anomali nedir vikipedi ?

Anomali nedir vikipedi?
Gök mekaniğinde ortalama ayrıklık (veya anomali), bir eliptik yörünge periyodunun, yörüngedeki cismin periapsis'i geçmesinden bu

Selam, nasılsınız?

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ozgul

Bu noktada belirtmek gerekirse

- Genital anomaliler, doğumdan itibaren mevcut olan ve dış ya da iç genital yapıların gelişimindeki farklılıkları ifade eden geniş bir terimdir
- Veri analizinde, anomali tespiti (aynı zamanda aykırı değer tespiti), verilerin çoğunluğundan önemli ölçüde farklılaşarak şüphe uyandıran nadir öğelerin, olayların veya gözlemlerin tanımlanmasıdır

Belki bir işe yarar

Anomali nedir vikipedi?
Gök mekaniğinde ortalama ayrıklık (veya anomali), bir eliptik yörünge periyodunun, yörüngedeki cismin periapsis'i geçmesinden bu

Selam ekip, kolay gelsin

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Devamında belirtmek gerekirse

- Konjenital anomali ; anne karnındaki bebeğin çeşitli kalıtsal hastalıklar, annenin radyasyona maruz kalması, alkol,sigara ve ilaç kullanımı gibi sebeplere bağlı olarak meydana gelebilir. Fakat bu yapısal bozukluklar çoğunlukla hiçbir şeye bağlı olmadan altda yatan herhangi bir sebep olmadan da gelişmektedir
- felsefede özellikle de bilim felsefesinde aykırılık, kuraldışılık ; toplumbilimde düzgüsüzlük, kuraldışılık, ruhbilimde sapaklık, gökbilimde ayrıklık diye karşılanabilecek, en genel anlamıyla alışılmışın dışında gerçekleşen bir olayı, olağan sayılamayacak bir drumu nitelemek için kullanılan terim
- Anomi sosyal kural eksikliği değil, bireysel ve toplumsal normlar arasındaki uyușmazlık veya fark olarak kısaca tanımlanabilinir. Örneğin, aşırı kuralcı toplumlarda, bireyselliğin kısıtlanması gibi. Bu tür yönetim altında bulunan bireyler arasında intihar oranının yüksek olduğu gözlemlenmiştir

İşine yarar umuduyla paylaştım

benzerkonular_benzer_konular benzerkonular_forum benzerkonular_tarih
MaviKahraman Gündem 0 97
GümüşGünbatımı Gündem 0 89
Selin Gündem 0 92
Ayfer Gündem 0 100
Sumeyye Gündem 7 152
Ayla Gündem 9 230
LeylaSessiz Gündem 7 138
Pinar Gündem 7 178

benzerkonular_benzer_konular