antifriz hangi renk olmali ?

Antifriz hangi renk olmalı?
En yaygın kullanılan sıvı rengi mavidir. Fakat kırmızı antifriz de yaygın olarak kullanılır. Mavi renkli antifrize klasik üretim

Selam değerli arkadaşlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Ayla

Bir not daha

- Antifriz kontrolü oldukça kolaydır. Radyatör kapağını çıkarmaya gerek yoktur. Sıvı seviyesinin hazne üstündeki “dolu” işaretine ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmeniz yeterlidir . “Dolu” işaretine ulaşmamışsa antifriz ile suyu %50 oranında karıştırıp ekleyin

Belki işine yarar diye düşündüm

Antifriz hangi renk olmalı?
En yaygın kullanılan sıvı rengi mavidir. Fakat kırmızı antifriz de yaygın olarak kullanılır. Mavi renkli antifrize klasik üretim

Merhaba herkese

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Buna ek bilgi olarak

- Kullanım Ömrü ve Bakım Sıklığı Antifriz Rengi Kullanım Ömrü Koruma Türü Kırmızı 4-5 yıl Korozyon, ısı Pembe 4-5 yıl Çevreci, termal Turuncu 5 yıl / 240.000 km Uzun ömür, Dex-Cool Mavi 1-2 yıl Kısa vadeli koruma 1 satır daha • 9 Tem 2025 Antifriz Renkleri ve Anlamları - Arabam.com
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +4 Evet, antifriz rengi fark eder çünkü renkler, antifrizin kimyasal yapısı (organik/inorganik), kullanım ömrü ve motor tipine uygunluğu hakkında bilgi verir. Renkler, farklı teknolojileri ayırt etmek için kullanılır ve yanlış renk seçimi motorun korozyona uğramasına veya aşırı ısınmasına neden olabilir. oilmarkt

Faydalı olur diye paylaşıyorum

benzerkonular_benzer_konular