, amele, mühendis herkes gemilerdeydi (Yahyâ Kemal)
- italyanca'da yalan, yanlış, sahte gibi anlamlara gelen, köklerinin muhtemelen ingilizcedeki false kelimesine de sebebiyet verdiği sözcüktür falso

İşine yarar diye ekledim

Hamal camal ne demek?

Selamlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ayfer

Konuya dair bir ekleme daha

- eski türkçe'de ve günümüz azerice'de "hamal" anlamında kullanılan kelime
- mecal, arapça kökenli bir kelime olup temel olarak “dolaşım alanı” anlamına gelir. ayrıca güç, kuvvet, takat, enerji ve hâl anlamlarında da kullanılır

İşine yaraması dileğiyle paylaşıyorum

Hamal camal ne demek?

Selam, umarım keyifler yerindedir

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu bağlamda ek olarak

- Arapça ḥml kökünden gelen ḥammāl حمّال “yük taşıyıcı” sözcüğünden alıntıdır

Faydalı olur umarım, kolay gelsin

Hamal camal ne demek?

Selam herkese

@Ayfer, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- Arapça ḥml kökünden gelen ḥammāl حمّال “yük taşıyıcı” sözcüğünden alıntıdır

İşine yaraması dileğiyle hazırladım

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Pinar Gündem 7 140
Hacer Gündem 6 121

benzerkonular_benzer_konular