antrenor meslek mi ?

Handan

Bilgili
Antrenör meslek mi?
Antrenörlük bir meslek olarak icra edilmelidir. Onların, odaları, dernekleri, federasyonları olmalıdır. Bu konuda çalışılmalıdır.Dec 26, 2022

Antrenör meslek mi?
Antrenörlük bir meslek olarak icra edilmelidir. Onların, odaları, dernekleri, federasyonları olmalıdır. Bu konuda çalışılmalıdır.Dec 26

Selam, umarım keyifler yerindedir

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Buna paralel olarak

- Üniversitede ilgili bölümü okuyarak veya üniversite eğitimi dışında çeşitli eğitim ve sertifikalar alarak antrenör/ baş antrenör olabilirsin . Ancak bazı şartları yerine getirmen gerekir. Bu alanda üniversite okumak istersen BESYO spor bilimlerinin antrenörlük ya da antrenörlük eğitimi bölümünden mezun olman gerekir

Faydalı olur diye paylaşıyorum

Antrenör meslek mi?
Antrenörlük bir meslek olarak icra edilmelidir. Onların, odaları, dernekleri, federasyonları olmalıdır. Bu konuda çalışılmalıdır.Dec 26

Selam sevgili dostlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bu çerçevede

- Antrenörlük bölümünden mezun olanlar eğitim kurumlarında antrenörlük yapabildikleri gibi ayrıca Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatlarında görev alabilirler. Spor federasyonları ve kulüpler de mezunların çalışma alanları arasında yer almaktadır
- Üniversitede ilgili bölümü okuyarak veya üniversite eğitimi dışında çeşitli eğitim ve sertifikalar alarak antrenör/ baş antrenör olabilirsin . Ancak bazı şartları yerine getirmen gerekir. Bu alanda üniversite okumak istersen BESYO spor bilimlerinin antrenörlük ya da antrenörlük eğitimi bölümünden mezun olman gerekir
- Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nde eğitim süreci 8 dönemde ( 4 yıl ) tamamlanmaktadır

İşine yararsa ne mutlu bana

Antrenör meslek mi?

Selam sevgili dostlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Handan

Bu hususta ek olarak

- Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nde eğitim süreci 8 dönemde ( 4 yıl ) tamamlanmaktadır
- Burada personal trainer Gelir Vergisi Kanunu'nun 66. maddesine göre serbest meslek erbabı sayılır ve personal trainerin başka bir gelir türü elde edip etmediğine bakılmaksızın elde ettiği kazanç serbest meslek kazancı olur

İşine yararsa sevinirim

Antrenör meslek mi?

Herkese merhaba

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Handan

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- eleman.net verilerine göre; Antrenör için ortalama maaş 51.500₺ , benzer meslekler olan Sporcu için ortalama maaş 41.700₺, Fitness Eğitmeni için ortalama maaş 40.700₺ 'dir
- Antrenör olarak, sporcuların hem fiziksel hem de mental gelişimlerini sağlamak için oldukça önemli bir rol üstlenirsiniz. Bu meslek , sadece taktik ve teknik öğretmekle kalmaz, aynı zamanda sporcuların motivasyonunu artırma, takım ruhunu pekiştirme ve bireysel gelişimlerini destekleme gibi görevleri de içerir
- Üniversitelerin At Antrenörlüğü bölümünden mezun olan kişiler; yarış atlarının beslenmesinden, hijyeninden ve bakımından sorumlu olur . At Antrenörü ve seyis ünvanı ile adlandırılan kişiler yarış atlarının bakımından ve hijyeninden sorumlu olmasının yanı sıra gerekli tedavileri üstlenir

İşe yaraması dileğiyle sundum

Antrenör meslek mi?

Merhaba arkadaşlar

@Handan gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Kısaca eklemek gerekirse

- Antrenörlük bölümünden mezun olanlar eğitim kurumlarında antrenörlük yapabildikleri gibi ayrıca Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatlarında görev alabilirler. Spor federasyonları ve kulüpler de mezunların çalışma alanları arasında yer almaktadır

Belki bir işe yarar

Antrenör meslek mi?

Selam değerli arkadaşlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Handan

Küçük bir not daha

- Üniversitelerin At Antrenörlüğü bölümünden mezun olan kişiler; yarış atlarının beslenmesinden, hijyeninden ve bakımından sorumlu olur . At Antrenörü ve seyis ünvanı ile adlandırılan kişiler yarış atlarının bakımından ve hijyeninden sorumlu olmasının yanı sıra gerekli tedavileri üstlenir
- Doğrudan aktif spor yapmayan, sporcuyu aktif spor yapması için hazırlayan antrenör ile aktif görevi daha çok direktif vermek olan ve takımı başarıya ulaştırma görevi de bulunan teknik direktörün sporcu sayılmaması ve İş Kanunu kapsamında bir işçi olarak kabul edilmesi gerekir

İşine yaraması beni mutlu eder

Antrenör meslek mi?

Herkese merhaba

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Handan

Bir tamamlayıcı bilgi olarak

- 2025 yılı itibari ile paylaşılan veriler ışığında aylık ortalama Antrenör maaşı 52,308 TL 'dir

Belki işine yarar diye düşündüm

benzerkonular_benzer_konular