antagonist calisan hormonlar nelerdir ?

Antagonist çalışan hormonlar nelerdir?
Antagonist etki: İki hormonun etkisi birbirine zıt olur (İnsülin-Glukagon)

Selam güzel insanlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Konuya ek olarak

- Kalsitonin ve PTH , etkileri tamamen zıt olduğu için antagonist hormonlar olarak adlandırılır

İşine yaraması beni sevindirir

Herkese selam

@Yaren anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir başka detay olarak

- Tipik olarak insanlar, adrenalinin "sempatik sinir sistemini uyararak kalp atışlarını arttırdığı", noradrenalinin ise tam tersini yaptığı, yani "parasempatik sinir sistemini uyararak bireyi sakinleştirdiği" düşünürler

İşe yararsa keyifli olur

Gününüz güzel geçsin

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bu başlıkla ilgili

- Antagonist, kurguda, ana karakterin (protagonist) rakibi veya düşmanı konumunda bulunan, onu engellemekle yükümlü kişidir . Karşı kişi ya da Muhalif düşman olarak da bilinir. Asıl karakterin zıttıdır

İşine yarar umuduyla

Selam herkese

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Yaren

Kısaca eklemek gerekirse

- a. Antagonist etki: İki hormonun etkisi birbirine zıt olur (İnsülin-Glukagon). b. Sinerjistik etki: İki hormonun etkisi birbirine ilavelidir (GH-Glukokortikoidler). c. Permissif etki: Bir hormonun etkisi diğerine izin vericidir (Epinefrin-Tiroid hormonları)
- Progesteron uzun zamandır östrojen etkisinin antagonisti olarak kabul edilmektedir 1 . Bu yumurtalık hormonları arasındaki hassas denge ve etkileşimler birçok üreme fonksiyonu için gereklidir. Tavuk yumurtalıklarında ve sıçan ve farelerin rahimlerinde yapılan erken çalışmalar, progesteron ve östrojenin eş zamanlı

İşine yaramasını umuyorum

Selamlar, keyifli günler dilerim

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Yaren

Bir başka noktadan

- a. Antagonist etki: İki hormonun etkisi birbirine zıt olur (İnsülin-Glukagon). b. Sinerjistik etki: İki hormonun etkisi birbirine ilavelidir (GH-Glukokortikoidler). c. Permissif etki: Bir hormonun etkisi diğerine izin vericidir (Epinefrin-Tiroid hormonları)
- Antagonist, kurguda, ana karakterin (protagonist) rakibi veya düşmanı konumunda bulunan, onu engellemekle yükümlü kişidir . Karşı kişi ya da Muhalif düşman olarak da bilinir. Asıl karakterin zıttıdır
- Kalsitonin ve paratiroid hormonu (PTH), aktiviteleri tamamen zıt olduğu için antagonist hormonlar olarak sınıflandırılır

İşe yaraması dileğiyle sundum

Selam dostlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu noktada

- Tipik olarak insanlar, adrenalinin "sempatik sinir sistemini uyararak kalp atışlarını arttırdığı", noradrenalinin ise tam tersini yaptığı, yani "parasempatik sinir sistemini uyararak bireyi sakinleştirdiği" düşünürler
- Antagonist, bir hücredeki reseptörün etkilerini bloke eden veya azaltan bir maddedir . Reseptöre bağlanarak onu aktive etmez ve böylece diğer maddeler tarafından aktive edilmesini engeller. Örneğin, Wellbutrin gibi NACH reseptör antagonistleri asetilkolin reseptörlerini bloke ederek dopamin üretimini azaltır

İşe yararsa yeter bana

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
Guzin Gündem 0 119
Melek Gündem 0 98
Melek Gündem 0 120
Guzin Gündem 0 122
Handan Gündem 0 120
Cigdem Gündem 0 136
Dilara Gündem 10 241
Ayla Gündem 12 214

benzerkonular_benzer_konular