istanbul nasil telaffuz edilir ?

İstanbul nasıl telaffuz edilir?
Ali Ulvi Elöve (1921)59 /b/, /p/ ünsüzlerinden önce /n/ > /m/ değişmesi oldu- ğunu belirtir ve İstanbul kelimesini de

Herkese iyi çalışmalar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir ekleme yapmak gerekirse

- Bu tamlama, o dönem Yunancasında "şehirde", "şehrin içinde", "şehiriçi" gibi anlamlara gelmekteydi. Ayrıca halk dilinde "n" ünsüzüne bitişen "p" sesi "b" sesine dönüşüyordu . Bu bağlamda İstanbul adının kökeni pek çok kaynakta bu tamlamayla ilişkilendirilmektedir

İşine yaramasını umuyorum

İstanbul nasıl telaffuz edilir?
Ali Ulvi Elöve (1921)59 /b/, /p/ ünsüzlerinden önce /n/ > /m/ değişmesi oldu- ğunu belirtir ve İstanbul kelimesini de

Selam takım

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Aybuke

Bir başka noktadan

- İstanbul Türkçesi, Türkiye Türkçesinin en genel kabul görmüş ve ölçünlü (standart) konuşma biçimidir
- Şehrin bu isminin Türkçede en eski kullanımı 1360 yılına tarihlenen Dânişmendnâme eserinde görülür. Osmanlı tarih yazıcılığının ilk dönemlerinde üretilmiş anonim bir gazavatnâme olan Gazavât-ı Sultan Murad adlı eserde şehir İstanbul adı altında ele almıştır
- Yani şehrin adı istanbul olduğu için, büyük harfle yazıldığında İstanbul olur. I - ı ve İ - i, büyük ve küçük harfler, bunlar alfabede tamamen farklı harflerdir ve birbirlerinin yerine kullanılamazlar

İşine yarayabilir diye düşündüm

benzerkonular_benzer_konular