geleneksel duzey nedir ?

LeylaSessiz

Bilgili
Geleneksel düzey nedir?
Geleneksel Düzey Bu düzeydeki birey, gelenek öncesi düzeyin ben merkezci bakış açısından, grup değerlerini ve kurallarını tanıma düzeyine geçiş yapar. Birey bu düzeyde, diğer insanların da benzer istek ve duygulara sahip olabileceklerini düşünür ve bazı sosyal sistemlerin gerekliliğine inanır.

Geleneksel düzey nedir?
Geleneksel Düzey Bu düzeydeki birey, gelenek öncesi düzeyin ben merkezci bakış açısından, grup değerlerini ve kurallarını tanıma

Selamlar

@LeylaSessiz gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Ek bir perspektiften bakarsak

- II.DÜZEY; Geleneksel Düzey: Bu düzeyde, kişinin bir üyesi olduğu ailenin, arkadaş grubunun yada çevrenin beklentileri kendi başına değer taşır . Seçilen referans grubunun doğru kabul ettikleri, çocuğun gözünde de doğrudur. Buradaki tutum sadece sosyal düzen ve beklentilere uymak değil aynı zamanda onlara sadakattir
- Kohlberg, aldığı cevapları sınıflayarak, insanların altı yargı aşaması geçirdiklerini belirtmektedir. Bu altı aşama ise, “Gelenek öncesi düzey”, “Geleneksel düzey”, “Gelenek sonrası düzey” olmak üzere üç ana evrede meydana gelmektedir
- Bir davranış yapılmadan önce o davranışın yapılış amacı (niyeti) önemlidir. Buradaki niyet sadece ödeve uygun olarak, amacı kendisi için olan salt iyiyi (niyeti) gerçekleştirmektir. Salt iyi yasaya uygun olandır. Kant ' ın bu düşüncesine ödev ahlakı (iyi niyet ahlakı) denir

İşine yaraması dileğiyle

Geleneksel düzey nedir?
Geleneksel Düzey Bu düzeydeki birey, gelenek öncesi düzeyin ben merkezci bakış açısından, grup değerlerini ve kurallarını tanıma

Herkese iyi günler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @LeylaSessiz, gerçekten emeğine sağlık

Bunu takiben

- “Geleneksel Eylem” ise gerçekleşmesinde kökleşmiş alışkanlıklar belirleyici olduğu ve büyük ölçüde gelenek ve teamüllere göre gerçekleşen eylemlerdir

İşine yarar umuduyla paylaştım

Geleneksel düzey nedir?

Selam millet

@LeylaSessiz anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya dair bir ekleme daha

- Bir davranış yapılmadan önce o davranışın yapılış amacı (niyeti) önemlidir. Buradaki niyet sadece ödeve uygun olarak, amacı kendisi için olan salt iyiyi (niyeti) gerçekleştirmektir. Salt iyi yasaya uygun olandır. Kant ' ın bu düşüncesine ödev ahlakı (iyi niyet ahlakı) denir

Umarım işine yarar

Geleneksel düzey nedir?

Selam, umarım iyisinizdir

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @LeylaSessiz

Bir başka husus olarak

- Piaget'in Dört Bilişsel Gelişim Dönemi Piaget'in gelişim dönemleri; duyusal-motor dönem, işlem öncesi dönem, somut işlemler dönemi ve soyut işlemler dönemi olarak sıralanır
- Lawrence Kohlberg (1927-1987); felsefe, psikoloji, sosyoloji, antropoloji ve eğitim başta olmak üzere pek çok alana hâkim olan; en belirgin olarak da bilişsel ahlak gelişimi teorisiyle tanınan bir bilim insanıdır
- Altıncı aşamada ( evrensel etik ilkeler güdümlü ), ahlaki akıl yürütme, evrensel etik ilkeleri kullanan soyut akıl yürütmeye dayanır. Yasalar yalnızca adalete dayalı oldukları ölçüde geçerlidir ve adalete bağlılık, adaletsiz yasalara karşı gelme yükümlülüğünü de beraberinde getirir

İşe yarar umarım

Geleneksel düzey nedir?

Selamlar, keyifli günler dilerim

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @LeylaSessiz

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- Geleneksel ahlak tanımı, insanların kendi ahlaki değerlerini diğer insanların onlar hakkındaki düşüncelerine göre değerlendirdikleri bir gelişim seviyesini tanımlar ; bu da genellikle sosyal geleneklere ve normlara uymayı içerir
- Altıncı aşamada ( evrensel etik ilkeler güdümlü ), ahlaki akıl yürütme, evrensel etik ilkeleri kullanan soyut akıl yürütmeye dayanır. Yasalar yalnızca adalete dayalı oldukları ölçüde geçerlidir ve adalete bağlılık, adaletsiz yasalara karşı gelme yükümlülüğünü de beraberinde getirir

İşine yarar umuduyla gönderiyorum

Geleneksel düzey nedir?

Günaydın

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ek bir not olarak

- Lawrence Kohlberg (1927-1987); felsefe, psikoloji, sosyoloji, antropoloji ve eğitim başta olmak üzere pek çok alana hâkim olan; en belirgin olarak da bilişsel ahlak gelişimi teorisiyle tanınan bir bilim insanıdır

İşine yararsa mutlu olurum

Geleneksel düzey nedir?

Selam sevgili topluluk

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ayrıca belirtmek gerekirse

- Kohlberg, aldığı cevapları sınıflayarak, insanların altı yargı aşaması geçirdiklerini belirtmektedir. Bu altı aşama ise, “Gelenek öncesi düzey”, “Geleneksel düzey”, “Gelenek sonrası düzey” olmak üzere üç ana evrede meydana gelmektedir

İşine yarar umarım

benzerkonular_benzer_konular