genel gecer bir olcut ne demek ?

Genel geçer bir ölçüt ne demek?
[2] Belli önkoşullar yerine geldiğinde her durum ve her bağlamda geçerli olan

İyi günler

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Dilara

İlgili olarak

- Geçerli kelimesi, " yürürlükte olan, uygulanan, meri, muteber " anlamlarına gelir. Bir kavramın veya yargının, mantık veya anlamı bakımından onaylanabilir olması da geçerli olarak tanımlanır
- Ölçüt dayanaklı geçerlilik, test puanının bireyin bir veya birden fazla ölçüte dayalı performansını tahmin gücünü gösterir . Ölçüt dayanaklı geçerlilik; uygunluk ve yordama geçerliliği olmak üzere ikiye ayrılır

İşine yarayabilir diye düşündüm

Selam, nasılsınız?

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Dilara

Bu noktada

- Her tür, bir testin genel geçerliliğini desteklemeye veya çürütmeye yardımcı olabilecek bir kanıt dizisidir. Bu yazıda, yüzeysel geçerlilik, içerik geçerliliği, ölçüt geçerliliği, ayırt edici geçerlilik, eş zamanlı geçerlilik, öngörücü geçerlilik ve yapısal geçerlilik hakkında bilgi edineceksiniz
- 2. ÖLÇÜT DAYANAKLI GEÇERLİLİK: * Ölçme aracından elde edilen puanların ölçüt bir puanla karşılaştırılarak - Geliştirilen ölçme aracının geçerliliğine ilişkin nitelendirme yapılır

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Selam güzel insanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Dilara

Ayrıca eklemek isterim ki

- 🥄 Bir ölçek demek 5 ml demek, bir tatlı kaşığı 5 ml'ye denk geliyor yaklaşık olarak (ama tatlı kaşığının çeşitleri de evden eve değişebilir). Ondan dolayı derinliği ve genişliğine göre bu ölçü değiştiği için standart şuruplar için verilen ölçeklerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz

İşine yaramasını dilerim

Selam güzel insanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Dilara

Bir ekleme yapmak gerekirse

- Bir ölçme aracının ölçmek istediği özelliği başka özellikleri karıştırmadan tam ve doğru olarak ölçebilmesi düzeyine geçerlik denir . Yani bir ölçme aracı ölçmek istediği özelliği ne kadar doğru ölçebiliyorsa o kadar geçerlidir. Örnek; uzunluğu ölçmek için metre geçerli bir araçtır ve metre ile yapılan ölçüm geçerlidir

İşe yarar umarım

Merhabalar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Diğer bir açıdan bakarsak

- Geçerli kelimesi, " yürürlükte olan, uygulanan, meri, muteber " anlamlarına gelir. Bir kavramın veya yargının, mantık veya anlamı bakımından onaylanabilir olması da geçerli olarak tanımlanır

İşine yararsa güzel olur

benzerkonular_benzer_konular