ekspresif dil ne demek ?

Ayla

Bilgili
Ekspresif dil ne demek?
Ekspresif Dil (Anlatım Dili): Duyu-sinir ve motor- sinir işlevler (nefes alma, ses çıkarma, rezonans, artikülasyon mekanizmaları gibi) ile zihinsel kavramın bir ses imgesi aracılığıyla ifadesidir (Miller ve ark. 1980, Behrman ve Vaugan 1987, Smolak 1982).

Ekspresif dil ne demek?
Ekspresif Dil (Anlatım Dili): Duyu-sinir ve motor- sinir işlevler (nefes alma, ses çıkarma, rezonans, artikülasyon mekanizmaları

Merhaba arkadaşlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Ayla

Ek bir açıklama olarak

- Dil Tembelliği Belirtileri Birey, dilini dışarı çıkarma, yanlara hareket ettirme ya da yukarı kaldırma gibi basit hareketlerde zorluk yaşayabilir . Bunun yanı sıra konuşma sırasında “l”, “r”, “t” gibi seslerin çıkarılmasında ve kelimelerin doğru bir şekilde telaffuz edilmesinde güçlük çekilebilir

Paylaşmak istedim

Ekspresif dil ne demek?
Ekspresif Dil (Anlatım Dili): Duyu-sinir ve motor- sinir işlevler (nefes alma, ses çıkarma, rezonans, artikülasyon mekanizmaları

İyi sabahlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ayla

Bu bağlamda ek olarak

- Beyin travması ve iğne gibi çeşitli nörolojik hastalıklar konuşma bozukluğuna neden olabilir. Bunun yanı sıra çevresel faktörler ve stres, anksiyete gibi psikososyal faktörler de konuşma bozukluğu nedenleri arasında yer alır
- Çocuk başkasının söylediği sözel ifadeleri anlamıyor ise bu durum ALICI (reseptif) DİL BOZUKLUĞU olarak adlandırılır

Faydalı olur diye paylaşıyorum

Ekspresif dil ne demek?

Merhaba, umarım her şey yolundadır

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Ayla

Bir not daha

- Ekspresif Dil Bozukluğu: Kişinin düşüncelerini ve duygularını ifade etmede zorlanması . Reseptif Dil Bozukluğu: Kişinin başkalarının söylediklerini anlamada zorlanması. Karma Dil Bozukluğu: Hem ifade hem de anlama becerilerinde zorluk yaşanması

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Ekspresif dil ne demek?

Selam değerli arkadaşlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ayla

Bir başka not olarak

- Ekspresif Dil Bozukluğu: Kişinin düşüncelerini ve duygularını ifade etmede zorlanması . Reseptif Dil Bozukluğu: Kişinin başkalarının söylediklerini anlamada zorlanması. Karma Dil Bozukluğu: Hem ifade hem de anlama becerilerinde zorluk yaşanması

İşe yarar umarım

Ekspresif dil ne demek?

Selam herkese

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir not daha

- Dizartri Neden Olur? Dizartri, kişinin konuşmak için kullandığı kasların zayıflaması ve hasar alması sonucu meydana gelir . Bu hasar sinir sistemindeki bozukluklar, aşırı yorgunluk, sarhoşluk, yakın zamanda anestezi alınması ve diş eksikliğine bağlı yaşanabilir. Ayrıca birtakım hastalıklar da dizartriye yol açar

Umarım faydalı olur

Ekspresif dil ne demek?

Selam, umarım keyifler yerindedir

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Ayla

Küçük bir not daha

- Spesifik Dil Bozukluğu (Specific language impairment SLI): Özel dil bozukluğu dil gelişiminin, görünen veya eşlik eden bir problem olmamasına rağmen, sadece dil gelişiminin geri kalmasıdır . Bu gruptaki çocuklar dil gelişimlerindeki bozulmalara rağmen normal dil gelişimi özellikleri gösterirler

Paylaşmak istedim

benzerkonular_benzer_konular