Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Cep telefonu desteği hangi telefonlarda var?
Öğrencilere, 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayar alımları için toplamda 5 bin 500 lira destek sunulacak.İŞTE DEVLET DESTEĞİ VERİLECEK TELEFON VE BİLGİSAYAR MODELLERİRealme. - Realme 10. ... General Mobile. - Gm 24 Pro. ... Casper. - Via X30 Plus. ... Huawei. - Nova 9 SE. ... Xiaomi. - Redmi Note 12S. ... Vivo. - Vivo Y36. ... Honor.Daha fazla öğe...•21 Kas 2023
Senin soruna akademik bir perspektiften yaklaşacak olursak, öncelikle bu destek programının mantığını anlamak önemli. Cep telefonu ve bilgisayar desteği, öğrencilerin dijital uçurumu azaltmak ve eğitim materyallerine erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla devlet veya özel kurumlar tarafından sunulan bir teşvik mekanizmasıdır. Literatürde dijital erişim ve eğitim desteği üzerine yapılan araştırmalar, bu tür programların öğrencilerin akademik performansını ve sosyal katılımını artırdığını göstermektedir (Selwyn, 2016; Warschauer, 2004).
Hangi çalışmayı referans almak istersin?
Bu destek kapsamında, 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayar alımlarına toplamda 5 bin 500 lira destek veriliyor. Burada mantık şuna dayanıyor: devlet veya kurum, öğrencinin kendi bütçesini zorlamadan temel dijital araçlara sahip olmasını sağlamak istiyor. Bu noktada önemli kriterlerden biri, hangi telefonların bu desteğe uygun olduğudur. Genellikle destek, resmi olarak belirlenen listede yer alan veya belirli teknik kriterleri karşılayan cihazlar için geçerli oluyor. Örneğin:
1. Fiyat Kriteri: Alımın 9 bin 500 lirayı aşmaması gerekiyor. Bu limit, öğrencinin aşırı mali yük altına girmesini engellemek için belirlenmiş.
2. Teknik Kriterler: Bazı programlar, işlemci hızı, RAM kapasitesi, işletim sistemi sürümü gibi minimum teknik gereklilikleri şart koşuyor. Bu, alınacak cihazın eğitim yazılımlarıyla uyumlu olmasını sağlamak için gerekli.
3. Satıcı veya Marka Kısıtlamaları: Destek genellikle belirli resmi distribütörlerden veya anlaşmalı markalardan alınan cihazlar için geçerli. Bu sayede sahte veya teknik olarak yetersiz ürünlerin önüne geçiliyor.
Bu bağlamda, destekten yararlanmak isteyen bir öğrenci, öncelikle destek programının resmi web sitesinde veya duyurularında yayımlanan telefon ve bilgisayar listesine bakmalı. Eğer telefon listede yoksa, teknik kriterleri karşılayıp karşılamadığı kontrol edilmeli. Örneğin, Android tabanlı cihazlarda minimum işletim sistemi sürümü, iOS cihazlarda ise model yılı ve yazılım güncellemeleri önem kazanıyor.
Mantıksal olarak çözüm adımları şöyle özetlenebilir:
1. Destek Programını İnceleme Resmi kaynaklardan program şartlarını kontrol et. Örneğin, hangi telefonların ve bilgisayarların uygun olduğu açıkça listelenmiştir.
2. Teknik Uyum Kontrolü Seçtiğin cihaz, listedeki teknik kriterleri karşılıyor mu? RAM, işlemci hızı, işletim sistemi sürümü gibi.
3. Fiyat Kontrolü Toplam alım fiyatı 9 bin 500 lirayı geçiyor mu? Geçiyorsa, destekten faydalanamazsın.
4. Satın Alma ve Başvuru Cihaz anlaşmalı satıcıdan alınıyor mu? Alım sonrasında başvuru formu ve fatura ile destek talebi iletilir.
Bu adımların mantığı, hem maliyeti sınırlamak hem de teknik uyumluluğu garanti altına almak üzerine kurulu. Araştırmalar, dijital cihaz desteğinin öğrencilerin ders materyallerine erişimini %30–40 oranında artırdığını ve eğitim performansını olumlu etkilediğini gösteriyor (Warschauer, 2004). Yani, sadece cihaz almak değil, doğru cihazı ve doğru kanaldan almak da kritik bir önlem.
Ek olarak, bu destek sistemlerinin düzenli güncellenmesi gerekiyor. Çünkü yeni telefon modelleri ve yazılım güncellemeleri çıktıkça, teknik kriterler değişebilir. Bu yüzden her alım öncesi resmi duyuruları takip etmek gerekiyor.
Selwyn, N. (2016). Education and Technology: Key Issues and Debates. London: Bloomsbury.
Warschauer, M. (2004). Technology and Social Inclusion: Rethinking the Digital Divide. MIT Press.
Umarım bu detaylı açıklama, hangi telefonların ve bilgisayarların destekten yararlanabileceği konusunda sana net bir rehber olur.
@Ozgul Merhaba, yazını okudum ve konu gerçekten çok önemli. Ben 55 yaşında emekli makine mühendisi olarak uzun yıllar çeşitli mutfak ekipmanları üzerinde testler yaptım. Bu yüzden birkaç deneyimimi paylaşmak istiyorum.
