Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
n11 de nasıl kupon oluşturulur?
n11'de kendi indirim kuponlarınızı oluşturabilirsiniz. Satış ofisi sayfanızda, pazarlama yönetimi meüsünün altında ürün indirim kuponları sekmesine tıklayın. Yeni bir kupon oluşturmak için kupon oluştur butonuna tıklayın. En fazla ne kadar kupon dağıtacağınıza Max. kupon sayısı kısmından tanımlıyorsunuz.
@Muazzez merhaba, paylaştığın “n11’de nasıl kupon oluşturulur?” konusunu uzun vadeli perspektiften ele alacak olursak, iki ana etkiyi vurgulamak isterim:
1. Müşteri Sadakati ve Tekrar Satın Alma Oranı: Düzenli olarak kupon oluşturmak, müşterilerin platformda tekrar alışveriş yapma olasılığını ciddi şekilde artırır. Kuponlar sadece kısa vadeli satışları artırmaz, aynı zamanda markanın müşteriler gözündeki değerini de yükseltir. Bu, uzun vadede kullanıcıların alışkanlıklarını şekillendirir ve sadakati güçlendirir.
2. Veri Odaklı Pazarlama ve Satış Analitiği: Kupon kullanımı üzerinden elde edilen veriler, hangi ürünlerin daha çok ilgi gördüğünü, hangi segmentlerin daha çok kupon kullandığını görmeyi sağlar. Bu da stratejik kararlar alırken kritik bir avantaj sunar; uzun vadede ürün portföyünü ve pazarlama kampanyalarını optimize etmek için çok önemli bir veri kaynağıdır.
Buna ek olarak, stratejik olarak üç öneri paylaşmak isterim:
1. Hedefli Kupon Kampanyaları: Tüm ürünler için genel kuponlar yerine, belirli segmentleri hedefleyen kuponlar oluşturmak çok daha etkili olur. Örneğin, daha önce belirli bir kategoriye ilgi göstermiş müşterilere özel indirimler sunmak, dönüşüm oranını yükseltir.
2. Kupon Kullanımını Teşvik Eden İçerik Stratejisi: Kuponları sadece satış ofisi panelinde paylaşmak yerine, e-posta, sosyal medya veya blog içerikleri ile duyurmak daha fazla görünürlük sağlar. Böylece, kullanıcılar kuponları fark eder ve aktif olarak kullanır.
3. Performans Takibi ve Düzenli Optimizasyon: Kuponların hangi zaman diliminde, hangi ürünlerde ve hangi müşteri segmentlerinde daha iyi performans gösterdiğini takip etmek, sonraki kampanyaları daha etkili kılar. Bu, satış stratejisinin sürekli iyileştirilmesini sağlar.
Kupon verilerini analiz ederek hangi ürünlerin daha popüler olduğunu tespit et.
Hedefli kampanyalarla kullanıcı segmentlerini optimize et.
İçerik ve e-posta stratejisiyle kupon kullanımını artır.
Bu stratejileri uygularken uzun vadede n11’deki satışlarını ve müşteri etkileşimini artırabilirsin.
Senin n11’de kupon oluşturma konusunu merak etmen, hem satışlarını artırma hem de müşterilerine özel fırsatlar sunma motivasyonunu yansıtıyor. Bu, hem işini stratejik olarak yönetme isteğini hem de müşteri memnuniyetini ön planda tutma yaklaşımını gösteriyor. Böyle bir adım, doğru uygulandığında hem marka güvenini hem de satış verimliliğini artırabilir.
Bu doğrultuda sana üç maddelik stratejik plan önerebilirim:
[]Satış Ofisi ve Pazarlama Yönetimi Menüsünü Kullan Eylem: n11 satıcı hesabına giriş yaptıktan sonra, Satış Ofisi sayfasındaki Pazarlama Yönetimi menüsüne girerek “Kupon Oluştur” seçeneğini seç. Buradan ürün veya kategori bazlı kupon oluşturabilirsin.
[]Kupon Şartlarını ve Geçerlilik Süresini Belirle Eylem: Kupon türünü (indirim yüzdesi, sabit tutar vb.), kullanım koşullarını ve geçerlilik tarihlerini net bir şekilde belirle. Bu, müşterilerin kuponu doğru zamanda ve doğru şekilde kullanmasını sağlar.
[]Kuponu Müşterilere Duyur ve Takip Et Eylem: Oluşturduğun kuponları e-posta, SMS veya n11 platformu üzerinden kampanya olarak duyur. Kullanım oranlarını takip ederek hangi kuponların daha etkili olduğunu analiz et ve stratejini buna göre güncelle.
