hangi durumlarda bagirsak disari alinir ?

Hangi durumlarda bağırsak dışarı alınır?
Geçici kolostomilerin uygulandığı durumlar şunlardır: Bağırsak delinmeleri ve yaralanmaları. Doğuma ya da kalıtıma

Selam değerli arkadaşlar

@Dilan gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir not daha

- Bağırsak tıkanıklığından tümörlere, divertiküler hastalıktan iltihaplanmış bağırsak rahatsızlıklarına ve hatta Crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi birbirinden farklı hastalıklar sonucunda bağırsak ameliyatı uygulanması şart hale gelebilir

İşine yarar umuduyla paylaştım

Geçici kolostomilerin uygulandığı durumlar şunlardır: Bağırsak delinmeleri ve yaralanmaları. Doğuma ya da kalıtıma

Selamlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir başka noktadan

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Bağırsak, genellikle kanser, ciddi enfeksiyonlar, yaralanmalar veya tıkanıklıklar nedeniyle bağırsağın alt kısmının iyileşmesine izin vermek ya da hasarlı bölgeyi devre dışı bırakmak amacıyla geçici veya kalıcı olarak karın duvarına ağızlaştırılır (kolostomi/ileostomi)
- Bağırsak tıkanıklığından tümörlere, divertiküler hastalıktan iltihaplanmış bağırsak rahatsızlıklarına ve hatta Crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi birbirinden farklı hastalıklar sonucunda bağırsak ameliyatı uygulanması şart hale gelebilir
- Bağırsağın Torbaya (Dışarıya, Karın Duvarına) Bağlanması Kalın bağırsak kanserinde %95 vakada bağırsak devamlılığını sağlamak mümkün olur. Bu nedenle kolon kanseri ameliyatlarında bağırsağın dışarı alınması yani torbaya bağlanması çok enderdir

İşine yarar umuduyla gönderiyorum

Selam, umarım keyifler yerindedir

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Dilan

Bu doğrultuda

- Kolostomi, kalın bağırsağın bir bölümünün karın duvarına yönlendirilerek dışkının bu noktadan dışarı atılmasını sağlayan yöntemdir. Bağırsak işlevinin bozulduğu durumlarda başvurulan bu uygulama, sindirim sürecinin sürdürülebilir hale gelmesini sağlar

İşine yarar diye ekliyorum

benzerkonular_benzer_konular