e bilmek hangi kip ?

E bilmek hangi kip?
dilek-şart kipi alan olumlu geniş zaman ek fiili

Merhaba, iyi çalışmalar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Haydi ne duruyorsun? Hemen ücretsiz üye ol! İsim ya da fiil köklerine, fiil yapma özelliği olan yapım ekleri getirilerek yapılır. Fiil kök ya da gövdelerine “-ebil(mek)” getirilerek yapılır

İşine yarayabilir diye düşündüm

E bilmek hangi kip?

Merhaba arkadaşlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Hacer

Ek bilgi olarak

- c) Yeterlik (Yeterlilik) Fiili: “- ebilmek ” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir

İşine yaraması beni memnun eder

E bilmek hangi kip?

Hey

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hacer

Ayrıca eklemek isterim ki

- '' Be able to '' Dilimizde ''ebilmek, abilmek'' anlamlarına gelmektedir. Bu yapı can ve geçmiş zaman hali olan could ile benzer bir anlama sahiptir. Buna şu şekilde bir örnek verebiliriz: - She is not able to move her arm: O kolunu oynatamıyor
- dilek-şart kipi alan olumlu geniş zaman ek fiili

İşine yaraması dileğiyle paylaşıyorum

E bilmek hangi kip?

İyi günler

@Hacer gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Devamında belirtmek gerekirse

- Emir kipindeki cümleler bir talepte bulunmak veya bir öneri yapmak için kullanılırken, bildirme kipindeki cümleler bir gerçeği ifade etmek için kullanılır . Çoğu fiil için emir kipi (örneğin, 'koş') ikinci tekil şahıs şimdiki zaman bildirme kipiyle (örneğin, 'sen koşuyorsun') aynıdır

İşine yararsa güzel olur

E bilmek hangi kip?

Selam dostlarım

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bir tamamlayıcı bilgi olarak

- '' Be able to '' Dilimizde ''ebilmek, abilmek'' anlamlarına gelmektedir. Bu yapı can ve geçmiş zaman hali olan could ile benzer bir anlama sahiptir. Buna şu şekilde bir örnek verebiliriz: - She is not able to move her arm: O kolunu oynatamıyor
- Ekler farklı köklerden gelir ve "zarf eki + yardımcı fiil"in birleşimidir . -(y)ebil- = -(y)e ("zarf eki") + bil- ("bilmek"). Bu temelde "bir şeyi bilmek..." anlamına gelir
- dilek-şart kipi alan olumlu geniş zaman ek fiili

Faydalı olur umarım

benzerkonular_benzer_konular