geleneksel turk susleme motifleri nelerdir ?

Ayla

Bilgili
Geleneksel Türk süsleme motifleri nelerdir?
Rumi, palmet, hatayi, lotus, lale, karanfil, sümbül, gül, nar, elma, saz üslubu, Türk Rokokosu, çınar yaprağı, hançer yaprağı, kozalak, ağaç ve çark-ı felek en önemli bitkisel motifleridir. Bu motifler kumaşlarda bazen tek başlarına bazen de birkaç motif bir arada kullanılmıştır.

Rumi, palmet, hatayi, lotus, lale, karanfil, sümbül, gül, nar, elma, saz üslubu, Türk Rokokosu, çınar yaprağı

Selam millet

@Ayla anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- Motif ise, toplumların gelenek görenek, zevk, anlayış ve inançlarını sembollerle ifade biçimidir
- “Motif; mitoloji, masal, efsane, destan ve halk hikâyesi gibi türlerde yaşama gücüne sahip en küçük öğedir . Halk anlatılarının temelini oluşturan motifler, içinde bulunduğu metinde önemli fonksiyonlar icra eder ve metne doğrudan güç kazandırır” (Abalı, 2018: 3)

İşine yaramasını umuyorum

Rumi, palmet, hatayi, lotus, lale, karanfil, sümbül, gül, nar, elma, saz üslubu, Türk Rokokosu, çınar yaprağı

Selamlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu noktada

- Zümrüdüanka Kuşu Türkiye'deki en yaygın ya da başka bir ifadeyle en çok bilinen masaldır. Masal, aynı zamanda Şamanizmin kalıntıları (Gök Tanrı inanışları) ile örülüdür

İşine yarar umuduyla paylaştım

Selam, herkese iyi haftalar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +4 Tümünü göster Geleneksel Türk süsleme motifleri; tezhip, çini, halı/kilim ve taş işleme sanatlarında doğa, inanç ve yaşamı simgeleyen zengin bir görsel dildir. En yaygın motifler; çintemani (güç), hayat ağacı (ölümsüzlük), lale (Allah), karanfil (hayranlık), rumi (kanat/kuyruk) ve elibelinde (bereket) olarak öne çıkar
- Türk Destanlarında Motifler Işık Motifi . Işık, destanlara aydınlık veren dini bir motiftir. ... Ağaç Motifi . Ağaç motifi , Türk destanlarının asıl ögelerinden birisi olarak kabul edilir. ... At Motifi . ... Rüya Motifi . ... Kurt Motifi . ... Kırklar Motifi . ... Mağara Motifi . ... Hızır Motifi . Daha fazla öğe... Türk Destanlarında Motifler - Kaşgarlı Mahmut
- Zümrüdüanka Kuşu Türkiye'deki en yaygın ya da başka bir ifadeyle en çok bilinen masaldır. Masal, aynı zamanda Şamanizmin kalıntıları (Gök Tanrı inanışları) ile örülüdür

İşine yarar diye düşündüm

Selam

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Ayla

Ek bilgi olarak

- Motif ise, toplumların gelenek görenek, zevk, anlayış ve inançlarını sembollerle ifade biçimidir

İşe yararsa yeter bana

Selam sevgili ekip

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ayla

Konuya ek olarak

- Kültürel motifler, bir toplumun tarihinden, inanç sistemlerinden, geleneklerinden ve yaşam biçiminden doğan simgesel desenlerdir . Bu desenler yalnızca estetik değil, aynı zamanda anlam yüklüdür. Takı tasarımında kullanılan kültürel motifler ise geçmişle bugün arasında görsel bir köprü kurar

İşine yaramasını diledim

benzerkonular_benzer_konular