hangi durumlar sirke girer ?

Hatice

Bilgili
Hangi durumlar şirke girer?
Şirk nev'ilerinin en açığı; güneş, ay, yıldızlar gibi semavî varlıklara, tabiat kuvvetlerine, yan veya tam ilâh zannedilen insanlara, hülâsa, Allah'tan başka canlı veya cansız varlıklara tapınmak ve onlara ibâdet etmektir.Dec 25, 2023

Şirk nev'ilerinin en açığı; güneş, ay, yıldızlar gibi semavî varlıklara, tabiat kuvvetlerine, yan veya tam ilâh zannedilen

Merhaba değerli dostlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ek bir not olarak

- Eğer tuzlu bir sirke elde etmek isteniyorsa, fermantasyon tamamlandıktan sonra tuz eklemek hem lezzeti hem de fermantasyon sağlığını korur
- *Peygamber efendimiz; “ Sirkeyi bereketlendir. Zira sirke benden önceki peygamberlerin de katığı idi. İçinde sirke bulunan ev, katık sıkıntısı çekmez ” buyurmuştur (İ

İşine yarar diye düşündüm

Şirk nev'ilerinin en açığı; güneş, ay, yıldızlar gibi semavî varlıklara, tabiat kuvvetlerine, yan veya tam ilâh zannedilen

Merhaba, iyi çalışmalar

@Hatice, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu bağlamda ek olarak

- Sirkenin raf ömrü de her tür için geçerli tek bir kural değildir; her sirke türünün kendine özgü en yüksek kalite ve tazelik süresi vardır. Regusci, "Şarap, balzamik ve pirinç sirkesinin raf ömrü iki ila üç yıldır, elma sirkesi ise beş yıl dayanır ," diyor. "Ancak damıtılmış sirke sonsuza kadar iyi kalır."

İşe yaraması dileğiyle paylaştım

Selam

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Hatice

Bunu takiben

- Sirkenin raf ömrü de her tür için geçerli tek bir kural değildir; her sirke türünün kendine özgü en yüksek kalite ve tazelik süresi vardır. Regusci, "Şarap, balzamik ve pirinç sirkesinin raf ömrü iki ila üç yıldır, elma sirkesi ise beş yıl dayanır ," diyor. "Ancak damıtılmış sirke sonsuza kadar iyi kalır."

İşe yararsa yeter bana

İyi günler

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya ek olarak

- Pişirirken doğru bir şekilde mühürlemeli ve böylece eti yumuşacık yapacak olan suyunun içinde kalmasını sağlamalısın. Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar. Et pişmeden önce tuz eklememelisin

Paylaşmak istedim

Selam, umarım keyifler yerindedir

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

İlgili olarak

- Yumuşacık bir et haşlaması için size yardımcı olacak malzemelerden biri de sirkedir
- Uzun yıllar önce keşfedilen sirke; salatalarda sos olarak, çorbalarda, turşu yapımında, yemeklerde çeşni vermek için kullanılır . Bu marifetli iksir; tavuk, balık, et yemekleri ve dondurma yapımında da kullanılır. Sirkede bekletilen etler, pişirildiğinde hem daha yumuşak olur, hem de etin lezzeti artar
- Elma sirkesi tüketimi kolesterolü ve kan basıncını düşürmeye yardım eder . Bu iki değerin yükselmesi kalp hastalıkları riskini artırabileceği için, kolesterol ve kan basıncı üzerindeki etkisi kan damarlarında tıkanıklıkların oluşmasını yavaşlatabilir veya durdurabilir, bu da kalp hastalığını önlemeye yardımcı olur

İşine yararsa ne güzel olur

Selam sevgili dostlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Hatice

Küçük bir not daha

- Kavanozun ağzı tülbentle kapatılarak 6-8 hafta bekletilir, ardından süzülerek kullanıma hazır hale gelir
- Elma sirkesi tüketimi kolesterolü ve kan basıncını düşürmeye yardım eder . Bu iki değerin yükselmesi kalp hastalıkları riskini artırabileceği için, kolesterol ve kan basıncı üzerindeki etkisi kan damarlarında tıkanıklıkların oluşmasını yavaşlatabilir veya durdurabilir, bu da kalp hastalığını önlemeye yardımcı olur
- Sirkenin küflenmesinin temel nedeni, fermantasyon sırasında ortamın yeterince asidik olmamasıdır . Sirke asidik yapısıyla mikroorganizmaları öldürür, ancak bu denge bozulduğunda küf oluşabilir

İşine yarar diye gönderdim

Selam takım

@Hatice, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Buna bağlı olarak

- Sirkenin küflenmesinin temel nedeni, fermantasyon sırasında ortamın yeterince asidik olmamasıdır . Sirke asidik yapısıyla mikroorganizmaları öldürür, ancak bu denge bozulduğunda küf oluşabilir
- Yumuşacık bir et haşlaması için size yardımcı olacak malzemelerden biri de sirkedir

İşe yarar umuduyla paylaşıyorum

benzerkonular_benzer_konular