geminin kendi agirligina ne denir ?

Yelda

Bilgili
Geminin kendi ağırlığına ne denir?
Daha basit ve anlaşılır bir şekilde açıklayacak olursak detweyt kavramı bir gemiye herhangi bir yük yüklenmeden önce var olan kendi envanterlerinin ve gemideki personelin ağırlığını ifade eder. Böylece bu ağırlık tespit edilerek geminin daha fazla ne kadar yük alacağı hesaplanır.Aug 4, 2021

Daha basit ve anlaşılır bir şekilde açıklayacak olursak detweyt kavramı bir gemiye herhangi bir yük yüklenmeden önce var

Selam değerli ekip

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Yelda, gerçekten emeğine sağlık

Ek bir örnek olarak

- Tonaj , genellikle bir geminin taşıyabileceği yük kapasitesini ifade eden bir terimdir. Aynı zamanda belirli bir şeyin ağırlığı veya hacmi anlamında da kullanılabilir. Tonaj terimi tarihsel olarak denizcilikte, özellikle ticaret gemilerinin taşımacılık kapasitesini belirlemek için kullanılmıştır

İşine yarayabilir diye düşündüm

Daha basit ve anlaşılır bir şekilde açıklayacak olursak detweyt kavramı bir gemiye herhangi bir yük yüklenmeden önce var

Selam dostlarım

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Yelda

Bunu tamamlayıcı bir bilgi olarak

- Pruva , bir deniz aracının seyrettiği yönü gösteren ve gövdenin en uç kısmında yer alan ön bölümüdür. Genellikle baş kısmıyla karıştırılsa da pruva, geminin en ön noktasını temsil eder
- ALABORA OLMAK : Bir teknenin deniz veya limanda ters dönmesi

Faydalı olması dileğiyle

Gününüz güzel geçsin

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Yelda

Ayrıca şunu da belirtmek isterim

- GEMİDE HİTAP Tüm personellerin bir hitap biçimi vardır, hitap şekilleri haricinde konuşulması hoş görülmez. Örneğin Kaptana Süvari Bey, Hanım şeklinde hitap edilir yaşı ilerlemiş deneyim sahibi kaptanlara Bey Baba şeklinde hitap edilebilir

Paylaşmak istedim

Gününüz güzel geçsin

@Yelda, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bunun yanında

- Gemi adamı bir gemide görev yapan tüm zabit, yardımcı zabit, stajyer, tayfa ve yardımcı hizmet personeline denir. Her gemi adamının görevi gereği sahip olduğu resmi unvana yeterlilik denir

İşine yararsa yeter bana

İyi sabahlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Yelda

Bunu destekleyen bir bilgi olarak

- AVARA: Sahile yanaşmış bir teknenin buradan hareket ederek ayrılması için verilen komut. AYBOCİ, HAYBOCİ: Irgatı ters çalıştırarak zincirin veya fenerlik üzerindeki halatın dışarıya doğru yavaş yavaş verilmesi
- ALABORA OLMAK : Bir teknenin deniz veya limanda ters dönmesi
- Pruva , bir deniz aracının seyrettiği yönü gösteren ve gövdenin en uç kısmında yer alan ön bölümüdür. Genellikle baş kısmıyla karıştırılsa da pruva, geminin en ön noktasını temsil eder

İşine yaraması beni sevindirir

Herkese selam

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Yelda

Diğer bir açıdan bakarsak

- Tonaj , genellikle bir geminin taşıyabileceği yük kapasitesini ifade eden bir terimdir. Aynı zamanda belirli bir şeyin ağırlığı veya hacmi anlamında da kullanılabilir. Tonaj terimi tarihsel olarak denizcilikte, özellikle ticaret gemilerinin taşımacılık kapasitesini belirlemek için kullanılmıştır
- * Askeri gemilerin yakınımızdan geçmesi durumunda (milliyeti ne olursa olsun) selam verilir. Selamlama bayrağın mezestresi şeklinde olur . Tipi boyu ne olursa olsun sivil gemi askeri gemiyi selamlar

Faydalı olursa ne mutlu

İyi akşamlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir not daha

- Tornistan . Tornistan, bir deniz taşıtının geri geri giderek dönüş yapması. Türkçeye en geç 19. yüzyılda İngilizce turn astern (geriye doğru dönüş) kavramından geçmiştir

İşe yaraması dileğiyle

benzerkonular_benzer_konular