anlati unsurlari nelerdir ?

Anlatı unsurları nelerdir?
Bu unsurlar, olay örgüsü, zaman, mekan ve kişilerdir. Kişiler ana karakter ve yan karakterler olmak üzere ikiye ayrılır

Selam sevgili topluluk

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Ayla

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- Birinci, ikinci ve üçüncü şahıs anlatıcı, gözlemci anlatıcı, karma anlatıcı, çoklu anlatıcı ve tekinsiz (güvenilmez) anlatıcı türlerini anlattım

İşine yarar umarım, kolay gelsin

Bu unsurlar, olay örgüsü, zaman, mekan ve kişilerdir. Kişiler ana karakter ve yan karakterler olmak üzere ikiye ayrılır

Herkese selam

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu hususta ek olarak

- u videoda anlatıcı türleri ([ birinci kişi ağzıyla anlatım (kahraman bakış açısı), üçüncü kişi ağzıyla anlatım ( gözlemci bakış açısı) , hakim bakış açısı ( ilahi, tanrısal bakış açısı)] anlatılmıştır
- Anlatımın Özellikleri: Açıklık, Akıcılık, Yalınlık, Duruluk, Özlülük, Doğallık, Tutarlılık, İnandırıcılık. Duygu ve düşüncelerin açık ve net bir şekilde anlatılması gerekir. Anlatılacak hâl ve olay, betimlenecek görüş ve sezgi, dile getirilecek duygu ve düşünce anlatıcının zihninde açık ve net biçimde belirlenmelidir

İşe yararsa sevincim büyük olur

Selam, nasılsınız?

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- u videoda anlatıcı türleri ([ birinci kişi ağzıyla anlatım (kahraman bakış açısı), üçüncü kişi ağzıyla anlatım ( gözlemci bakış açısı) , hakim bakış açısı ( ilahi, tanrısal bakış açısı)] anlatılmıştır
- Birinci, ikinci ve üçüncü şahıs anlatıcı, gözlemci anlatıcı, karma anlatıcı, çoklu anlatıcı ve tekinsiz (güvenilmez) anlatıcı türlerini anlattım
- Anlatımın Özellikleri: Açıklık, Akıcılık, Yalınlık, Duruluk, Özlülük, Doğallık, Tutarlılık, İnandırıcılık . Duygu ve düşüncelerin açık ve net bir şekilde anlatılması gerekir. Anlatılacak hâl ve olay, betimlenecek görüş ve sezgi, dile getirilecek duygu ve düşünce anlatıcının zihninde açık ve net biçimde belirlenmelidir

Umarım işini kolaylaştırır

Selam değerli arkadaşlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ayla

Bu noktada belirtmek gerekirse

- Anlatıcı kavramı, tek cümleyle, “ aktarılan hikayeyi okuyucuya veya izleyiciye ulaştıran kişi ” olarak tanımlayabileceğimiz bir kurgu ögesini ifade ediyor
- Üçüncü kişili anlatım yöntemi oluşturulurken, yazarlar ; daha çok duyduklarını ya da uydurduklarını yazarken üçüncü kişili anlatımı kullanırlar. Bu anlatım genellikle masallarda, fıkralarda, romanlarda, hikayelerde... vb. kullanılır. Üçüncü kişili anlatım, genellikle duyulan geçmiş zaman eki kullanılır
- - Hâkim / Tanrısal bakış açısı (yazar anlatıcının bakış açısı), -Kahraman anlatıcının bakış açısı, -Gözlemci anlatıcının bakış açısı, -Çoğul / çoklu bakış açısı

İşine yaramasını dilerim

benzerkonular_benzer_konular