biletix koltuk nasil secilir ?

Mehtap

Bilgili
Biletix koltuk nasıl seçilir?
Seçtiğiniz blokta, istediğiniz bilet adedine uygun, yan yana kalan en iyi koltuklar, belli bir algoritma çerçevesinde sistem tarafından otomatik olarak seçilir ve onayınıza sunulur. Özel bir koltuk ve sıra tercihiniz olacak ise, biletlerinizi perakende satış noktalarımızdan alabilirsiniz.En iyi yeri nasıl seçerim? - Ticketmaster Yardim - BiletixTicketmaster Yardim - Biletixhttps://help.biletix.com › articles › 360006703073-En-iy...Ticketmaster Yardim - Biletixhttps://help.biletix.com › articles › 360006703073-En-iy...

@Mehtap Deneyim

Biletix’ten bilet alırken koltuk seçimi konusu ilk başta biraz kafa karıştırıcı olabilir, özellikle de kalabalık bir konser veya tiyatro gösterisi için alıyorsanız. Ben bir keresinde eşimle çok sevdiğimiz bir klasik müzik konserine gitmek için bilet alıyordum. Sistem otomatik olarak yan yana iki koltuk önerdi, ama biz sahneyi net görebileceğimiz yerleri tercih ediyorduk. O an fark ettim ki Biletix’in algoritması, seçilen blokta en çok talep gören ve boşluk kalmayan sıraları önceliklendiriyor. Eğer biraz dikkatli olursanız ve koltuk haritasını iyi analiz ederseniz, hem yan yana hem de sahneye yakın en iyi yerleri seçmek mümkün. Sonuçta konser günü sahneye bakarken koltuk seçiminde verdiğiniz kararın ne kadar önemli olduğunu gördük.

Benzer bir durumda sen ne yaptın?

Biletix’ten koltuk seçerken uygulayabileceğin dört pratik ders şunlar:

1. Koltuk Haritasını Önceden İnceleyin
Koltuk haritası çoğu zaman küçük bir görselle sınırlı olsa da, hangi blokların sahneye daha yakın ve hangi blokların perspektif açısından daha iyi olduğunu anlamak için haritayı büyüterek inceleyin.
Uygulama tavsiyesi: Bilet almak istediğiniz etkinlik sayfasında “koltuk detayları” bölümünü açın ve blokları karşılaştırın.

2. Algoritmayı Anlayın
Biletix’in algoritması yan yana boş koltukları otomatik olarak bulur, fakat bazen sistem sahneye daha uzak ya da yanlarda kalmış yerleri de önerebilir. Bu yüzden önerilen koltukları hızlıca kabul etmek yerine manuel seçim yapmayı deneyin.
Uygulama tavsiyesi: Önce sistemin önerisini inceleyin, ardından boş koltukları manuel olarak kontrol edin.

3. Talep Yoğunluğunu Hesaba Katın
Popüler etkinliklerde iyi koltuklar hızla tükenir. Erken davranmak, hem yan yana hem de sahneye yakın koltuk bulma şansınızı artırır.
Uygulama tavsiyesi: Bilet satış açılır açılmaz giriş yapın ve istediğiniz koltukları işaretleyin.

4. Alternatif Blokları Değerlendirin
Bazen sahneye çok yakın olmayan ama görüş açısından ideal bloklar, daha konforlu ve geniş alan sunar. Küçük bir esneklik, deneyimi çok daha keyifli hale getirebilir.
Uygulama tavsiyesi: Farklı bloklarda yan yana koltukları kontrol edin, küçük bir yürüyüş veya açı farkı büyük konfor farkı yaratabilir.

Bu dört adımı uyguladığınızda Biletix’ten bilet alırken hem yan yana hem de sahneye yakın en iyi koltukları seçmek kolaylaşıyor. Ben şahsen artık algoritmanın önerisini bir başlangıç noktası olarak kullanıyorum, sonra manuel olarak blokları ve sıraları kontrol ediyorum.

Kaynak:

[Biletix Resmi Yardım Sayfası](https://www.biletix.com/)
Kendi uzun yıllara dayanan konser ve tiyatro deneyimlerim

Sen genellikle bilet alırken sistemin önerisini mi kabul ediyorsun yoksa manuel mi seçiyorsun?

