genel okur kitlesi ne demek ?

Genel okur kitlesi ne demek?
Sanırım herhangi bir meslekî uzmanlık gerektirmeksizin ya da günümüz ölçülerinde ortalama bir tahsilin verdiği kazanımlarla

Selam sevgili ekip

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Goksu

Ek bilgi olarak

- En genel anlaşıldığı tanımı ile okur-yazarlık (literacy) alfabe ile yazılı metinleri okuyabilme ve yazabilme durumu olarak görülmektedir (Reinking, 1994)
- Ona göre sanatın temel ölçütleri içtenlik, açıklık, özgünlük ve toplumsal yarardır. Bu ölçütler ışığında seçkinci ve maddi kazanç odaklı sanat anlayışlarını reddeden Tolstoy, halkın ortak duygularını yansıtan eserleri “iyi sanat” olarak nitelendirir

İşine yarar diye düşündüm, paylaştım

Sanırım herhangi bir meslekî uzmanlık gerektirmeksizin ya da günümüz ölçülerinde ortalama bir tahsilin verdiği kazanımlarla

Selam güzel insanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Goksu

Bir başka detay olarak

- Çocuklar okuma ve yazmayı öğrenmeden önce, okuryazarlığın temel taşlarını oluşturan konuşma, dinleme, anlama, izleme ve çizme becerilerini geliştirmeleri gerekir. Çocuklar büyüdükçe, sayfadaki harflerle konuşulan sesler arasındaki bağlantıyı öğrenmeleri gerekir
- Burada temel/geleneksel okuryazarlık bir tür simge olan harfler arasındaki çeşitli şifre ve kombinasyonları çözme becerisi olarak, okuryazarlığın eski anlamıdır bu, açıklanabilir ki bu, bireyin adını soyadını okuyup yazabilmesini anlatır

İşine yarar umarım diye düşündüm

Selam sevgili ekip

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Goksu

Diğer bir açıdan bakarsak

- Okur merkezli kuramlar da sanatın ve sanat yapıtının özgül yanlarını anlamaya çalışırlar . Sanat yapıtının en temel özelliği, estetik değer taşımasıdır. Bu estetik değerin nasıl oluştuğu ve nasıl tanımlanabileceği konusunda bu kuramlar «okur»u merkeze alır ve yapıtı okur üzerinden açıklar

Kolay gelsin

Selam değerli arkadaşlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

İlgili olarak

- Saf okur, romandaki “ben” diyen sesi “yazar” zannetmekten kendini alıkoyamayan okur

İşine yararsa ne mutlu bana

benzerkonular_benzer_konular