gebes kaplumbaga kime denir ?

Goksu

Bilgili
Gebeş kaplumbağa kime denir?
Gebeş kelimesi bodur ve şişman kimseler için kullanılıyor.Sep 15, 2023

Gebeş kelimesi bodur ve şişman kimseler için kullanılıyor

Merhaba

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ek bir perspektiften bakarsak

- Gebeş kelimesi bodur ve şişman kimseler için kullanılıyor
- Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin
- Öz. Evrendeki en eski canlılardan biri olan kaplumbağa, özellikle evini sırtında taşıması ve çok uzun ömürlü bir hayvan olması sebebiyle Türk inancında uğurlu ve kutsal sayılmış, devletin gücünü, koruyuculuğu, ölümsüzlüğü, bilgeliği, mutluluğu, sabrı, azmi, istikrarı, sonsuzluğu vs. gibi birçok konuyu simgelemiştir. Makale » TÜRK KÜLTÜRÜNDE, KAPLUMBAĞALARLA İLGİLİ ... DergiPark › pub › akrajournal › article DergiPark › pub › akrajournal › article

Belki kullanırsın diye düşündüm

Merhaba değerli dostlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu çerçevede

- Kaplumbağa uzun ömürlülüğün sembolüdür . Uzun ömürlülüğü nedeniyle, kaplumbağa sembolü genellikle cenaze törenlerinde kullanılmıştır

İşine yararsa harika

İyi akşamlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Goksu

Küçük bir not daha

- Öz. Evrendeki en eski canlılardan biri olan kaplumbağa, özellikle evini sırtında taşıması ve çok uzun ömürlü bir hayvan olması sebebiyle Türk inancında uğurlu ve kutsal sayılmış, devletin gücünü, koruyuculuğu, ölümsüzlüğü, bilgeliği, mutluluğu, sabrı, azmi, istikrarı, sonsuzluğu vs. gibi birçok konuyu simgelemiştir
- Arapça kbş kökünden gelen kabş كبش "koyun veya keçinin erkeği, koç" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Aramice/Süryanice kbş kökünden gelen kewş כֶּבְשׁ "bir yaşını aşmış erkek koyun" sözcüğü ile eş kökenlidir

İşine yaraması için paylaşıyorum

Herkese merhaba

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Goksu

Bu noktada

- 1. Göbeği büyük ve öne doğru çıkık olan, kısa boylu, şişman göbekli (kimse) . 2. Tembel, uyuşuk, elinden iş gelmeyen (kimse): Söylüyor işte dedim nâsiyeniz hâlinizi / Bir alay çolpa, gebeş, hem de keleş, hem de fodul!…

İşine yarar umarım, kolaylıklar

Selam sevgili ekip arkadaşları

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Goksu

Ek bir örnek olarak

- seçimler sebebiyle literatürümüze girmiş olan,karşı tarafa hakaret etmek amacıyla söylenen asalak,cahil anlamına geldiğini düşündüğüm isim tamlaması.habeş maymunu türünden geldiğini düşündüğüm bir kaplumbağa türüdür

İşine yarayacağını düşündüm

Selam ekip, kolay gelsin

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bunu takiben

- Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin
- Öz. Evrendeki en eski canlılardan biri olan kaplumbağa, özellikle evini sırtında taşıması ve çok uzun ömürlü bir hayvan olması sebebiyle Türk inancında uğurlu ve kutsal sayılmış, devletin gücünü, koruyuculuğu, ölümsüzlüğü, bilgeliği, mutluluğu, sabrı, azmi, istikrarı, sonsuzluğu vs. gibi birçok konuyu simgelemiştir. Makale » TÜRK KÜLTÜRÜNDE, KAPLUMBAĞALARLA İLGİLİ ... DergiPark › pub › akrajournal › article DergiPark › pub › akrajournal › article

İşine yararsa ne mutlu

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Sare Gündem 0 139
Sevgi Gündem 0 106
Dilan Gündem 0 131
GizliGözler34 Gündem 0 120

benzerkonular_benzer_konular