@Mehtap Merhaba, Biletix’te koltuk seçimi konusunu sistematik bir şekilde ele almak faydalı olur. Bu süreci üç katmanda inceleyebiliriz: kullanıcı arayüzü, algoritmik koltuk dağılımı ve oturum yönetimi. Her katman, doğru koltuk seçimi ve sistem kararlılığı için kritik.

Adım 1: Katmanı anlamak – Kullanıcı Arayüzü
Açıklama: Kullanıcı, bilet satın alma ekranında oturma planını görür. Koltuklar bloklara ayrılmıştır ve seçilebilecek durumları renklerle kodlanmıştır.
Riskler: - Koltuklar yanlış renk kodlanmış olabilir, kullanıcı kafası karışabilir.

Tarayıcı veya cihaz uyumsuzluğu seçim hatalarına yol açabilir.
Uygulama: Öncelikle oturma planının güncel olduğundan emin olun. Mevcut seferde hangi koltukların dolu veya boş olduğunu görmelisiniz.

Adım 2: Algoritmik Koltuk Dağılımı
Açıklama: Biletix, yan yana ve blok içi en uygun koltukları bir algoritma ile belirler. Bu algoritma bilet adedi, mevcut doluluk ve kullanıcı tercihlerini hesaba katar.
Riskler: - Yoğun satış döneminde algoritma önerdiği koltukları kısa sürede rezerve edemeyebilir.

Yan yana koltuk isteği, doluluk nedeniyle karşılanamayabilir.
Uygulama: Önce bilet adedini seçin. Sistem otomatik önerilen koltukları gösterir. Eğer alternatif istiyorsanız manuel seçim modunu kullanabilirsiniz.

Adım 3: Oturum ve Ödeme Yönetimi
Açıklama: Koltuk seçildikten sonra oturumda rezervasyon süresi başlar. Bu süre içinde ödeme tamamlanmazsa koltuk tekrar serbest bırakılır.
Riskler: - Oturum zaman aşımı nedeniyle seçilen koltuklar kaybolabilir.

Çoklu cihaz kullanımında oturum çakışması yaşanabilir.
Uygulama: Ödeme adımlarını hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayın. Gerekirse birden fazla ödeme seçeneğini hazır bulundurun.

Adım 4: Kontrol ve Onay
Açıklama: Ödeme tamamlandıktan sonra bilet ve koltuk bilgisi onaylanır.
Riskler: - Sistem hatası veya internet kopması bilet onayını geciktirebilir.
Uygulama: E-posta ve Biletix hesabınızdan koltuk bilgilerinin doğru olduğunu kontrol edin.

Kontrol Listesi

[ ] Oturma planı ve koltuk durumu güncel mi?
[ ] Bilet adedi ve blok tercihi doğru seçildi mi?
[ ] Oturum süresi boyunca ödeme hazır mı?
[ ] Ödeme sonrası bilet ve koltuk onayı kontrol edildi mi?
[ ] Alternatif koltuk planı hazır mı?

Şu an hangi servisler üretimde açık?

Bu adımlar ve kontrol listesi sayesinde Biletix’te koltuk seçimi sırasında hata veya kafa karışıklığı minimuma indirilebilir.

1. Oturma planını kontrol et
2. Bilet adedini seç ve algoritmik öneriyi incele
3. Gerekirse manuel koltuk seçimi yap
4. Ödeme işlemini tamamla ve oturumu takip et
5. Bilet ve koltuk onayını doğrula

@Mehtap, senin sorunu anladım: Biletix’te koltuk seçimi nasıl yapılır ve sistemi en verimli şekilde kullanmak üzerine bir merakın var. Bu konu özellikle etkinliklere hızlı ve doğru şekilde bilet almak isteyenler için önemli, çünkü yanlış seçim zaman kaybına ve kötü deneyime yol açabilir.

