hafi okumak ne demek ?

Dilara

Bilgili
Hafi okumak ne demek?
Fatiha ve zammı sureyi namazda yüksek sesle okumaya "cehrî", alçak sesle, içinden okumaya da "hâfî"* denir.

Hafi okumak ne demek?
Fatiha ve zammı sureyi namazda yüksek sesle okumaya "cehrî", alçak sesle, içinden okumaya da "hâfî"* denir

Merhabalar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Dilara

Diğer bir açıdan bakarsak

- Fıkıh usulü terimi olarak hafî ne demektir? İkram etmek, vermek anlamındaki "h-f-v" kökünden türeyen "hafî" (çoğulu, hufevâ') çok ikram eden, bir şeyi derinlemesine bilen âlim demektir. Allah'ın sıfatı olarak hafî; çok ikram eden, son derece iyilik ve lütuf sahibi, her şeyi bilen demektir. 29 Şub 2024 Hafi Ne Demek? - İslam ve İhsan

İşine yararsa güzel olur

Hafi okumak ne demek?
Fatiha ve zammı sureyi namazda yüksek sesle okumaya "cehrî", alçak sesle, içinden okumaya da "hâfî"* denir

Selamlar, keyifli günler dilerim

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Dilara

Konuya ek olarak

- Nakşibendi Tarikatı gibi bazı tarikatlar sessiz bir şekilde zikri esas alırlar. Bu tür zikre “zikr-i hafi ” denilir. Kadirî Tarikatı gibi bazı tarikatlar ise sesli bir şekilde zikri tercih etmiştir. Bu tür zikre ise “zikr-i cehri ” denilir

İşine yaraması dileğiyle hazırladım

Hafi okumak ne demek?

İyi günler

@Dilara anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Buna paralel olarak

- Hafîz, muhafaza eden, koruyan, unutmayan demektir
- Dilimize Arapçadan geçmiş olan Hafi kelimesi ''hafa' sözcüğünden türetilmiştir. Hafa, ortadan kaldırmak, gizlemek ve saklamak anlamına gelirken, hafi de göz önünde olmayan ve gizlenen demektir
- Fıkıh usulü terimi olarak hafî ne demektir? İkram etmek, vermek anlamındaki "h-f-v" kökünden türeyen "hafî" (çoğulu, hufevâ') çok ikram eden, bir şeyi derinlemesine bilen âlim demektir. Allah'ın sıfatı olarak hafî; çok ikram eden, son derece iyilik ve lütuf sahibi, her şeyi bilen demektir. 29 Şub 2024 Hafi Ne Demek? - İslam ve İhsan

İşine yararsa sevinç duyarım

Hafi okumak ne demek?

Selam

@Dilara, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Ek bir perspektiften bakarsak

- kelime olarak " gizli " anlamına gelir
- Sözün sahibi tarafından bir açıklama yapılmadıkça kendisiyle neyin kastedildiği anlaşılmayan lafız mânasında usûl-i fıkıh terimi. Mâna yönünden birden fazla ihtimal taşıdığı için anlaşılmasında güçlük bulunan lafız veya ifade. HAFÎ - TDV İslâm Ansiklopedisi

Umarım işine yarar

Hafi okumak ne demek?

Selam, herkese iyi haftalar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir ekleme yapmak gerekirse

- Dilimize Arapçadan geçmiş olan Hafi kelimesi ''hafa' sözcüğünden türetilmiştir. Hafa, ortadan kaldırmak, gizlemek ve saklamak anlamına gelirken, hafi de göz önünde olmayan ve gizlenen demektir

Umarım beğenirsin

Hafi okumak ne demek?

Selam, herkese iyi haftalar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir başka noktadan

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

Hafi okumak ne demek?

Selam millet

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Devamında belirtmek gerekirse

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

benzerkonular_benzer_konular