sisi nerenin kralicesi ?

Saziye

Bilgili
Sisi nerenin kraliçesi?
Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in İmparatorluk At Arabası Müzesi'ndeki gizemli gelinliğinin gösterimi 25 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı!” Bavyera Düşesi, Lombardiya-Venedik Kraliçesi, Macaristan Kraliçesi ve Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth Amalie Eugenie… Bilinen adıyla Sisi…28 Tem 2024

Sisi nerenin kraliçesi?
Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in İmparatorluk At Arabası Müzesi'ndeki gizemli gelinliğinin gösterimi 25 Şubat 2024 tarihine

Selam dostlarım

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Saziye

Ek bir örnek olarak

- Sisi isminin geçmişi, kökeni ve anlamı: Elisabeth ismi İbranice kökenlidir ve "Tanrı'ya adanmış" veya "Tanrı'nın yemini" anlamına gelir. Sisi ismi, özellikle Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in (Sisi) popülerliği sayesinde tanınmıştır
- Edinburgh Dükü Prens Philip (doğum adıyla: Yunanistan ve Danimarka Prensi Philip (d. 10 Haziran 1921, Korfu, Yunanistan - ö. 9 Nisan 2021, Berkshire, Birleşik Krallık), eski Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth'in eşiydi . Doğumuyla Yunanistan ve Danimarka Prensi olmuştur
- Son Avusturya-Macaristan İmparatoru'nun en büyük oğlu Otto von Habsburg, Almanya'da 98 yaşında öldü. Habsburg, imparatorluğun son varisiydi ancak Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda imparatorluk yıkılınca hanedan sürgüne gitmişti

Paylaşmak istedim

Sisi nerenin kraliçesi?
Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in İmparatorluk At Arabası Müzesi'ndeki gizemli gelinliğinin gösterimi 25 Şubat 2024 tarihine

Selam değerli arkadaşlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Saziye

Bu noktada

- Avusturya-Macaristan'ın dağılması, iç toplumsal gerilimin artması ve Avusturya-Macaristan'ın farklı bölgelerinin ayrılması sonucu meydana gelen büyük bir jeopolitik olaydı . Devletin çöküşünün en büyük nedenleri Birinci Dünya Savaşı, 1918'deki mahsul kıtlığı, genel açlık ve ekonomik krizdi
- Bavyera dükünün kızı, İmparator I. Franz Joseph'in karısı, Avusturya imparatoriçesi Elisabeth, Avrupa'nın en çok konuşulan kadınlarından biriydi. Hem Avusturya hem de Macaristan kraliçesi olarak taç giyen Elisabeth, aristokrasinin kurallarına karşı çıkmasıyla bilinirdi
- Sisi, 8 Haziran 2014 tarihinde Mısır devlet başkanı olarak yemin etti. Sisi, Mısır'da gözlemciler tarafından otoriter olarak nitelendirilen ve yönetiminin bazı unsurları önceki otoriter lider Mübarek'ten bile daha katı olarak tanımlanan bir hükûmete liderlik etmektedir

İşine yaraması dileğiyle hazırladım

Sisi nerenin kraliçesi?

Selam, nasılsınız?

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Ayrıca belirtmek gerekirse

- Kraliçe sisi ve habsburg hanedanı - Hofburg İmparatorluk Sarayı

Belki işine yarar

Sisi nerenin kraliçesi?

Selam, nasılsınız?

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Saziye

Ek bir örnek olarak

- Özellikle güneş batmayan imparatorluğun güneş gibi parlayan kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary yani Kraliçe II. Elizabeth halk tarafından çok seviliyor. Öyle ki, bu sevgi onu 63 yıldır tahtında tutarak büyük büyük büyükannesi Kraliçe Victoria'nın en uzun tahtta kalma rekorunu kırdırtmıştır

Umarım ihtiyacını karşılar

Sisi nerenin kraliçesi?

İyi akşamlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Saziye

Bu noktada belirtmek gerekirse

- Sisi, 8 Haziran 2014 tarihinde Mısır devlet başkanı olarak yemin etti. Sisi, Mısır'da gözlemciler tarafından otoriter olarak nitelendirilen ve yönetiminin bazı unsurları önceki otoriter lider Mübarek'ten bile daha katı olarak tanımlanan bir hükûmete liderlik etmektedir
- Bavyera dükünün kızı, İmparator I. Franz Joseph'in karısı, Avusturya imparatoriçesi Elisabeth, Avrupa'nın en çok konuşulan kadınlarından biriydi. Hem Avusturya hem de Macaristan kraliçesi olarak taç giyen Elisabeth, aristokrasinin kurallarına karşı çıkmasıyla bilinirdi

İşine yaraması dileğiyle ekliyorum

Sisi nerenin kraliçesi?

Hey

@Saziye okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir başka noktadan

- Avusturya-Macaristan'ın dağılması, iç toplumsal gerilimin artması ve Avusturya-Macaristan'ın farklı bölgelerinin ayrılması sonucu meydana gelen büyük bir jeopolitik olaydı . Devletin çöküşünün en büyük nedenleri Birinci Dünya Savaşı, 1918'deki mahsul kıtlığı, genel açlık ve ekonomik krizdi
- Takvimler 1898 yılını gösterdiğinde ise Sisi, İsviçre ziyaretindeyken Cenevre'de, Luigi Lucheni adlı bir anarşist tarafından bıçaklanarak öldürüldü …

İşe yaraması dileğiyle sundum

Sisi nerenin kraliçesi?

İyi akşamlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu doğrultuda

- 24 Aralık 1837, Münih - ö. 10 Eylül 1898, Cenevre) İmparator Franz Joseph'in eşi, Avusturya imparatoriçesi ve Macaristan, Hırvatistan ve Bohemya kraliçesi
- Bavyera Prensesi Sophie ( Sophie Friederike Dorothea Wilhelmine; 27 Ocak 1805 - 28 Mayıs 1872), Bavyera Kralı I. Maximilian Joseph ile ikinci eşi Badenli Caroline'in kızıydı. Saksonya Kraliçesi Maria Anna'nın tek yumurta ikizi olan Sophie , Avusturya Arşidükü Franz Karl ile evlenerek Avusturya Arşidüşesi oldu

Umarım işine yarar

benzerkonular_benzer_konular