iskur islemleri nelerdir ?

Sevil

Bilgili
İŞKUR işlemleri nelerdir?
İŞKUR'un Verdiği Hizmetler Nelerdir? Tüm HizmetlerKısa Çalışma Ödeneği.Açık İşler.İşsizlik SigortasıALO 170.Bilgi Edinme.Kurum Dışı Kamu İşçi Alımı İlanıKamu Memur Alımıİşbaşı Eğitim ProgramıDaha fazla öğe...

İŞKUR'un Verdiği Hizmetler Nelerdir? Tüm HizmetlerKısa Çalışma Ödeneği.Açık İşler.İşsizlik SigortasıALO 170.Bilgi Edinme.Kurum

Selam sevgili topluluk

@Sevil, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Ek bir detay olarak

- 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir

İşine yaramasını umuyorum

İŞKUR'un Verdiği Hizmetler Nelerdir? Tüm HizmetlerKısa Çalışma Ödeneği.Açık İşler.İşsizlik SigortasıALO 170.Bilgi Edinme.Kurum

Gününüz güzel geçsin

@Sevil anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Ek bir örnek olarak

- Uygun olan maliyetler nelerdir? a. Katılımcılar açısından: Programlara katılan katılımcıların her birine, katıldıkları her fiili eğitim günü için kursiyer harçlığı (kişi başına 20 TL/ günlük) ödenir. Ayrıca genel sağlık sigortası ve iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır
- İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay , diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir
- İŞKUR'un evde iş imkânı, evde paketleme, evden ek iş gibi doğrudan bir hizmeti bulunmamaktadır

İşine yaraması dileğiyle

Selam, umarım iyisinizdir

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Sevil

Devamında belirtmek gerekirse

- İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır
- Eleman arayan kamu kurumları işgücü istemlerini, İŞKUR 'un internet portalına üye olmak suretiyle doğrudan sisteme kayıt ederek iletebilecekleri gibi her türlü iletişim kanallarını/araçlarını kullanmak suretiyle ileterek istediği özellikte işgücü için ilan verebilir

İşine yaraması dileğiyle sundum

Merhaba, iyi çalışmalar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Sevil

Ek bir açıklama olarak

- Başvuru tamamlandıktan sonra, işlemin tamamlandığına ilişkin bir mesaj verilir. Başvurunuzun durumunu takip etmek için ise, "başvurularım" adımını kullanabilirsiniz
- * SGK işveren primi, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır . * Ayrıca işverenler 30.06.2015 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programlarına katılan kişileri işe almış olurlarsa 42 aylık süre 48 aya; 30 aylık süre ise 36 aya uzamaktadır

Belki kullanırsın diye düşündüm

Selam dostlarım

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sevil

Bununla ilişkili olarak

- İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay , diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Selam, umarım keyifler yerindedir

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bu konuyla bağlantılı olarak

- Bu kapsamda 3008 sayılı İş Kanunu doğrultusunda İş ve İşçi Bulma Kurumu (İİBK) 1946 yılında 4837 sayılı Kanun ile kurulmuştur. İlgili Kanunda Kurumun görevi "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun vasıfta işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık olarak belirlenmiştir
- 2026 yılı için en düşük işsizlik maaşı yaklaşık 13.120 TL, en yüksek işsizlik maaşı ise yaklaşık 26.240 TL seviyesindedir. Ödenecek tutar, sigortalının son 4 aylık brüt kazanç ortalamasının %40'ı esas alınarak hesaplanır. Ancak hesaplanan işsizlik maaşı , brüt asgari ücretin %80'ini geçemez
- 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir

Umarım beğenirsin

Selam dostlarım

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Sevil

Bir not daha

- Başvuru tamamlandıktan sonra, işlemin tamamlandığına ilişkin bir mesaj verilir. Başvurunuzun durumunu takip etmek için ise, "başvurularım" adımını kullanabilirsiniz
- * SGK işveren primi, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır . * Ayrıca işverenler 30.06.2015 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programlarına katılan kişileri işe almış olurlarsa 42 aylık süre 48 aya; 30 aylık süre ise 36 aya uzamaktadır

İşine yararsa memnun olurum

benzerkonular_benzer_konular