1 dunya savasinda turkiye kimlerle savasti ?

1 Dünya Savaşında Türkiye kimlerle savaştı?
Böylece 30 Ekim 1914'de Türkiye I. Dünya savaşına katılmış oldu. Osmanlı orduları I. Dünya savaşında yedi

Selam sevgili ekip

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir ekleme yapmak gerekirse

- Türk Kurtuluş Savaşı'nda üç büyük cephede savaş yapılmıştır. Doğu Cephesi, Batı Cephesi ve Güney Cephesi. Doğu Cephesi'nde Ruslar ve Ermeniler ile savaş yapılmıştır. Güney Cephesi'nde İtalya, Fransa ve İngiltere ile savaşılmıştır
- Sakarya Meydan Muharebesi , Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası sayılır

İşe yararsa yeter bana

Böylece 30 Ekim 1914'de Türkiye I. Dünya savaşına katılmış oldu. Osmanlı orduları I. Dünya savaşında yedi

Selam sevgili dostlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ayla

Bir tamamlayıcı bilgi olarak

- Avusturya-Macaristan tahtının veliahtı Arşidük Franz Ferdinand'ın 28 Haziran 1914'te Gavrilo Princip adında bir Sırp milliyetçisi tarafından devletin başkenti Saraybosna'da öldürülmesi, savaşı tetikleyen olay olmuştur

İşine yararsa güzel olur

Herkese iyi çalışmalar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bunu takiben

- Böylece 30 Ekim 1914'de Türkiye I. Dünya savaşına katılmış oldu. Osmanlı orduları I. Dünya savaşında yedi cephede vuruştu : Kafkas ve Galiçya cephelerinde Ruslarla, Makedonya'da Yunan ve Fransızlarla, Çanakkale'de İngiltere, Fransa ve İtalya ile ; Filistin, Suriye ve Irak cephelerinde İngiliz ordularıyla

İşine yararsa ne güzel olur

Selam takım

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Ayla

Bu hususta ek olarak

- İlk Türk Ordusunu Kuran Hükümdar : METE HAN - YouTube

İşe yaraması dileğiyle sundum

benzerkonular_benzer_konular