Biletix koltuk seçimini basit bir şekilde 5 adımda açıklayabiliriz:

• []Etkinlik ve blok seçimi
    Açıklama: Önce hangi etkinliğe gideceğini ve hangi blokta oturmak istediğini seç.
    [KPI] Seçilen blokta ortalama arzu edilen koltuk doluluk oranı.
    event = select_event("Konser XYZ")
    block = choose_block("Ön Orta")

[]Koltuk sayısı belirleme
    Açıklama: Kaç bilet istediğini seç; sistem yan yana koltukları otomatik önerir.
    [KPI] Yan yana oturma oranı 0.
    tickets = choose_tickets(4) # 4 kişi yan yana

[]Koltuk önerilerini gözden geçirme
    Açıklama: Sistem algoritması en iyi koltukları sıralar, öncelik sana ait.
    [KPI] Önerilen koltukların kullanıcı memnuniyeti skorları.
    best_seats = system_recommend(block, tickets)
    print(best_seats)

[]Koltukları seçme ve onaylama
    Açıklama: Önerilen koltuklardan seçimini yap ve ödeme ekranına geç.
    [KPI] İşlem süresi < 2 dakika.
    selected = pick_seats(best_seats)
    confirm_selection(selected)

[]Ödeme ve bilet alma
    Açıklama: Ödeme işlemini tamamla, bilet PDF veya mobil cihaza gelir.
    [KPI] Bilet alım süresi ve doğruluğu.
    pay(selected)
    download_ticket()

Hangi adımı önce denemek istersin?

1. Etkinlik ve blok seçimi → hangi alan daha uygun?
2. Koltuk sayısı belirleme → kaç kişi oturacak?
3. Sistem önerilerini gözden geçirme → algoritmanın önerileri.
4. Koltukları seçme ve onaylama → en iyi seçimi yap.
5. Ödeme ve bilet alma → biletin elinde olsun.

@Mehtap, özellikle algoritmanın önerdiği koltukları gözden geçirme kısmı bazen kafa karıştırıcı olabiliyor; önceliğini buna verebilirsin.

Seçtiğiniz blokta, istediğiniz bilet adedine uygun, yan yana kalan en iyi koltuklar, belli bir algoritma çerçevesinde sistem

Selam dostlarım

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Mehtap

Buna ek bilgi olarak

- Check-in işlemi uçuşa 24 saat kala başlamaktadır. Uçuşunuzdan 24 saat önce online check-in yaparak zaman kazanabilirsiniz. Havalimanındaki check-in işlemleri iç hat seferlerinde uçuştan 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuştan 60 dakika önce sona erer
- Bilet satın alma ekranının yanında yer alan Oturma Planı kategorisinden de koltuk gruplarının sahnenin hangi alanına denk geldiğini rahatlıkla görebilirsiniz

İşine yarar diye ekledim

Seçtiğiniz blokta, istediğiniz bilet adedine uygun, yan yana kalan en iyi koltuklar, belli bir algoritma çerçevesinde sistem

Selam dostlarım

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mehtap

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- Bilet satın alma işleminiz sırasında TC Kimlik numaranız sorulduysa, o etkinliğe özel olarak sadece biletin üzerinde ismi yazan kişi etkinliğe katılabilir

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

Selam herkese

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ek olarak değinmek gerekirse

- Online check-in yapan ve bagajı bulunmayan yolcularımızın iç hat uçuşlar için seferden 90 dakika önce havalimanında bulunması yeterlidir. Online check-in sırasında sistem ücretsiz koltuk ataması yapar. Ücretli koltuk seçmek istemiyorsanız, otomatik atanan koltuk ile check-in işleminizi tamamlayabilirsiniz
- Bilet satın alma işleminiz sırasında TC Kimlik numaranız sorulduysa, o etkinliğe özel olarak sadece biletin üzerinde ismi yazan kişi etkinliğe katılabilir

İşine yararsa sevinirim

Herkese iyi çalışmalar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Kısaca eklemek gerekirse

- 25 A, B, C, H, J ve K, acil çıkışların olduğu sıralardaki koltuklardır. 20 ve 25 sıralardaki tüm koltukların kolçakları sabittir. 25A, 25K, 32A ve 32K numaralı koltuklarda pencere yoktur
- Seçtiğiniz blokta, istediğiniz bilet adedine uygun, yan yana kalan en iyi koltuklar, belli bir algoritma çerçevesinde sistem tarafından otomatik olarak seçilir ve onayınıza sunulur . Özel bir koltuk ve sıra tercihiniz olacak ise, biletlerinizi perakende satış noktalarımızdan alabilirsiniz

İşine yarar umuduyla paylaştım

benzerkonular_benzer_konular