duzeltme nedir egitim bilimleri ?

Ayfer

Bilgili
Düzeltme nedir Eğitim Bilimleri?
Düzeltme: Öğrencinin verdiği yanıt ya da davranışı yanlış ise, öğretmenin bu yanıtın ya da davranışın doğrusunu bildirmesidir.

Düzeltme: Öğrencinin verdiği yanıt ya da davranışı yanlış ise, öğretmenin bu yanıtın ya da davranışın doğrusunu bildirmesidir

Herkese selam

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Ayfer

Ek bir not olarak

- PROGRAMLI ÖĞRETİM : Tanımı: Öğrencinin öğrenme sürecine etkin katılmasını, bireysel öğrenme hızına göre ilerleme kaydetmesini ve öğrenme sonucunun anında kontrol edilmesini sağlayan bir öğretim modelidir . Programlı öğretim ünlü psikolog Skinner'in pekiştirme ilkeleri esas alınarak ortaya atılmış bir öğretim modelidir
- Edimsel Koşullanma (Skinner) Özellikleri Organizma davranışın sonucundan etkilenir. Organizma davranışın durması için ceza bekler. Ör: Matematik dersinde tahtaya soru çözmeye kalkan bir öğrencinin öğretmen tarafından aferin aldıktan sonra matematiğe ilgi duyması ve matematik üzerine çalışmalar yapması

İşine yarar umuduyla gönderiyorum

Düzeltme: Öğrencinin verdiği yanıt ya da davranışı yanlış ise, öğretmenin bu yanıtın ya da davranışın doğrusunu bildirmesidir

Selam sevgili dostlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bunu takiben

- Vygotsky'nin teorisi, çocukların öğrenmesini daha bilgili bir başkasıyla (MKO) etkileşimleri yoluyla yönlendirmeyi vurgular . Daha bilgili başkası, çocuğun tamamlamaya veya öğrenmeye çalıştığı görevi veya kavramı daha iyi anlayan herhangi biri olabilir

İşine yararsa memnun olurum

Selam herkese

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ayfer

Ek bilgi olarak

- Birey, fiziksel, sosyal, bilişsel, benlik ve kariyer gelişim alanları ile birlikte düşünülmelidir

İşine yarar umarım, faydalı olur

Selam takım

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bu çerçevede

- Olgunlaşma, öğrenme yaşantıları ve çevresel değişkenlerden bağımsız olarak organizmanın belli bir biyofizyolojik yetkinliğe ulaşması olarak tanımlanır. Vücut organlarının kendilerinden beklenen işlevi yerine getirebilecek düzeye ulaşmasıdır
- Bir insan ya da organizmaya verilen uyarıcı, davranış şeklinin ilerde yapılmasını sağladığında pekiştireç ; eğer bu uyarıcı davranışı azaltıyor ya da tamamen ortadan kaldırıyorsa bir ceza şeklidir. Pekiştireç , herhangi bir davranışın tekrar etmesi konusunda etkilidir ve davranışçı psikoloji üzerinde önemli rol oynar

İşine yaraması beni mutlu eder

Selamlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Ayfer

Diğer bir açıdan bakarsak

- Genelleme: Organizmanın klasik koşullanma sonucunda şartlı uyarıcıya vermiş olduğu bir tepki söz konusudur . Organizma, şartlı uyarıcıya benzeyen uyarıcılara da benzer tepkiler vermekte; bir anlamda tepkiyi genellemektedir
- PROGRAMLI ÖĞRETİM : Tanımı: Öğrencinin öğrenme sürecine etkin katılmasını, bireysel öğrenme hızına göre ilerleme kaydetmesini ve öğrenme sonucunun anında kontrol edilmesini sağlayan bir öğretim modelidir . Programlı öğretim ünlü psikolog Skinner'in pekiştirme ilkeleri esas alınarak ortaya atılmış bir öğretim modelidir

İşine yaramasını dilerim

İyi günler

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ayfer

Buna ek bilgi olarak

- bu davranışların ne düzeyde kazanıldığına ilişkin olarak öğrencilerin bilgilendirilmesi sürecidir Bu bildirimin sonucuna bakarak öğrencilerin eksiklik ve yanlışlıkları belirlenir: bu eksikliden tamamlama ve yanlışları doğrulama işlemi de düzeltme olarak adlandı alır
- Vygotsky'nin teorisi, çocukların öğrenmesini daha bilgili bir başkasıyla (MKO) etkileşimleri yoluyla yönlendirmeyi vurgular . Daha bilgili başkası, çocuğun tamamlamaya veya öğrenmeye çalıştığı görevi veya kavramı daha iyi anlayan herhangi biri olabilir

İşine yaraması dileğiyle

İyi günler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- bu davranışların ne düzeyde kazanıldığına ilişkin olarak öğrencilerin bilgilendirilmesi sürecidir Bu bildirimin sonucuna bakarak öğrencilerin eksiklik ve yanlışlıkları belirlenir: bu eksikliden tamamlama ve yanlışları doğrulama işlemi de düzeltme olarak adlandı alır

Kullanışlı olur umarım

benzerkonular_benzer_konular