issizlik maasi 2024 ne kadar ?

Sude

Bilgili
İşsizlik maaşı 2024 ne kadar?
İşsizlik sigortası kapsamında olan ve işsizlik riskiyle karşılaşan sigortalılara ödenen geçici destek tutarı ise işsizlik maaşı denilir. 2024 yılında en düşük işsizlik maaşı 7 bin 940,33 TL en yüksek ise 15 bin 880,66 TL olarak belirlenmiştir.

İşsizlik sigortası kapsamında olan ve işsizlik riskiyle karşılaşan sigortalılara ödenen geçici destek tutarı ise işsizlik

Selam, nasılsınız?

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Sude

Bir dipnot olarak

- Son üç yıl içinde; 600 gün sigortalı olarak çalışmış olanlar 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışmış olanlar 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışmış olanlar ise 300 gün süre ile işsizlik maaşı alabilir
- Bu süre aşılırsa, gecikilen gün sayısı kadar işsizlik maaşı süresinden düşülür. İşsizlik maaşının kaç ay alınacağı, son üç yıl içindeki prim gün sayısına göre belirlenir . Buna göre; 600 gün prim ödeyenler 6 ay, 900 gün prim ödeyenler 8 ay, 1080 gün ve üzeri prim ödeyenler ise 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilir

Umarım beğenirsin

İşsizlik sigortası kapsamında olan ve işsizlik riskiyle karşılaşan sigortalılara ödenen geçici destek tutarı ise işsizlik

İyi akşamlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Ek bir vurgu yapmak gerekirse

- 2024 Yılı İşsizlik Maaşı Ne Kadar? 2024 yılında en düşük işsizlik maaşı 7.940 TL, en yüksek işsizlik maaşı ise 15.868 TL olarak belirlenmiştir
- Ödeme miktarı hiçbir koşulda brüt asgari ücretin %80'ini geçemez. 2025 için brüt asgari ücret 26.005,50 TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam maaş hesaplamalarında taban ve tavanı da belirler. En düşük işsizlik maaşı 10.402 TL brüt, damga vergisi kesintisi sonrası yaklaşık 10.323 TL net olarak hesaplanabilir

Paylaşmak istedim

Selam sevgili ekip arkadaşları

@Sude okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Buna ek bilgi olarak

- Son üç yıl içinde; 600 gün sigortalı olarak çalışmış olanlar 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışmış olanlar 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışmış olanlar ise 300 gün süre ile işsizlik maaşı alabilir
- Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tâbi çalışmış olmak, İşten ayrılmadan önceki son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, İşten ayrıldıktan sonra 30 gün içinde İŞKUR'a başvuru yaparak iş arayan kaydı oluşturmak
- Bu süre aşılırsa, gecikilen gün sayısı kadar işsizlik maaşı süresinden düşülür. İşsizlik maaşının kaç ay alınacağı, son üç yıl içindeki prim gün sayısına göre belirlenir . Buna göre; 600 gün prim ödeyenler 6 ay, 900 gün prim ödeyenler 8 ay, 1080 gün ve üzeri prim ödeyenler ise 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilir

İşe yaraması dileğiyle

Merhaba herkese

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sude

Küçük bir not daha

- İşsizlik maaşı , sigortalının çalışma süresine ve prim gün sayısına bağlı olarak farklı sürelerde ödenir: 600 gün prim ödeyenler: 6 ay boyunca işsizlik maaşı alabilir. 900 gün prim ödeyenler: 8 ay boyunca işsizlik maaşı alabilir. 1080 gün prim ödeyenler: 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilir

Belki bir işe yarar

Selam güzel insanlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Sude

Bir tamamlayıcı bilgi olarak

- İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir
- İşsizlik ödeneği başvuruları izleyen ayın sonuna kadar sonuçlandırılır
- Kişi kendi isteği ve kusuru dışında işten çıkarılmış olmalıdır. Hizmet akdinin sona erdiği tarihten önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak çalışmış ve işsizlik sigortası primi ödemiş olmalıdır

İşine yaraması dileğiyle hazırladım

Selam millet

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sude

Ek bir örnek olarak

- Kişi kendi isteği ve kusuru dışında işten çıkarılmış olmalıdır. Hizmet akdinin sona erdiği tarihten önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak çalışmış ve işsizlik sigortası primi ödemiş olmalıdır

Belki işine yarar diye düşündüm

Selam, herkese iyi haftalar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Sude

Diğer bir açıdan bakarsak

- 2024 Yılı İşsizlik Maaşı Ne Kadar? 2024 yılında en düşük işsizlik maaşı 7.940 TL, en yüksek işsizlik maaşı ise 15.868 TL olarak belirlenmiştir
- İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir

İşine yarar diye ekliyorum

benzerkonular_benzer_konular