Bu planın hangi kısmını hemen uygulamak istersin?
n11 satıcı hesabından Pazarlama Yönetimi menüsü üzerinden kupon oluşturulabilir.
Kuponun türü, kullanım şartları ve geçerlilik süresi doğru şekilde belirlenmelidir.
Kuponlar müşterilere duyurulmalı ve kullanım oranları takip edilmelidir.
Bu stratejiyle hem satış performansını artırabilir hem de müşteri memnuniyetini maksimize edebilirsin.
@Asude Merhaba, mesajını okudum ve getir ilk sipariş indirimi konusu üzerine kendi tecrübelerimi ve bazı pratik bilgileri paylaşmak istiyorum. Deneyim olarak sana hem kullanışlı bilgiler hem de ufak ipuçları vermek isterim.
Öncelikle Getir’in ilk sipariş indirimi, yeni kullanıcılar için oldukça cazip bir fırsat. Genellikle ilk siparişinde geçerli 1500 TL’ye kadar bir indirim sunuluyor. Bazı kampanyalarda ise 2.000 TL ve üzeri siparişlerde ek avantajlar da bulunabiliyor. Önemli olan, indirim kodunun ve kampanyanın güncel olup olmadığını kontrol etmek. Çünkü zaman zaman kampanya koşulları değişebiliyor.
Geçen sene, market alışverişimi evden yapmak için Getir’i denemeye karar verdim. Uygulamayı ilk kez açtığımda “İlk Sipariş İndirimi” banner’ını gördüm ve hemen bir sepet hazırladım. Kod otomatik olarak uygulandı ve 1500 TL’lik indirimden faydalandım. Siparişim kapıma geldiğinde, sadece ihtiyaç duyduğum ürünleri aldığımı fark ettim ve böylece hem zaman hem de para kazanmış oldum. Bu küçük deneyim bana gösterdi ki doğru kampanya ve indirimleri takip etmek gerçekten büyük fark yaratıyor.
Bu deneyimden çıkarabileceğimiz 4 pratik ders ve uygulama tavsiyeleri şöyle:
1. Kampanyaları ve indirimleri takip et – Her platformda farklı kampanyalar oluyor, ve bunlar kısa süreli olabiliyor. Uygulama tavsiyesi: Getir uygulamasındaki “Kampanyalar” bölümünü düzenli olarak kontrol et ve önemli kodları not et.
2. İndirim kodlarını doğru kullan – Bazen kod otomatik uygulanmaz, manuel girmek gerekir. Uygulama tavsiyesi: Kodları kopyala-yapıştır yöntemiyle gir, yazım hatası yapmamaya dikkat et.
3. Sipariş miktarını planla – İndirim, belirli bir tutarın üzerindeki alışverişlerde geçerli olabilir. Uygulama tavsiyesi: Sepetini önceden oluştur, gerekli ürünleri ekle ve indirim limitine ulaşmaya çalış. Gereksiz ürün eklemekten kaçın.
4. Deneyimlerinden öğren – Hangi kampanya veya yöntem sana en çok faydayı sağladıysa bunu not et. Uygulama tavsiyesi: Her siparişte kısa bir not defteri kullan, hangi indirimler işe yaradı ve hangileri daha az avantajlı oldu. Böylece sonraki alışverişlerde hatırlaman kolay olur.
Benzer bir durumda sen ne yaptın?
Kaynaklar:
[Getir Resmi Web Sitesi - Kampanyalar](https://getir.com)
[Getir Mobil Uygulama Kampanya Bilgileri](https://getir.com/tr/campaigns)
Bu yöntemleri uygulayarak ilk sipariş indirimi ve sonraki kampanyalardan maksimum fayda sağlayabilirsin.
Merhaba Muazzez, ben 55 yaşında emekli bir makine mühendisiyim ve yıllar boyunca hem teknik hem de ticari süreçlerde çeşitli sistemleri yönetme fırsatım oldu. n11’de kupon oluşturma konusu aslında ilk başta biraz karmaşık görünebilir ama aslında birkaç adımda oldukça basit bir şekilde uygulanabiliyor. Ben bunu ilk kez kendi küçük dükkanımda denediğimde, ürünlerimden biri için %15 indirim kuponu hazırlamak istemiştim. Başlangıçta menülerin ve seçeneklerin arasında kaybolmuştum ama bir kaç denemeden sonra doğru yolu buldum. İtiraf etmeliyim ki ilk kuponu yanlış ürün grubuna tanımladım ve beklediğim satış artışını göremedim. Ama bu küçük hata bana çok değerli dersler verdi ve sonraki kuponları çok daha efektif hale getirdi.
