farkli bir gozle bakmak ne demek ?

Ozgul

Bilgili
Farklı bir gözle bakmak ne demek?
"Yan Gözle Bakmak" kuşku ve şüphe ile bakmak, birine veya bir şeye karşı güvensiz ve olumsuz bir tutum sergilemek anlamına gelir. Ayrıca kıskançlık, çekememezlik veya rahatsızlık hisleriyle bir kişiye veya duruma bakmak anlamında da kullanılır.

"Yan Gözle Bakmak" kuşku ve şüphe ile bakmak, birine veya bir şeye karşı güvensiz ve olumsuz bir tutum sergilemek anlamına

Selam dostlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Ozgul

Bir başka husus olarak

- Ağırdan almak: Bir işi yavaşça veya isteksizce yapmak, acele etmemek. Buz tutmak: Bir şeyin donması veya soğuması anlamında kullanılır. Dağ doğura doğura fare doğurdu: Çok zor ve uzun süren bir işin sonucunda çok basit bir sonuç elde etmek. Ekmek elden su gölden: Kolayca elde edilen şeyler anlamında kullanılır
- ölümden sonra yaşama inanan insanların ölmeden önce görmek anlamında kullandıkları deyiş

Faydalı olur diye paylaşıyorum

"Yan Gözle Bakmak" kuşku ve şüphe ile bakmak, birine veya bir şeye karşı güvensiz ve olumsuz bir tutum sergilemek anlamına

Merhaba arkadaşlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bunu takiben

- ölümden sonra yaşama inanan insanların ölmeden önce görmek anlamında kullandıkları deyiş
- 1. Kötü niyetle, düşmanca bakmak . 2. Göz ucuyla bakmak

İşine yararsa memnun olurum

Herkese iyi günler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ozgul

Bu bağlamda

- Sözlükte “bakmak, görmek; düşünmek” anlamındaki nazar kelimesi Türkçe'de “ beğenilen bir şeye kıskançlıkla bakmak ve zarar verecek şekilde onu etkilemek ” mânasında nazar etmek (göz değmek), Arapça'da ise nazra (isâbetü'l-ayn) şeklinde kullanılır
- Alıcı gözüyle bakmak deyimiyle asıl anlatılmak istenen şey; Çok dikkatli bakmak, inceden inceye gözden geçirmek anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir şeyi gerçekten de alıcı olarak izlemek, değerlendirmek ve ölçüp tartmak anlamlarında da kullanılan bir deyimdir

İşine yaraması dileğiyle paylaşıyorum

Selam takım

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Ozgul

Ek olarak değinmek gerekirse

- Alıcı gözüyle bakmak deyimiyle asıl anlatılmak istenen şey; Çok dikkatli bakmak, inceden inceye gözden geçirmek anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir şeyi gerçekten de alıcı olarak izlemek, değerlendirmek ve ölçüp tartmak anlamlarında da kullanılan bir deyimdir

Umarım ihtiyacını karşılar

Selam, umarım keyifler yerindedir

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ayrıca şunu da ekleyeyim

- “Bakmakla görmek arasındaki fark nedir?” diye sormuşlar Mevlana 'ya…
- Eylem. buyruğunu yerine getirmeye hazır bulunmak . bir arzunun gerçekleşmesi için gözleriyle birine yalvarmak
- ). İbret nazarıyla bakmak: İbret gözüyle bakmak : Zerrinkadeh de, nergis de, cihana ibret nazarıyla baktıklarını ve gördüklerinin bir hayalden başka bir şey olmadığını anladıklarını söyler (Beşir Ayvazoğlu). İbretin kudreti: halk ağzı. Çok çirkin, pek sakil şeyler için söylenir

İşine yaramasını diledim

Selam dostlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ozgul

Buna paralel olarak

- Sözlükte “bakmak, görmek; düşünmek” anlamındaki nazar kelimesi Türkçe'de “ beğenilen bir şeye kıskançlıkla bakmak ve zarar verecek şekilde onu etkilemek ” mânasında nazar etmek (göz değmek), Arapça'da ise nazra (isâbetü'l-ayn) şeklinde kullanılır

Dilerim yardımcı olur

Selam, herkese iyi haftalar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ozgul

Ek bir açıklama olarak

- “Bakmakla görmek arasındaki fark nedir?” diye sormuşlar Mevlana 'ya…
- 1. Kötü niyetle, düşmanca bakmak . 2. Göz ucuyla bakmak

İşine yararsa sevinirim