Hafif otizm sınıfı kaç kişi?
ç) Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrenciler için açılmış okullarda hafif düzeyde otizmi olan öğrenciler için şube
Merhaba değerli dostlar
@Goksu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık
Bu doğrultuda
- f) Özel eğitim sınıflarının mevcudu en fazla; okul öncesi eğitimde ve ilköğretimde 10, ortaöğretim ve yaygın eğitimde 15 öğrenciden oluşur. Ancak, otistik çocuklar için her tür ve kademede açılan özel eğitim sınıflarında ise sınıf mevcudu en fazla 4 öğrencidir . Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği - Otizm Vakfı
- Sağlık raporunda %40 ve üzeri engelliler oranı özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanabileceğini göstermektedir . Özürlülük kimlik kartı, H sınıfı belge, bakım hizmetler, özürlü aylığı, bakım aylığı gibi imkânlardan yararlanma hakları bulunmaktadır
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +4 Hafif düzeyde otizm (Atipik Otizm), tamamen ortadan kaybolan bir hastalık değildir , çünkü kalıcı bir nörogelişimsel farklılıktır. Ancak, erken teşhis ve yoğun özel eğitimle belirtiler çok aza indirilebilir , birey sosyal yaşamında tamamen bağımsız hale gelebilir ve "işlevsellik düzeyi" normal düzeylere ulaşabilir. aleynatekin
İşine yaraması dileğiyle ekliyorum