MaviDalgalar
Bilgili
Antibiyotik neleri iyileştirir?
Antibiyotikler vücuda zararlı yani patojen bakterilerin üremesini engellemek ve öldürmek amacıyla doktor tarafından reçete
Herkese merhaba
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim
Bunu destekleyen bir bilgi olarak
- Doktor önermediği sürece gereksiz antibiyotik kullanmayarak bakterilerin ilaca karşı direnç geliştirmesi yavaşlatılabilir ve yayılması önlenebilir . Antibiyotik ile birlikte meyve suyu ya da süt kullanımı ilacın etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle ilaç kullanırken sadece su tüketilmesi önerilir
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +6 Astım hastaları antibiyotik kullanabilir, ancak antibiyotikler astım tedavisinin bir parçası değildir ve yalnızca bakteriyel enfeksiyon varlığında, doktor kontrolünde kullanılmalıdır . Gereksiz antibiyotik kullanımı astımı tetikleyebilir ve alerjik bünyeyi zayıflatarak bağışıklık sistemine zarar verebilir
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı +7 Antibiyotikler, bakteriyel enfeksiyonları tedavi ederek zararlı bakterileri öldürür veya çoğalmalarını durdurur . Hastalık belirtilerini azaltıp iyileşmeyi hızlandırır, enfeksiyonun yayılmasını engeller ve ciddi komplikasyonları önler. Ayrıca, yüksek riskli ameliyatlar öncesi veya sonrası enfeksiyonları önlemek amacıyla koruyucu olarak da kullanılırlar
Belki işine yarar diye düşündüm