gelenek oncesi donem ne demek ?

Goksu

Bilgili
Gelenek öncesi dönem ne demek?
Gelenek öncesi düzey, Piaget'in işlem öncesi bilişsel gelişim dönemine denk düşer. Bu dönemde çocuğun ahlâkî yargılarında ben merkezcilik egemendir. Gelenek öncesi düzeyin birinci evresi, ceza-boyun eğme evresidir. Gelenek öncesi düzeyin ikinci evresi, bireyselcilik ya da çıkarcılık evresidir.

Gelenek öncesi düzey, Piaget'in işlem öncesi bilişsel gelişim dönemine denk düşer. Bu dönemde çocuğun ahlâkî yargılarında ben

Selam ekip

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Konuya ek olarak

- Piaget'in Dört Bilişsel Gelişim Dönemi Piaget'in gelişim dönemleri; duyusal-motor dönem, işlem öncesi dönem, somut işlemler dönemi ve soyut işlemler dönemi olarak sıralanır

İşine yarayabilir

Gelenek öncesi düzey, Piaget'in işlem öncesi bilişsel gelişim dönemine denk düşer. Bu dönemde çocuğun ahlâkî yargılarında ben

Selam sevgili ekip

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu çerçevede

- Soyut İşlemler Dönemi ( 11 yaş ve üzeri ) Piaget'in zihinsel gelişimin son dönemi olarak nitelendirdiği bu aşama 11 yaşlarından sonradır. Ergenlik döneminin başlangıcından itibaren çocukların düşünme biçimleri, yetişkinlere benzer hale gelir. Bu dönemde artık soyut düşünme başlar

İşine yarayabilir diye düşündüm

Herkese merhaba

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- İyi Çocuk Olma Eğilimi : Etrafındaki insanların takdirini kazanmaya çalışır.Beğenilme ve göze girmek ister . Ör:İnslar görsün diye cumaya gitmek. Kanun Düzen: Mükemmeliyetçi insanlardır.Kanun varsa kesinlikle bunlara uymak zorundadır. Düzeni korumak için her şeyi yapar
- Soyut İşlemler Dönemi ( 11 yaş ve üzeri ) Piaget'in zihinsel gelişimin son dönemi olarak nitelendirdiği bu aşama 11 yaşlarından sonradır. Ergenlik döneminin başlangıcından itibaren çocukların düşünme biçimleri, yetişkinlere benzer hale gelir. Bu dönemde artık soyut düşünme başlar

İşine yararsa güzel olur

Selam değerli arkadaşlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- II.DÜZEY; Geleneksel Düzey: Bu düzeyde, kişinin bir üyesi olduğu ailenin, arkadaş grubunun yada çevrenin beklentileri kendi başına değer taşır . Seçilen referans grubunun doğru kabul ettikleri, çocuğun gözünde de doğrudur. Buradaki tutum sadece sosyal düzen ve beklentilere uymak değil aynı zamanda onlara sadakattir
- Bu düzeye geçişte en önemli bilişsel ayırt edici özellik olarak, rol alma ve empati kurma becerilerindeki gelişme karşımıza çıkmaktadır
- Kohlberg, aldığı cevapları sınıflayarak, insanların altı yargı aşaması geçirdiklerini belirtmektedir. Bu altı aşama ise, “Gelenek öncesi düzey”, “Geleneksel düzey”, “Gelenek sonrası düzey” olmak üzere üç ana evrede meydana gelmektedir

İşine yararsa sevindim

Selamlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Goksu

Bunun yanında

- Piaget'in Dört Bilişsel Gelişim Dönemi Piaget'in gelişim dönemleri; duyusal-motor dönem, işlem öncesi dönem, somut işlemler dönemi ve soyut işlemler dönemi olarak sıralanır

Belki bir işe yarar

Selam, herkese iyi haftalar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir başka açıdan değerlendirirsek

Faydalı olur umarım

Selam

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

İlaveten

- İyi Çocuk Olma Eğilimi : Etrafındaki insanların takdirini kazanmaya çalışır.Beğenilme ve göze girmek ister . Ör:İnslar görsün diye cumaya gitmek. Kanun Düzen: Mükemmeliyetçi insanlardır.Kanun varsa kesinlikle bunlara uymak zorundadır. Düzeni korumak için her şeyi yapar

İşine yaraması beni memnun eder

benzerkonular_benzer_konular