duzeltme nedir egitim bilimleri ?

Düzeltme nedir Eğitim Bilimleri?
Düzeltme: Öğrencinin verdiği yanıt ya da davranışı yanlış ise, öğretmenin bu yanıtın ya da davranışın doğrusunu bildirmesidir

Selam, umarım keyifler yerindedir

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Ayfer

Bu doğrultuda

- Sözcüğün ilk hecesi alınıp sonuna "p, m, s, r" ünsüzlerinden biri getirilmesi ile oluşan yeni hece, sözcüğün başına eklenir . "p, m, s, r" harfleri pekiştirme harfleri"dir. Örnekler: Kop-koyu

İşine yararsa sevinç duyarım

Düzeltme: Öğrencinin verdiği yanıt ya da davranışı yanlış ise, öğretmenin bu yanıtın ya da davranışın doğrusunu bildirmesidir

İyi günler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ayfer

Bir başka not olarak

- Sözcüğün ilk hecesi alınıp sonuna "p, m, s, r" ünsüzlerinden biri getirilmesi ile oluşan yeni hece, sözcüğün başına eklenir . "p, m, s, r" harfleri pekiştirme harfleri"dir. Örnekler: Kop-koyu

İşine yararsa sevinç duyarım

İyi akşamlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Ayfer

Diğer bir açıdan bakarsak

- Piaget'in Dört Bilişsel Gelişim Dönemi Piaget'in gelişim dönemleri; duyusal-motor dönem, işlem öncesi dönem, somut işlemler dönemi ve soyut işlemler dönemi olarak sıralanır
- Bir insan ya da organizmaya verilen uyarıcı, davranış şeklinin ilerde yapılmasını sağladığında pekiştireç ; eğer bu uyarıcı davranışı azaltıyor ya da tamamen ortadan kaldırıyorsa bir ceza şeklidir. Pekiştireç , herhangi bir davranışın tekrar etmesi konusunda etkilidir ve davranışçı psikoloji üzerinde önemli rol oynar
- Olgunlaşma, öğrenme yaşantıları ve çevresel değişkenlerden bağımsız olarak organizmanın belli bir biyofizyolojik yetkinliğe ulaşması olarak tanımlanır. Vücut organlarının kendilerinden beklenen işlevi yerine getirebilecek düzeye ulaşmasıdır

İşine yararsa güzel olur

Gününüz güzel geçsin

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ayfer

İlaveten

- Bir insan ya da organizmaya verilen uyarıcı, davranış şeklinin ilerde yapılmasını sağladığında pekiştireç ; eğer bu uyarıcı davranışı azaltıyor ya da tamamen ortadan kaldırıyorsa bir ceza şeklidir. Pekiştireç , herhangi bir davranışın tekrar etmesi konusunda etkilidir ve davranışçı psikoloji üzerinde önemli rol oynar
- Olgunlaşma, öğrenme yaşantıları ve çevresel değişkenlerden bağımsız olarak organizmanın belli bir biyofizyolojik yetkinliğe ulaşması olarak tanımlanır. Vücut organlarının kendilerinden beklenen işlevi yerine getirebilecek düzeye ulaşmasıdır

İşine yarar umarım, kolay gelsin

benzerkonular_benzer_konular