gemi tutmasi neden olur ?

Ayfer

Bilgili
Gemi tutması neden olur?
Bilim adamlarına göre, deniz tutmasının sebebi beynin, vücudun pozisyonuyla ilgili olarak aldığı çelişkili mesajlardan kaynaklanıyor. Su üzerindeyken beyin, vücudun konumu ve hareketi hakkında çelişkili mesajlar alır. Bu sebeple deniz tutması sorunu meydana gelebilir.Aug 23, 2021

Gemi tutması neden olur?
Bilim adamlarına göre, deniz tutmasının sebebi beynin, vücudun pozisyonuyla ilgili olarak aldığı çelişkili mesajlardan

Herkese iyi günler

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ayfer

Bu doğrultuda

- Deniz suyu üzerimizde kaldığı zaman dış çevrenin etkisiyle su buharlaşır ve içerisindeki diğer mineraller açığa çıkar. Deniz tuzu olarak bahsettiğimiz şey de bunlardır. Bu tuzun üzerimizde kalması rahatsızlık hissi yaratabilir ve derişik yapısından dolayı vücudumuzdan suyun difüze olmasına neden olabilir
- Vibrio enfeksiyonları Özellikle kıyı alanlarda yaşayan bu bakteri, açık yaralara vibrionun bulaşması ile ortaya çıkar. İshal, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı gibi şikâyetlere neden olur
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Deniz tutması, iç kulağın algıladığı hareket (sallanma) ile gözlerin gördüğü (sabit ortam) arasındaki uyuşmazlıktan kaynaklanan bir hareket hastalığıdır . Beyin, duyusal sistemlerden çelişkili sinyaller aldığında mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma gibi belirtiler oluşur. Genellikle dalgalı havalar ve gemi altı gibi havasız ortamlar tetikler

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

Gemi tutması neden olur?
Bilim adamlarına göre, deniz tutmasının sebebi beynin, vücudun pozisyonuyla ilgili olarak aldığı çelişkili mesajlardan

Selam herkese

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- “Denizci hastalığı” olarak da bilinen skorbüt hastalığı, C vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir durumdur . Tarih boyunca özellikle denizciler arasında yaygın olarak görülmüştür. Belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, diş eti kanamaları, ciltte morarmalar, eklem ve kas ağrıları bulunur
- İnsan vücudu açısından bakıldığında, yağımız çubuk, kaslarımız ise kaya gibidir. Kaslar genellikle sudan daha yoğundur ve batmamıza neden olur . Yağ ise sudan daha az yoğundur, çünkü içinde suyun üzerinde yüzen yağ bulunur. Bu nedenle yağ yüzer

İşine yararsa ne mutlu bana

Gemi tutması neden olur?

Selam güzel insanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Ayfer

Bu hususta ek olarak

- “Denizci hastalığı” olarak da bilinen skorbüt hastalığı, C vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir durumdur . Tarih boyunca özellikle denizciler arasında yaygın olarak görülmüştür. Belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, diş eti kanamaları, ciltte morarmalar, eklem ve kas ağrıları bulunur

İşine yararsa memnun olurum

benzerkonular_benzer_konular