antikaci dukkani kimin es ?

Feraye

Bilgili
Antikacı Dükkanı kimin es?
Ünlü İngiliz yazar Charles Dickens'ın en sevilen ve okunan eserlerinden biri olan Antikacı Dükkânı, ilk olarak 1840-1841 yıllarında bir dergide yayımlanmış, daha sonra da 1841'de kitap olarak basılmıştır.

Ünlü İngiliz yazar Charles Dickens'ın en sevilen ve okunan eserlerinden biri olan Antikacı Dükkânı, ilk olarak 1840-1841

Selam dostlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir diğer bakış açısından

- Fransız edebiyatında Flaubert ile Zola'nın yanı sıra Honore de Balzac, Stendhal, Rusya'da Lev Tolstoy, İvan Sergeyeviç Turgenyev, Dostoyevski, İngiltere'de Charles Dickens ve Anthony Trollope, Amerika'da Theodore Dreiser, Ernest Hemingway, John Steinbeck İrlanda'da James Joyce realizmin önemli temsilcileridir
- Mükemmel işçiliği ve yenilikçi tasarımlarıyla ünlü İspanyol modacı Cristóbal Balenciaga, haute couture'ün 'Ustası' olarak biliniyordu. Kendi izinden gidenlere ilham kaynağı olan çalışmaları, günümüzde de modayı şekillendirmeye devam ediyor. Haute couture, şefi Balenciaga olan bir orkestra gibidir
- Manette'in tesadüfen Londra'ya dönüşü sırasında tanıştıkları bir Fransız olan Charles Darnay ile kızının yapacakları evlilik ve bunun ardından meydana gelen Fransız İhtilali'nin hayatlarına etkileri anlatılır. Bu insanların ruhsal değişimlerini ele alan kitapta birçok tarihi izlere de rastlayabiliriz

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

Ünlü İngiliz yazar Charles Dickens'ın en sevilen ve okunan eserlerinden biri olan Antikacı Dükkânı, ilk olarak 1840-1841

Selam herkese

@Feraye, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu noktada

- Mükemmel işçiliği ve yenilikçi tasarımlarıyla ünlü İspanyol modacı Cristóbal Balenciaga, haute couture'ün 'Ustası' olarak biliniyordu. Kendi izinden gidenlere ilham kaynağı olan çalışmaları, günümüzde de modayı şekillendirmeye devam ediyor. Haute couture, şefi Balenciaga olan bir orkestra gibidir
- Ünlü İngiliz yazar Charles Dickens 'ın en sevilen ve okunan eserlerinden biri olan Antikacı Dükkânı, ilk olarak 1840-1841 yıllarında bir dergide yayımlanmış, daha sonra da 1841'de kitap olarak basılmıştır

İşe yaraması ümidiyle paylaştım

İyi sabahlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Feraye

Ek bir örnek olarak

- Manette'in tesadüfen Londra'ya dönüşü sırasında tanıştıkları bir Fransız olan Charles Darnay ile kızının yapacakları evlilik ve bunun ardından meydana gelen Fransız İhtilali'nin hayatlarına etkileri anlatılır. Bu insanların ruhsal değişimlerini ele alan kitapta birçok tarihi izlere de rastlayabiliriz

İşine yarayacağını düşündüm

Gününüz güzel geçsin

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Feraye, gerçekten emeğine sağlık

Ek bir açıklama olarak

- Kek tarifi La Viña'ya ait San Sebastian cheesecake, kendisiyle aynı ada sahip kentteki La Viña restoranından çıktı. Tarifin yaratıcısı olan Santiago Rivera'nın ebeveynleri ve yakınlarının açtığı restoran, 1959'da hizmete girdi
- İki Şehrin Hikayesi, Dickens'ın iki tarihsel kurgu eserinden biridir ( Barnaby Rudge ile birlikte)

Faydalı olur umuduyla

Selam sevgili ekip

@Feraye anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bunun yanında

- Mecklenburg-Strelitz'li Charlotte (Sophia Charlotte; 19 Mayıs 1744 - 17 Kasım 1818), Kral III. George'un eşi . Evlendikleri tarih olan 8 Eylül 1761'den krallıkların birleştiği 1 Ocak 1801'e kadar Büyük Britanya ve İrlanda Kraliçesi, bu tarihten 1818'deki ölümüne kadar Birleşik Krallık Kraliçesiydi

Umarım işini kolaylaştırır

Selam güzel insanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu minvalde

- Fransız edebiyatında Flaubert ile Zola'nın yanı sıra Honore de Balzac, Stendhal, Rusya'da Lev Tolstoy, İvan Sergeyeviç Turgenyev, Dostoyevski, İngiltere'de Charles Dickens ve Anthony Trollope, Amerika'da Theodore Dreiser, Ernest Hemingway, John Steinbeck İrlanda'da James Joyce realizmin önemli temsilcileridir

İşine yararsa ne mutlu bana

Selam sevgili dostlar

@Feraye okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bu minvalde

- Charles John Huffam Dickens (İngilizce telaffuz: [ˈtʃɑrlz_ˈdɪkɪnz]; 7 Şubat 1812 – 9 Haziran 1870), İngiliz yazar ve toplum eleştirmeni . En unutulmaz kurgusal karakterlerden bazılarını yaratmasının yanında Victoria devrinin en iyi romancısı olarak kabul edilir

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum