gercek komunizm nedir ?

Pinar

Bilgili
Gerçek Komünizm nedir?
Komünizm (Latince kökenli communis - ortak, evrensel); üretim araçlarının ortak mülkiyeti üzerine kurulu sınıfsız, parasız ve devletsiz bir toplumsal düzen ve bu düzenin kurulmasını amaçlayan toplumsal, siyasi ve ekonomik bir ideoloji ve harekettir.

Gerçek Komünizm nedir?
Komünizm (Latince kökenli communis - ortak, evrensel); üretim araçlarının ortak mülkiyeti üzerine kurulu sınıfsız, parasız ve

Merhaba değerli dostlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca eklemek gerekirse

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Komünistler, siyasi yelpazede aşırı sol (radikal sol) kanatta yer alırlar. Sınıfsız, sınırsız ve sömürüsüz bir toplum düzenini savunan komünizm, özel mülkiyeti reddedip üretim araçlarının kolektif ortaklığını (kamulaştırma) temel aldığı için geleneksel sol düşüncenin en uç noktasını oluşturur
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Komünizmin babası, 19. yüzyılda bilimsel sosyalizmin temellerini atan Alman filozof, ekonomist ve devrimci Karl Marx 'tır (1818-1883). Friedrich Engels ile birlikte yazdığı "Komünist Manifesto" (1848) ve "Das Kapital" eserleriyle sınıf mücadelesi teorisini geliştirmiş ve modern komünist ideolojinin kurucusu olmuştur
- Mehmed Mustafa Subhi (Osmanlıca: محمد مصطفی صبحی, romanize: Meḥmed Muṣṭafā Ṣubḥī), kısaca Mustafa Suphi veya bazı kaynaklarda kullanıldığı haliyle Osmanlıca yazıma göre Mustafa Subhi (4 Ağustos 1882 veya 4 Mayıs 1883 - 28 Ocak 1921), Türk komünist ve Türkiye Komünist Partisinin ilk Merkez Komitesi Başkanı. Mustafa Suphi - Vikipedi Vikipedi › wiki › Mustafa_Suphi Vikipedi › wiki › Mustafa_Suphi

İşine yaraması dileğiyle

Gerçek Komünizm nedir?
Komünizm (Latince kökenli communis - ortak, evrensel); üretim araçlarının ortak mülkiyeti üzerine kurulu sınıfsız, parasız ve

Selam herkese

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu bağlamda

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Komünizmin babası, 19. yüzyılda bilimsel sosyalizmin temellerini atan Alman filozof, ekonomist ve devrimci Karl Marx 'tır (1818-1883). Friedrich Engels ile birlikte yazdığı "Komünist Manifesto" (1848) ve "Das Kapital" eserleriyle sınıf mücadelesi teorisini geliştirmiş ve modern komünist ideolojinin kurucusu olmuştur
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Marksizm, 19. yüzyılda Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından geliştirilen; kapitalizmin işçi sınıfını (proletarya) sömürdüğünü savunan, özel mülkiyete karşı çıkan ve sınıfsız, ortaklaşa bir toplum (komünizm) kurmayı hedefleyen ekonomik, siyasi ve felsefi bir düşünce sistemidir . Tarihsel gelişimi sınıf çatışmaları üzerinden okur ve devrimle eşitlik sağlanacağını öngörür
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Komünistler, siyasi yelpazede aşırı sol (radikal sol) kanatta yer alırlar. Sınıfsız, sınırsız ve sömürüsüz bir toplum düzenini savunan komünizm, özel mülkiyeti reddedip üretim araçlarının kolektif ortaklığını (kamulaştırma) temel aldığı için geleneksel sol düşüncenin en uç noktasını oluşturur

İşine yarar umarım diye düşündüm

Gerçek Komünizm nedir?

Merhabalar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Buna paralel olarak

- Mehmed Mustafa Subhi (Osmanlıca: محمد مصطفی صبحی, romanize: Meḥmed Muṣṭafā Ṣubḥī), kısaca Mustafa Suphi veya bazı kaynaklarda kullanıldığı haliyle Osmanlıca yazıma göre Mustafa Subhi (4 Ağustos 1882 veya 4 Mayıs 1883 - 28 Ocak 1921), Türk komünist ve Türkiye Komünist Partisinin ilk Merkez Komitesi Başkanı
- Anarşizmle birlikte liberteryen Marksizm, liberteryen sosyalizmin ana kollarından biridir
- 20. yüzyılın başından beri dünya siyasetindeki büyük güçlerden biri olarak modern komünizm, genellikle Karl Marx'ın ve Friedrich Engels'in kaleme aldığı Komünist Parti Manifestosu ile birlikte anılır. Buna göre özel mülkiyete dayalı kapitalist toplumun yerine meta üretiminin son bulduğu komünist toplum gerçektir

İşine yararsa güzel olur

Gerçek Komünizm nedir?

Selam dostlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Pinar

Ek bir vurgu yapmak gerekirse

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Komünizm, üretim araçlarının (fabrikalar, madenler, toprak) ortak mülkiyetine dayalı, sınıfsız, parasız ve devletsiz bir toplumsal düzeni hedefleyen siyasi ve ekonomik ideolojidir . Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından geliştirilen bu sistem, özel mülkiyeti kaldırarak servetin ihtiyaçlara göre eşit paylaşıldığı bir düzeni amaçlar
- Komünist Parti, Türkiye'de 17 Temmuz 2014'te Arif Hikmet Basa tarafından kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir siyasi partidir. Partinin genel merkezi Çankaya, Ankara'da bulunmaktadır

İşine yararsa ne güzel olur

Gerçek Komünizm nedir?

Selam takım

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Buna paralel olarak

- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Komünizm, üretim araçlarının (fabrikalar, madenler, toprak) ortak mülkiyetine dayalı, sınıfsız, parasız ve devletsiz bir toplumsal düzeni hedefleyen siyasi ve ekonomik ideolojidir . Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından geliştirilen bu sistem, özel mülkiyeti kaldırarak servetin ihtiyaçlara göre eşit paylaşıldığı bir düzeni amaçlar
- Bu arama için AI Bakışı mevcut değil Şu anda AI ile genel bakış oluşturulamıyor. Daha sonra tekrar deneyin. AI Bakışı Marksizm, 19. yüzyılda Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından geliştirilen; kapitalizmin işçi sınıfını (proletarya) sömürdüğünü savunan, özel mülkiyete karşı çıkan ve sınıfsız, ortaklaşa bir toplum (komünizm) kurmayı hedefleyen ekonomik, siyasi ve felsefi bir düşünce sistemidir . Tarihsel gelişimi sınıf çatışmaları üzerinden okur ve devrimle eşitlik sağlanacağını öngörür

Belki işine yarar diye paylaştım

benzerkonular_benzer_konular