iskur uyum programi nedir ?

Seren

Bilgili
İŞKUR uyum programı nedir?
Engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış bireyler gibi özel politika gerektiren grupların istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefleyen program, işsizlerin bilgi, beceri ve çalışma alışkanlıklarını geliştirmek üzere tasarlandı.

Engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış bireyler gibi özel politika gerektiren grupların

Merhaba

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Seren

Ek olarak değinmek gerekirse

- 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı İŞKUR Gençlik Programı başvuruları başladı. Başvurular 20-24 Ekim 2025 tarihleri arasında İŞKUR sistemi üzerinden yapılacaktır
- Üniversite Yaşamına Uyum Programından BAŞARISIZ olan öğrenciler, bir sonraki yıl Uyum Programı'na yeniden katılmak zorundadır
- 1375 lira günlük cep harçlığı Erdoğan 2025'te başlatılan İŞKUR Gençlik Programı çerçevesinde haftada bir ila 3 gün çalışarak gelir elde eden öğrencilerin sayısının bir yılda 150 bine ulaştığını açıkladı. Cumhurbaşkanı bu projeyi büyüttüklerini günlük 1083 lira olan cep harçlığını 1375 liraya yükselttiklerini belirtti. 6 gün önce

İşine yarar diye gönderdim

Engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış bireyler gibi özel politika gerektiren grupların

İyi günler

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Seren

Ek bilgi olarak

- Katılım şartları ne? İUP'a katılmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve İŞKUR 'a kayıtlı olmaları gerekiyor. Bununla birlikte, başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması, malullük veya yaşlılık aylığı almaması ve son bir yıl içinde sigortalı bir işte çalışmamış olması şartı aranıyor
- Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak düzenlenen programlardır
- Üniversite Yaşamına Uyum Programından BAŞARISIZ olan öğrenciler, bir sonraki yıl Uyum Programı'na yeniden katılmak zorundadır

Belki işine yarar

Selam, umarım keyifler yerindedir

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- * SGK işveren primi, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır . * Ayrıca işverenler 30.06.2015 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programlarına katılan kişileri işe almış olurlarsa 42 aylık süre 48 aya; 30 aylık süre ise 36 aya uzamaktadır

İşine yarar umarım

Selam güzel insanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Seren

Bu noktada belirtmek gerekirse

- 1375 lira günlük cep harçlığı Erdoğan 2025'te başlatılan İŞKUR Gençlik Programı çerçevesinde haftada bir ila 3 gün çalışarak gelir elde eden öğrencilerin sayısının bir yılda 150 bine ulaştığını açıkladı. Cumhurbaşkanı bu projeyi büyüttüklerini günlük 1083 lira olan cep harçlığını 1375 liraya yükselttiklerini belirtti. 6 gün önce

İşine yaramasını dilerim

Selam sevgili dostlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ek bir perspektiften bakarsak

- 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı İŞKUR Gençlik Programı başvuruları başladı. Başvurular 20-24 Ekim 2025 tarihleri arasında İŞKUR sistemi üzerinden yapılacaktır

Belki işine yarar

Selam takım

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Küçük bir not daha

- İşsizlik Ödeneğinin Süresi 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir
- · Hafta Sonu Uygulaması: Cumartesi ve Pazar günleri de (Üniversitemizde hafta sonu mesai bulunmamaktadır) üniversitenin imkânlarına göre program yürütülebilir. · Program süresi 6 aydan kısa olan programlarda 7 gün izin, Program süresi 6 aydan uzun olan programlarda 10 gün izin süresi vardır
- * SGK işveren primi, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır . * Ayrıca işverenler 30.06.2015 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programlarına katılan kişileri işe almış olurlarsa 42 aylık süre 48 aya; 30 aylık süre ise 36 aya uzamaktadır

Paylaşmak istedim

İyi sabahlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Ek olarak değinmek gerekirse

- Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak düzenlenen programlardır
- Katılım şartları ne? İUP'a katılmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve İŞKUR 'a kayıtlı olmaları gerekiyor. Bununla birlikte, başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması, malullük veya yaşlılık aylığı almaması ve son bir yıl içinde sigortalı bir işte çalışmamış olması şartı aranıyor

Faydalı olur umuduyla

benzerkonular_benzer_konular