antikite kulturu nedir ?

Dilara

Bilgili
Antikite kültürü nedir?
Antikite : Eski yunan ve roma sanatına verilen genel ad. 2. Antikite : fransızca antiqutié. “tarihte ilk çağ, antik devir” anlamıyla dilimizde yaygın olarak kullanılan bu kelime için kurulumuz da ilk çağ karşılığını kabul etmiştir.

Antikite kültürü nedir?
Antikite : Eski yunan ve roma sanatına verilen genel ad. 2. Antikite : fransızca antiqutié. “tarihte ilk çağ, antik devir” anlamıyla

İyi akşamlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Dilara

Devamında belirtmek gerekirse

- Argo sözlüklerinde “ penis ” anlamında yer alan antinikukas (< Ermenice antin gukas անդին կու գաս “öbür tarafa gel”) deyimiyle ilgili olabilir

İşine yarar diye ekliyorum

Antikite kültürü nedir?
Antikite : Eski yunan ve roma sanatına verilen genel ad. 2. Antikite : fransızca antiqutié. “tarihte ilk çağ, antik devir” anlamıyla

Herkese iyi günler

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir başka açıdan değerlendirirsek

- Antik medeniyetler, insanlık tarihindeki önemli dönemleri temsil eder . Mısır, Yunan, Roma gibi medeniyetler, büyük kültürel miraslara sahiptir. Bu medeniyetlerin mimari yapıları, sanat eserleri, mitolojileri ve bilimsel katkıları günümüze ışık tutar
- Antik tarih için kullanılan bir başka terim de antikitedir (antiquity). Yine de bu terim (antikite) daha çok Antik Yunan ve Antik Roma uygarlıklarını özel olarak tanımlamakta kullanılmaktadır
- III. yüzyıl arasında kalan Yunan ve Roma dönemi için kullanılan bir genel deyimdir. M.S. III. ve VI. yüzyıllar arasında kullanıldığında ise Antik Çağ anlamına gelir. TDK sözlüğünde ise '' ilkçağ '' anlamıyla (antiquité) Fransızca'dan Türkçe'ye geçmiş bir sözcüktür

İşine yararsa sevinç duyarım

Antikite kültürü nedir?

Selamlar

@Dilara gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir tamamlayıcı bilgi olarak

- Ancak sonuç olarak, Yunanlar (bununla Yunanca konuşan insanları kastediyorum), tüm Hint-Avrupa dillerini konuşan halklar gibi, Karadeniz'in kuzeyindeki bozkırlardan köken almıştır

Belki sana yardımcı olur

Antikite kültürü nedir?

Merhaba değerli dostlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- EN ÇOK ANTİK KENT ANTALYA 'DIR Dünyada bir şehir olarak içerisinde en çok antik şehir Antalya'dadır. Nokta
- Ancak sonuç olarak, Yunanlar (bununla Yunanca konuşan insanları kastediyorum), tüm Hint-Avrupa dillerini konuşan halklar gibi, Karadeniz'in kuzeyindeki bozkırlardan köken almıştır
- Argo sözlüklerinde “ penis ” anlamında yer alan antinikukas (< Ermenice antin gukas անդին կու գաս “öbür tarafa gel”) deyimiyle ilgili olabilir

İşe yaraması ümidiyle paylaştım

Antikite kültürü nedir?

Herkese iyi günler

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Dilara

Bir not daha

- Antika, maddi değeri olan eski eşya demektir

İşine yarar diye düşündüm

Antikite kültürü nedir?

Selam sevgili ekip arkadaşları

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Dilara

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- Antik tarih için kullanılan bir başka terim de antikitedir (antiquity). Yine de bu terim (antikite) daha çok Antik Yunan ve Antik Roma uygarlıklarını özel olarak tanımlamakta kullanılmaktadır

İşine yararsa sevindim

Antikite kültürü nedir?

Selam sevgili ekip

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Dilara, gerçekten emeğine sağlık

Bu hususta ek olarak

- Türkiye'de Kültür Bakanlığı tarafından belirlenen 77 adet antik kent var! Listeye dahil olmayanlarla birlikte antik kent sayısının 100 civarında olduğu tahmin ediliyor
- Tureng - antik - Türkçe İngilizce Sözlük. Geçmişi Gizle Geçmiş Detayları Geçmişi Sil Geçmiş : antik

İşine yararsa sevinirim

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Halide Gündem 0 123
Cansu Gündem 0 134
Sevil Gündem 0 188
Sevgi Gündem 0 134
Aydan Gündem 0 116
Guler Gündem 0 114
Elifnaz Gündem 0 117
Aylin Gündem 0 110

benzerkonular_benzer_konular