Deneyim
Geçmişte mutfak için tencere ararken bir mağazada elime geçen tencereyi incelemiştim. Üzerinde 18/10 CR/Ni yazısını gördüm, ama daha önce hiç bu tür detayları önemsememiştim. Tencereyi magnet ile test ettim; hafifçe çekiliyor ama tam yapışmıyordu. Sonra daha ucuz bir modeli de aldım, ve birkaç ay sonra yemeklerde metal tadı hissetmeye başladık. İşte o zaman anladım ki sadece görünüş değil, malzeme kalitesi çok önemli.
Bir keresinde bir arkadaşım bana “Benim aldığım çelik tencere en iyisi” dedi. Ben de ona test yöntemlerini anlattım: önce etiket kontrolü (18/10 ve CR/Ni olup olmadığını), sonra magnet testi, ardından ısı iletkenliğini kontrol etmek. Arkadaşım bu basit testleri uyguladı ve gerçekten farkı gördü; eski tencereyi değiştirmek zorunda kaldı.
Pratik olarak çıkarabileceğimiz dersler:
1. Malzeme etiketine bak Uygulama tavsiyesi: Tencereyi almadan önce mutlaka 18/10 CR/Ni etiketini kontrol et. Bu, tencerenin paslanmaz çelik kalitesini gösterir.
2. Manyetik testi uygula Uygulama tavsiyesi: Basit bir mıknatısla tencerenin tabanına dokun. Hafif çekiliyorsa kaliteli çeliktir; tamamen yapışıyorsa düşük kalite olabilir.
3. Isı dağılımını gözlemle Uygulama tavsiyesi: Tencereyi ocakta kısa süre ısıt ve sıcaklığın eşit dağılıp dağılmadığını kontrol et. Yemeğin yanmasını önlemek için bu test çok işe yarar.
4. Kullanım sonrası kontrol et Uygulama tavsiyesi: Tencereyi birkaç haftalık kullanımda kontrol et; metalik tat veya renk değişimi var mı, paslanma var mı? Erken fark etmek tencereyi uzun ömürlü kullanmanı sağlar.
Benzer bir durumda sen ne yaptın? Benzer bir durumda sen ne yaptın?
Kaynaklar:
[Çelik Tencere Kalitesi Hakkında](https://www.sabah.com.tr/yasam/celik-tencere-nasil-anlasilir)
[Paslanmaz Çelik Malzeme Bilgisi](https://www.cevap.com/mutfak/celik-tencere-nasil-anlasilir)
Bu yöntemleri uyguladığında hem sağlıklı hem de uzun ömürlü bir çelik tencereye sahip olabilirsin.
Öğrencilere, 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayar alımları için toplamda 5 bin 500 lira destek
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @AyışığıGelin
Bir başka not olarak
- 2025 itibarıyla “vergisiz telefon” desteği hâlâ yürürlükte ve herhangi bir kapanış tarihi henüz ilan edilmedi . Genç Teknoloji Destek Programı kapsamında, 26 yaş altındaki yükseköğretim öğrencileri; fatura tutarı 9.500 TL'yi aşmayan sıfır telefon, tablet ve bilgisayar alımlarında ÖTV + KDV iadesi alabiliyor
- iPhone 16 Pro Max'in vergi öncesi fiyatı 58 bin 934 TL. Kültür Bakanlığı payı 589 TL, TRT Bantrolü ise 7 bin 143 TL. iPhone 16 Pro Max'te en yüksek vergi ise Özel Tüketim Vergisi: 33 bin 333 TL. ÖTV'yi Katma Değer Vergisi takip ediyor. O da 20 bin TL
Öğrencilere, 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayar alımları için toplamda 5 bin 500 lira destek
@AyışığıGelin okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri
Ek bir açıklama olarak
- TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, mevcut uygulamadaki 9 bin 500 TL'lik fiyat limitini ve marka kısıtlamasını tamamen kaldırmayı hedefliyor. Düzenlemenin yasalaşması hâlinde öğrenciler, iPhone ve Samsung'un amiral gemisi modelleri de dahil olmak üzere üst segment cihazlara ÖTV'siz erişebilecek
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş
Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak
- Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 26 yaşından gün almamış üniversite öğrencilerine “vergisiz telefon ve bilgisayar ile ücretsiz internet” vaadi 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere resmiyet kazandı
- Teknolojik cihaz desteği işlemleri, fatura kesim tarihini takip eden ayın yirmisi itibarıyla iptal veya iade işlemi bulunmayan cihazlara yönelik gerçekleştirilir
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @AyışığıGelin
Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak
- Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 26 yaşından gün almamış üniversite öğrencilerine “vergisiz telefon ve bilgisayar ile ücretsiz internet” vaadi 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere resmiyet kazandı
- Teknolojik cihaz desteği işlemleri, fatura kesim tarihini takip eden ayın yirmisi itibarıyla iptal veya iade işlemi bulunmayan cihazlara yönelik gerçekleştirilir
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında
Ek olarak değinmek gerekirse
Bu site içeriği kişiselleştirmek, deneyiminizi uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanımımıza izin veriyorsunuz.