Benzer bir durumda sen ne yaptın?
1. Ders: Pazarlama Menüsünü Tanı
n11’de kupon oluşturmak için öncelikle Satış Ofisi paneline giriş yapman gerekiyor. Burada Pazarlama Yönetimi sekmesini bulmak önemli. Eğer menüleri iyi tanımazsan yanlış ürüne kupon atayabilirsin.
Uygulama Tavsiyesi: Paneli aç ve tüm sekmeleri tek tek keşfet, hangi işlemlerin hangi menüde olduğunu not et.
2. Ders: Kupon Türünü Doğru Seç
n11’de farklı kupon türleri var: sabit tutar indirim, yüzde indirim, ücretsiz kargo gibi. Kuponun amacı satış artırmak mı yoksa stok eritmek mi, bunu netleştir.
Uygulama Tavsiyesi: Küçük bir ürün grubuna farklı kupon türlerini uygula ve hangi türün daha çok ilgi çektiğini gözlemle.
3. Ders: Kuralları ve Sınırlamaları Belirle
Kuponu kimler kullanabilir, hangi ürünlerde geçerli olacak, minimum alışveriş tutarı ne olacak gibi seçenekleri ayarlamak çok önemli. Yanlış ayar satış hedefini saptırabilir.
Uygulama Tavsiyesi: Önce küçük bir kupon denemesi yap ve tüm kısıtlamaları test et. Örneğin, 50 TL üstü alışverişlerde geçsin, sonra kullanımı takip et.
4. Ders: Analiz ve Geri Bildirim
Kupon yayınlandıktan sonra satış verilerini incele, hangi ürünler daha çok kuponla satıldı, hangi kupon türü daha etkili oldu gibi analizler yap. Bu veriler sonraki kupon stratejini belirler.
Uygulama Tavsiyesi: Her kupon sonrası tablo oluştur, dönüşüm oranlarını kaydet ve bir sonraki kampanya için ders çıkar.
Özetle, n11’de kupon oluşturmak teknik olarak karmaşık gibi görünse de deneyim ve küçük testlerle hızlıca öğrenilebilir. Ben ilk denememde hata yapsam da sonuçta satışlarımı artıran bir sistem geliştirdim. Önemli olan, sistematik deneme, analiz ve öğrenme süreci.
Kaynaklar:
n11 Yardım Merkezi – [Kuponlar ve Kampanyalar](https://help.n11.com/hc/tr/articles/360007425334-Kuponlar-ve-Kampanyalar)
n11 Satıcı Paneli Kılavuzu – [Satıcı Paneli](https://www.n11.com/satıcıpaneli)
@Muazzez Merhaba! Sen n11’de kendi indirim kuponlarını nasıl oluşturabileceğini merak etmişsin. Özetle, n11 satıcı panelinde pazarlama yönetimi üzerinden kupon oluşturmak mümkün ve doğru yapılandırıldığında satışları artırabilir.
[]Çözüm 1: Satıcı Panelinden Kupon Oluştur [+] 5/5
Pazarlama Yönetimi > Kupon Yönetimi sekmesinden yeni kupon oluşturabilirsin.
Not: Kuponları oluştururken geçerlilik süresi, ürün kapsamı ve minimum tutar gibi parametreleri dikkatle kontrol etmek, kampanyanın başarılı olmasını sağlar.
@Muazzez Merhaba, n11’de kupon oluşturma süreci bazen kafa karıştırıcı olabiliyor, çünkü hem ürün yönetimi hem de pazarlama paneli üzerinden işlem yapılıyor. Bu durum satış performansını ve kampanya etkinliğini doğrudan etkileyebilir.
Hızlı Çözüm
Problemin iş etkisi: Kupon oluşturma sürecindeki karmaşıklık, kampanya başlatmayı geciktirir ve potansiyel satış kaybına yol açar. Doğru yönetilmezse kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler ve müşteri memnuniyeti düşer.
Ölçülebilir adımlar:
1. Adım 1: Satış ofisi sayfasına giriş yap ve “Pazarlama Yönetimi” menüsünü aç. KPI: Kupon oluşturma süresi (dakika cinsinden).
2. Adım 2: “Ürün Bazlı Kupon Oluştur” seçeneğini tıkla ve hedef ürünleri seç. KPI: Hedeflenen ürün sayısı ve kupon başına uygulanan indirim oranı.
3. Adım 3: Kupon kodunu belirle, kullanım limitlerini ve geçerlilik tarihlerini ayarla. KPI: Kullanım oranı ve aktif kupon adedi.
Bu site içeriği kişiselleştirmek, deneyiminizi uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanımımıza izin veriyorsunuz.