edim sonucu ne demek ?

Dilara

Bilgili
Edim sonucu ne demek?
Alacaklı ve borçlu ilişkisine bağlı olarak ortaya çıkan bu kavram alacaklının alacak hakkını ifade ederken borçlunun da ödemekle yükümlü olduğu borçtur. Borcun konusu edim ilişkisinin ortaya çıkmasına yol açar.

Edim sonucu ne demek?
Alacaklı ve borçlu ilişkisine bağlı olarak ortaya çıkan bu kavram alacaklının alacak hakkını ifade ederken borçlunun da ödemekle

Günaydın

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Dilara

İlgili olarak

- Bir fiil ya da birden çok fiillerle bir anda yerine getirilen edimlere ani edim denir. Örneğin; alıcının sattığı malın bedelini satıcıya ödemesi, boyacının ayakkabıyı boyaması, kiracının her ay kira bedelini ev sahibine ödemesi hallerinde ani edim vardır
- Sikinner'e göre, organizmanın davranışları uyarıcılara otomatik cevap veren yapı olmaktan öte, kasıtlı yapılan hareketlerdir . İnsanlar çevrelerinde farklı uyarıcılarla karşılaşırlar.Bu noktada organizma tarafından yapılan davranışlar önemlidir. Bunlara edim denir

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

Edim sonucu ne demek?
Alacaklı ve borçlu ilişkisine bağlı olarak ortaya çıkan bu kavram alacaklının alacak hakkını ifade ederken borçlunun da ödemekle

Selam takım

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

İlaveten

- Edimsöz edimi; uzlaşmaya dayalı bir eylemi ifade eden birimlerdir (ilan etmek, söz vermek, bildirmek vb.). Etkisöz edimleri dinleyici üzerinde duygu ya da davranış değişikliği yaratan birimlerdir (kızdırma, inandırma, caydırma, teselli etme vb.)
- Borç; bir eylemde bulunmak, bir şeyi vermek, bir davranışı yapmaktan kaçınmak anlamına gelmektedir. Hukukumuzda bu borcu yerine getirmesi gereken kişiye borçlu denirken yerine getirilmesi gereken fiil ise edim olarak adlandırılmaktadır

İşine yararsa sevinç duyarım

Edim sonucu ne demek?

Selam

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Dilara

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- Bir fiil ya da birden çok fiillerle bir anda yerine getirilen edimlere ani edim denir. Örneğin; alıcının sattığı malın bedelini satıcıya ödemesi, boyacının ayakkabıyı boyaması, kiracının her ay kira bedelini ev sahibine ödemesi hallerinde ani edim vardır
- Edim hasarı , sonraki ifa imkânsızlığı sonucunda alacaklının edimden yoksun kalma riski, karşı edim hasarı da, edimin imkânsızlaşması sonucunda, ifadan kurtulan borçlunun karşı edimi talep yetkisinden yoksun kalma riskidir

İşine yarar umuduyla paylaştım

benzerkonular_benzer_konular