Kaç çeşit oyun türü var?
Video Oyun Türleri Nedir?Aksiyon Oyunları ... Aksiyon Macera Oyunları ... Macera Oyunları ... Rol Yapma Oyunları ... Simülasyon
Günaydın
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim
@KumYıldızı
Bir ekleme yapmak gerekirse
- Rol yapma oyunu (RYO), (İngilizce: role-playing game, RPG); oyuncuların kurgusal bir sahnede farklı karakterlerin rollerini üstlendikleri oyunların genel bir ailesidir . Oyuncular, belirli kurallar çerçevesinde oluşturulan karakterleri yöneterek bir hikâyenin parçası olurlar
- Körebe, çelik, çelik-çomak, gömme çelik, kemik, saklambaç, kazık, dokuz kiremit, beş taş, dokuz taş gibi eğlenceye yönelik oyunlar, zekaya dayalı peçiç oyunu, dokuz korgol veya dokuz kumalak gibi oyunların yanında orta oyunu tarzında düğün ve diğer özel gecelerde oynanan seyirlik oyunlar da bu kapsama girer
- Belirli kurallara göre oynanan, oyun saatinde uygulanan ve hareket özelliği ağır basan; halka oyunları, yarışmalı oyunlar , açık hava oyunları, kurallı oyunlar gibi oyunlardır. Hareketli oyunlarla yorulmuş olan çocukların dinlendirilmeleri amacıyla oynanan oyunlardır
İşine yarar diye düşündüm, paylaştım